Blog
Hoe Je Een Mescaline Cactus Consumeert
3 min

Hoe Je Een Mescaline Cactus Consumeert

3 min
Products Smartshop

De herkomst van mescaline vinden we in de tradities van de Noord-Amerikaanse indianen. Het wordt nu gebruikt als een spirituele, psychoactieve drug. Maar hoe consumeer je het? Er is aandacht en toewijding voor nodig om het op de juiste manier te bereiden. Maar als je het geduld hebt, neemt het je mee op een onvergetelijke intergalactische reis.

Mescaline, volgens geruchten Walt Disney's inspiratiebron, is niet voor iedereen weggelegd. Afgeleid van de familie Cactaceae, vindt men de oorsprong van mescaline bijna 5700 jaar geleden. Als onderdeel van indiaanse religieuze tradities, kunnen we deze natuurlijke en geestverruimende drug vergelijken met LSD en paddo's. Het vinden en correct voorbereiden van deze ongrijpbare cactus blijkt echter een stuk moeilijker.

Ken je die komische scènes van mensen die languit in een cactusveld vallen? Probeer je vervolgens eens voor te stellen hoe het is om er eentje te eten! Doorns uit je gehemelte trekken, is nou niet echt een favoriete bezigheid. Maar wanneer je het goed voorbereidt, kan een mescaline trip wel 8-16 uur duren. Een unieke psychedelische reis.

HOE JE EEN MESCALINE CACTUS CONSUMEERT

Zoals we al eerder kort benoemd hebben, is de voorbereiding van deze bijzondere cactus complex en bestaat deze uit een aantal stappen. 

Allereerst kijken we naar twee cactussoorten die mescaline bevatten: Peyote (Lophophora williamsii) en San Pedro (Echinopsis pachanoi). De eerste bevat meer mescaline en ziet eruit als een kroon met kleine, ronde "knoppen". San Pedro is een zuilvormige cactus. Deze groeit sneller, maar bevat naar verhouding minder mescaline. Mescaline is overigens niet de enige belangrijke alkaloïde in deze cactussen. De trip varieert dan ook en is afhankelijk van de inhoud. Vanwege het soortgelijke, toch uitgesproken alkaloïden-profiel, zijn de effecten van San Pedro naar verluidt relaxter en die van peyote meer psychedelisch en droomachtiger. De onderstaande voorbereidingen zijn van toepassingen op beide types.

Het eerste probleem van de consumptie van mescaline is de smaak. De meeste gebruikers beschrijven beide cactussen als bitter. Dit leidt vaak tot misselijkheid en overgeven; een natuurlijke reactie op de toxiciteit. Maar niets wat de moeite waard is, gaat ooit gemakkelijk, toch?

HET ETEN VAN RAUWE CACTUS

HET ETEN VAN RAUWE CACTUS

De meeste mescaline zit in het groene laagje vruchtvlees, direct onder de schil. Het scheren van de cactus (om kleine haartjes te verwijderen) en het weghalen van de grotere naalden, zijn dan ook onmisbare stappen bij de voorbereiding.

Vanaf dit punt draait het simpelweg om het eten van het rauwe vruchtvlees. Ook is het mogelijk het in water te koken om een extract te maken.

De beste plek om de cactus af te snijden, is net boven de stam, waar de plant de grond uit komt. De volgende stap is om je Peyote of San Pedro cactus zoveel mogelijk te laten luchten. Dit kun je bewerkstelligen door de cactus in dunne plakken te snijden.

Vervolgens zijn er verschillende manieren om de plant goed te laten drogen. Je kunt de plant in de zon laten drogen, in de oven leggen, of wat vaak als beste optie wordt gezien, een voedseldroger gebruiken. Hiermee waarborg je een consistent vochtgehalte en vaste temperatuur.

ANDERE EENVOUDIGE MANIEREN OM MESCALINE CACTUSSEN TE GEBRUIKEN

ANDERE EENVOUDIGE MANIEREN OM MESCALINE CACTUSSEN TE GEBRUIKEN

Het direct consumeren van het vruchtvlees van de cactus is een prima optie. Toch zijn er een aantal manieren om de extreem bittere smaak een stuk draaglijker te maken. Het verwerken van de mescaline tot een poeder of een drinkbare vloeistof zijn de twee meest voorkomende methoden.

Maar let op! Dit wil niet zeggen dat je hiermee de misselijkheid of de braakneigingen voorkomt. Dat is namelijk een standaard onderdeel van een mescaline trip. Als het je eerste keer is dat je mescaline gebruikt, is de drinkbare optie de meest gebruikelijke. Bedenk wel dat beide manieren meer voorbereidend werk vereisen dan alleen het droogproces.

Related Story

Hoe Maak Je Mescaline Thee Van Peyote Of De San Pedro Cactus
  • HET BEREIDEN VAN CACTUS POEDER

Het Bereiden Van Cactus Poeder

Laten we beginnen met het bereiden van de cactus in poedervorm:

1. Verwijder de naalden voorzichtig en scheer de schil van de cactus om kleine haartjes te verwijderen. Let op dat je niet teveel van de huid afhaalt. Dit leidt tot verspilling van het kostbare vruchtvlees.

2. Voeg water toe aan het plantenmateriaal, laat het in een pan 1-2 uur sudderen op een laag vuur. Zorg dat de pan halfvol gevuld met water is. Om te voorkomen dat de cactus aanbrandt, kun je scheutjes water blijven toevoegen. De cactus is klaar wanneer het van felgroen naar een grijze tint verkleurd is.

3. Scheid de huid van het vruchtvlees. Dit kun je doen door de huid met een mes voorzichtig van het nu zachte vlees af te schrapen. Leg de cactus met de huid op een snijplank en schraap het vel eraf door van je af te snijden. Verzamel het overgebleven goedje.

4.Volgens The Essential Psychedelic Guide moet je de cactus meerdere uren koken. Wij doen dit meestal 2-3 uur. Sommige mensen beweren dat langer koken het goedje beter drinkbaar maakt. De snotachtige substantie lost dan op, wat misselijkheid mogelijk vermindert. Er zijn echter geen vaste regels, dus probeer zelf wat het beste voor je werkt.

5. Het ultieme doel is om het overgebleven mengsel zo droog mogelijk te krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt het op de natuurlijke manier drogen, maar dat kan zo een paar dagen duren. Een andere methode is om de pan een nacht lang (of zolang het duurt totdat het volledig droog en brokkelig is) voor een luchtverwarmer te plaatsen.

6. Tot slot moet het gedroogde cactusmengsel fijngemalen worden. Dit kun je doen met een keukenmachine, molen of ander keukengereedschap. Belangrijk is dat je keukengereedschap goed schoon is. En voilà, je mescaline poeder is klaar voor gebruik.

Het mescaline-poeder kun je makkelijk in een capsule stoppen en doorslikken.

  • MESCALINE THEE MAKEN

MESCALINE THEE MAKEN

Om de cactus drinkbaar te maken, hetzij gemixt met thee, hetzij als een "shotje" mescaline, kun je in principe dezelfde stappen volgen als voor het maken van poeder. Later in het proces verandert het echter. Daarom beginnen we bij stap 4.

4. Zorg ervoor dat het cactusmengsel niet verbrandt gedurende het sudderen. Dit is eenvoudig te vermijden door telkens scheutjes water toe te voegen, maar dit verlengt de gestreefde kooktijd van 2-3 uur wel iets. Het kan tot 4 uur duren voordat je de gewenste substantie hebt, die lijkt op lijm of slijm.

5. Wanneer het deze snotachtige textuur heeft, is het tijd om het mengsel uit te laten lekken. Gebruik een microfiber doek of een stuk zeer dun verbandgaas. Het doel is om het mengsel op zo'n manier af te gieten dat alleen het vocht in een bakje druppelt en het plantenmateriaal er niet doorheen komt.

6. Wanneer het nieuwe mengsel is afgekoeld, pers je het nogmaals door de doek heen. Er zou nu een lichtgroene vloeistof in het bakje moeten zitten. Dit is je mescaline shotje. Het overgebleven goedje kun je weggooien. Hoe je het vervolgens drinkt, is aan jou. Maar als je het met thee mixt, verminder je mogelijk de kans op misselijkheid.

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken