Blog
Hoe Rook Je Wiet Als Je Krap Bij Kas Zit?
3 min

Hoe Rook Je Wiet Met Een Klein Budget?

3 min

De rekeningen stapelen zich op, je voorraad krimpt zienderogen en je krijgt pas volgende week weer betaald. Wat een drama! Maar geen zorgen. Hier vind je tips om wiet te roken met een beperkt budget.

Natuurlijk roken we graag wiet. Tenzij je het echter zelf teelt, kleeft er wel een nadeel aan onze hobby: cannabis is vaak niet goedkoop! Dus wat doe je als je voorraad bijna op is en je er nog even mee moet doen? Geen paniek! Ga zitten, haal adem en lees deze tips voor het roken van wiet met een beperkt budget.

1. KIJK EENS ROND

Waar haal jij je wiet? Uit een coffeeshop of van meneer louche om de hoek? Soms is het mogelijk flink wat duiten te besparen als je de prijzen vergelijkt voordat je een aankoop doet. Oriënteer je dus goed en ontdek bij wie of waar je jouw favoriete soorten scoort tegen de beste prijs. Zijn er diverse coffeeshops in de buurt? Doe dan aan prijsvergelijking. Dit doet vaak wonderen voor je portemonnee! Hetzelfde geldt voor het online kopen van wietzaden.

2. BEWAAR SPECIALE WIET VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN

BEWAAR SPECIALE WIET VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN

Het roken van wiet is al duur genoeg. Moet je dus echt altijd chique (en dure) cannabis roken van een hip collectief uit Californië? Natuurlijk niet! Voldoe aan je dagelijkse behoeften met het roken van een gemiddelde, fatsoenlijke soort, zoals OG Kush of Afghan. Bewaar speciale wiet voor speciale gelegenheden.

3. BEWAAR JE WIET ZORGVULDIG

Als je een fijne voorraad niet zorgvuldig bewaart, kun je net zo goed je geld uit het raam gooien. Licht, lucht, vocht en hoge temperaturen verwoesten al snel de beste wiet. Denk dus goed na over je opslagmethode. Een plastic zakje voldoet gewoonweg niet. Bewaar je wiet in glazen potten met een luchtdicht deksel. Zet deze potten vervolgens op een koele, donkere plaats. Voor betrouwbare, langdurige opslag, is het ook mogelijk te investeren in speciale containers. Denk aan de CVault. Wil je meer tips voor het bewaren van je wiet? Lees dan vooral ons blog hierover. Maak niet de fout flink wat geld uit te geven aan wiet om het vervolgens niet goed te bewaren.

4. GEBRUIK EEN GRINDER

GEBRUIK EEN GRINDER

Een grinder is veel meer dan een apparaat om je wiet te vermalen. Een grinder bespaart namelijk geld, omdat je meer uit je voorraad haalt. Bij het vermalen van je toppen, verkrijg je meer bruikbaar materiaal. Dit vertaalt zich naar betere trekken en meer smaak, vergeleken met het roken van slecht verkruimelde toppen. Verspil je geld daarbij niet aan een goedkope, plastic grinder die breekt na twee keer gebruik. Wil je echt het meeste uit je voorraad halen? Dan is een goede 4-delige grinder een slimme investering. Je verzamelt er ook kief mee, waardoor zo'n grinder onmisbaar is voor (niet uitsluitend) de geldbewuste cannabisliefhebber.

5. JOINTS EN BLUNTS ZIJN NIET ERG EFFICIËNT

Joint en blunts zijn niet efficiënt als je wiet nog even mee moet. Bij het rollen van een joint of blunt bestaat namelijk altijd de kans dat je cannabis verliest. Daarnaast blijven er vaak restjes achter, ook bij de beste roach, die je vervolgens weggooit. Veel efficiënter is het gebruik van een pijpje of bong. Je kunt hiermee namelijk de bowl helemaal leeg roken. Daarnaast branden pijpen en bongs ook constant. Er komt bovendien minder rook vrij dan bij een joint. De meeste pijpjes zijn ook nog uitgerust met een gaasje, waardoor je minder verspilt.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Pijp Moet Vullen En Roken

6. BEWAAR JE ROACH

BEWAAR JE ROACH

Kun je echt niet zonder joint of blunt? En is je voorraad bijna op? Bewaar dan de roach. Oké, de smaak is niet geweldig, maar het is absoluut mogelijk er nog een joint mee te draaien! Bekijk ook eens de Saverette van Zamnesia. Dit is een simpel, zeer vernuftig hulpmiddel waarmee je niet opgerookte joints snel uitmaakt en bewaart!

7. EEN PIJP OF BONG ROKEN? STEEK EEN DEEL AAN OF KOOP EEN SNAP BOWL

De bowl van een gemiddelde pijp of bong is vrij groot. Uiteraard wil je niet alles in één keer oproken, vooral niet als je deelt met vrienden. Steek daarom slechts een deel aan bij het aansteken van de bowl. Dan blijft de resterende wiet groen en fris en gaat niet alles meteen in rook op. Een nog betere manier is een snap bowl. Dit is een kleinere, eenpersoonsbowl. Er past slechts een beetje wiet in; precies genoeg voor één persoon. Je wordt nog steeds high, maar verspilt veel minder cannabis!

8. LAS PAUZES IN

LAS PAUZES IN TUSSEN ROOKSESSIES

Ja, wiet is geweldig. Het effect is echter nog lekkerder als je een pauze inlast in je gebruik. In plaats van zonder zitten op woensdag (omdat je echt als een malle moest roken op maandag en dinsdag), is het slimmer vaker te pauzeren en zo meer wiet te bewaren. Als je voorraad bijna op is en niet snel nieuwe cannabis kunt kopen, kom je een heel eind met wat "rook-planning". Wanneer je je verheugt op een fijn rokertje in het weekend, houd je dan doordeweeks een beetje in.

9. EET EEN MANGO OF DRINK KOFFIE

Wist je dat je de effecten van wiet kunt versterken als je voor het roken een mango eet of kopje koffie drinkt? Mango's zijn rijk aan de terpeen myrceen die samenwerkt met het endocannabinoïdesysteem en het effect van THC versterkt. Eet de vrucht 45 minuten voor je rooksessie, zodat je lichaam de THC sneller opneemt. Ook houden de effecten daarbij langer aan. Sommigen beweren daarnaast dat mango's het euforische gevoel van wiet versterken. Anderen zeggen dat het vooral ontspannend werkt. De beste manier om dit uit te vinden, is door het natuurlijk zelf te proberen!

Ook koffie zou het effect van wiet versterken. Het idee erachter is dat cafeïne een goed gevoel opwekt, net als marihuana. Dit resulteert in uitvergrote effecten. Drink dus een kopje koffie bij het roken en wellicht gaat je voorraad langer mee. Ga alleen niet te ver! Vaak heb je aan één espresso en een klein beetje wiet al genoeg.

Gerelateerd artikel

Het Combineren Van Wiet En Koffie: Waar Te Beginnen?

10. DEEL NIET, MAAR WEES ER WEL EERLIJK OVER

DEEL JE WIET NIET, MAAR WEES ER WEL EERLIJK OVER

Tot slot, als je wilt roken en niet zoveel meer over hebt, dan hoef je niet te delen. Wees echter wel eerlijk. Leg uit dat je graag deelt, maar dat dit nu niet kan. Je vrienden begrijpen dat waarschijnlijk best en je komt zo niet over als een onbeleefde persoon. Als je weer voldoende hebt, trakteer ze dan echter wel. Vooral als zij ook met jou delen in tijden van nood.

Wil je meer tips over het besparen van geld bij het gebruik van wiet? Lees dan vooral dit artikel. En geen zorgen, je hoeft niet minder te roken!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken