Blog
Geld besparen terwijl je wiet rookt
6 min

Geld Bespraren Zonder Minder Cannabis Te Roken

6 min

Regulier marihuanagebruik is soms een aanslag op je portemonnee. Er zijn gelukkig bruikbare strategieën waarmee je op de kosten voor wiet bespaart. Zelf kweken, edibles consumeren in plaats van roken, jezelf trakteren op een vaporizer; allemaal goede manieren om kosten te besparen.

Het valt niet te ontkennen dat het een dure aangelegenheid is als je regelmatig cannabis rookt. De meeste reguliere rokers reageren op die kosten door minder wiet te gaan roken. Je hoeft echter niet zonder je favoriete rokertje te zitten om geld te besparen. Met wat creativiteit zie je dat er veel andere manieren zijn om kosten te besparen, terwijl je toch in staat bent high te worden als je daar zin in hebt.

Er zijn tal van manieren om langer met je stash te doen. Bewaar bijvoorbeeld de grote peuken voor later of koop wiet met een torenhoog THC-gehalte. Als je echter wat meer moeite wilt doen, is de beloning royaler. Hier zijn een paar strategieën om geld te besparen. En je hoeft er niet eens voor te minderen of te stoppen!

GA ZELF WIET KWEKEN

Zelf Wiet Kweken

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door simpelweg zelf wiet te gaan kweken. Je eigen aanvoer telen, is veel meer kosteneffectief dan het steeds in een coffeeshop of via een andere leverancier te kopen. Wat kweken betreft, heb je tal van mogelijkheden die bij je portemonnee en je klimaatomstandigheden passen. Commerciële kweekoperaties zijn vaak ongelofelijk geavanceerd, maar als je voor eigen gebruik kweekt, is dat financieel goed haalbaar. Bovendien kost het je geen zeeën van tijd. Eenvoudige kweekopstellingen, zoals een kweektent of een kast, leveren genoeg wiet voor persoonlijk gebruik op.

Een van de belangrijkste voordelen als je je eigen cannabis kweekt, is dat je in staat bent van de hele plant gebruik te maken. De steel, takken en bladeren van de cannabisplant zijn te verwerken tot een grote reeks verschillende psychoactieve en niet-psychoactieve producten.

BIJKOMEND VOORDEEL: HET KNIPAFVAL (TAKJES/BLADEREN)

Veel beginnende kwekers staan versteld als ze de hoeveelheid restafval zien nadat ze hun toppen hebben geoogst en gedroogd. Aan steeltjes en bladeren denken we vaak niet. Ze zijn echter te gebruiken voor een hele serie bruikbare en nuttige cannabisproducten. Of het nu THC-capsules, cannabistincturen of therapeutische producten als huidcrèmes zijn, de steeltjes en bladeren van je cannabisplant zijn soms net zo waardevol als de toppen. Hier volgt een aantal suggesties waarmee je je cannabisplanten optimaal benut.

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Stelen Van Wietplanten?

  • EXTRAHEER HET IN ALCOHOL

Extraheer het in alcohol

Met cannabis verrijkte alcohol is heel makkelijk te maken. Bovendien is het hartstikke geinig om te consumeren. Sterke drank met een hoog alcoholpercentage, zoals wodka, leent zich goed hiervoor. Doe simpelweg een weckpot vol met steeltjes en giet er alcohol bij. Laat de pot een week op een koele, donkere plaats staan en schud elke dag even. Hoe langer je wacht, hoe meer THC er in de alcohol komt. Giet het wel even door een zeef voordat je het drinkt. Zo slik je geen steeltjes door.

  • MAAK BUBBLE HASH VAN KNIPAFVAL

Bubble hash is een sterk, geconcentreerd cannabisproduct, vaak in de vorm van dobbelsteentjes of vierkante plakjes. Dit goddelijke concentraat is een zaligheid om te roken of te vapen. Je maakt het door de steeltjes en het bladafval in ijswater te wassen. Het water zeef je vervolgens door een aantal filters. Wat overblijft, is de zogenaamde bubble hash, wat na droging te roken is.

Bubbleator

Bekijk Bubbleator B-Quick

  • CANNABOTER MAKEN VAN DE STEELTJES

Omdat het erg krachtig en gebruiksvriendelijk is, wordt cannaboter als werkzaam bestanddeel in veel edibles gebruikt. Dit veelzijdige ingrediënt is te verwerken in praktisch alle lekkernijen. Om cannaboter te maken, hak je de steeltjes fijn, doe je ze in een pan met boter en laat je de boel ongeveer 45 minuten pruttelen.

  • HEILZAME CANNABISCRÈME

Heilzame Cannabiscrème

Heilzame cannabisproducten krijgen ook steeds meer aandacht van de mainstream, omdat ze in staat zijn diverse huidaandoeningen te verlichten. De cannabinoïdereceptoren in je huid nemen dergelijke smeermiddelen op, waarbij er sprake is van een lokale werking. Op psychoactieve effecten hoef je niet te rekenen. Mensen gebruiken de heilzame crèmes en zalfjes vaak om huidproblemen, zoals ontstekingen, acne, blaren en psoriasis, mee aan te pakken. Als je wat inspiratie wilt opdoen, kijk dan eens hier en ontdek hoe je knipafval verwerkt in heilzame cannabiscrème.

  • MAAK CANNABISOLIE VAN DE BLADEREN

THC is een verbinding die in olie oplost. Het is dus uit de plant te extraheren en met een draagolie te vermengen. Kokosolie en olijfolie is bijvoorbeeld zeer geschikt om met cannabis te verrijken. Het eindproduct is zo te consumeren, het is mogelijk er capsules mee te vullen of gebruik het als vervanging voor olie of boter in gerechten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisrecepten

  • DOE DE SUIKERBLAADJES IN JE VAPORIZER

Doe De Suikerblaadjes In Je Vaporizer

Suikerblaadjes bevatten ook THC, al is de concentratie veel lager dan met toppen. Toch is het goed mogelijk er high van te worden. Het enige is dat je wat meer in je joint of vaporizer moet doen om iets te voelen. Droog en grind ze wel eerst.

  • GEBRUIK BLADAFVAL OM THC-CAPSULES TE MAKEN

THC Capsules

Bladafval is in oliesoorten te verwerken, waar je capsules mee vult. Deze capsules zijn een gerieflijke en discrete manier van doseren. Ze zijn geurloos en je draagt ze onopvallend bij je. Bovendien consumeer je ze zonder aandacht te trekken. Capsules zijn ook te vullen met vermalen toppen die je eerst hebt gedecarboxyleerd.

EDIBLES

Edibles

Edibles zijn een fantastisch alternatief voor het roken van wiet. Je doet veel langer met je stash, omdat de high langer aanhoudt. Doorgaans zijn edibles 4-6 uur werkzaam, soms wat langer. De high die je ervaart na het roken van cannabis houdt slechts 2-3 uur aan. Daar komt nog bij dat je maar weinig wiet hoeft te eten om high te worden. Een kwart grammetje doorsnee cannabis trakteert de meeste mensen al op een lang aanhoudende high.

Het eten van edibles is een van de beste manieren om op een gezonde manier high te worden. Behalve de calorieën die erin zitten, kent het gebruik geen nadelen. Het fijne is dat dat je je longen ontziet en niet blootgesteld wordt aan de gifstoffen en carcinogenen die je bij het roken binnenkrijgt.

Edibles zijn overheerlijk, veelzijdig en discreet. Je wiet verwerken in cannabisolie of cannaboter levert je veel flexibiliteit en gebruiksgemak op. Deze producten zijn in tal van smakelijke recepten te verwerken, maar ook direct te consumeren.

KWANTUMKORTING

Een van de makkelijkste manieren om centjes te besparen op je cannabis is door groot in te slaan. Leveranciers geven met plezier flinke kwantumkortingen. Zo doen ze hun wiet sneller van de hand, hoeven ze het niet op te slaan en verkopen ze meer. Handelaren verkopen liever 28g in een klap dan dat ze 28 keer 1 grammetje afwegen. Profiteer hiervan door groot in te slaan en onder de prijs per gram in te kopen.

Als je een grote voorraad inslaat, zou je wel voor deugdelijke opslag moeten zorgen, zodat je wiet vers blijft en niet aan kracht verliest. Doe je toppen in een luchtdichte pot die je op een donkere, koele plek neerzet. Let goed op de vochtigheid als je cannabis wilt bewaren. Teveel vocht zorgt voor schimmelellende; te weinig leidt er soms toe dat je toppen na verloop van tijd uitdrogen.

TRAKTEER JEZELF OP EEN VAPORIZER

Trakteer Jezelf Op Een Vaporizer

Vaporizers zijn een ongelofelijk efficiënte manier om van cannabis te genieten. Zo consumeer je maar een fractie van de wiet die je normaal tot je neemt om high te worden. Het grote nadeel van een vaporizer is dat het een flinke investering is. De meest vaporizers zijn nogal prijzig, vooral als je voor een hoogwaardig model kiest. Zie het echter als diepte-investering die zichzelf terugverdient dankzij de wiet die je bespaart. Bovendien is je cannabis met een vaporizer, in tegenstelling tot met een joint, naderhand nog op andere manieren te benutten.

EXTRA VOORDEEL: WIET UIT JE VAPORIZER RECYCLEN

Doorgaans gooien mensen de wiet uit hun vaporizer weg als ze er high van geworden zijn. De cannabis is echter nuttig te recyclen.

Zo is de gebruikte wiet uit een vaporizer te verwerken in edibles. Bijzonder handig, want de cannabis is door de verhitting gedecarboxyleerd. Dat betekent dat de THC in de wiet die je hergebruikt al geactiveerd is. Je hoeft het dus niet eerst in de oven voor te bereiden. Deze wiet is direct te gebruiken of vermalen te verwerken in hapjes en drankjes. Het is ook mogelijk de gebruikte cannabis in capsules te doen; dat doseert makkelijk en nauwgezet.

Het is vrij eenvoudig om de wiet uit je vaporizer tot cannabisolie of cannaboter te verwerken. Zo krijg je edibles die niet naar gerecyclede cannabis of plantmateriaal smaken. Het lijkt misschien een heel gedoe, maar het is werkelijk een fluitje van een cent. Behalve de wiet, boter of olie heb je alleen maar een pan, een warmtebron en een pollepel nodig.

Tot slot is het mogelijk de wietresten net als verse toppen te roken. Bedenk echter wel dat ze een stuk minder sterk zijn. Veel mensen geven er daarom de voorkeur aan er een pijpje van te stoppen, vermengd met verse wiet. Op die manier sla je twee vliegen in één klap; je wordt high en je bespaart geld.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Vape Temperaturen

VERBETER JE ROLVAARDIGHEDEN VOOR JOINTS

Verbeter Je Rolvaardigheden Voor Joints

Het verbeteren van je rolvaardigheden en de manier waarop je een joint vervolgens aansteekt, is belangrijk voor iedere blower. Als je hier bedreven in bent en volwaardige joints draait, gaat er minder kostbare wiet verloren.

Een perfecte joint herken je aan de rustige manier waarop hij brandt, zodat je van alle goedheid geniet. Het belangrijkste is te zorgen voor een goede vorm. Als je het vloei eerst in de lengte van de vouw nog twee keer vouwt, rolt de boel wat flexibeler. Zo valt je wiet er niet snel uit en draai je de joint gelijkmatiger. Vergeet ook niet de cannabis netjes te verspreiden. Hierdoor brandt de joint langzamer en gelijkmatiger.

Een tipje is een geweldige aanvulling. Zo krijg je geen brokjes wiet in je mond tijdens het roken, wat daarmee verloren gaat, omdat je het uitspuugt. Bovendien zorgt een tipje ervoor dat je joint makkelijker hanteerbaar en te roken is.

Het professioneel aansteken van een joint is de basis voor een prettig, gelijkmatig brandend rokertje. Draai aan de punt voordat je hem aansteekt. Dit zorgt ervoor dat hij langzamer en gelijkmatiger brandt vanaf het begin. Stop je joint tijdens het aansteken niet tussen je lippen. Houd hem tussen je vingers en draai langzaam, terwijl je het vlammetje erbij houdt. Als hij eenmaal is aangestoken, mag je eraan zuigen en laat je de joint op natuurlijke wijze branden. Onthoud goed dat je het vlammetje niet te dicht bij de joint houdt als je hem aansteekt. Dat heeft scheefbranden tot gevolg.

Aanstekers

Aanstekers Bekijken

TRAKTEER JEZELF OP EEN ONE-HITTER

Trakteer Jezelf Op Een One-hitter

Met behulp van een one-hitter bespaar je aardig wat. Dat komt omdat je de wiet beter doseert. In deze pijpjes past doorgaans maar 0,1-0,3g per keer; dat hangt van het formaat af. Als je telkens na een hijs je pijpje moet vullen, moet je steeds overwegen of je zin in nog een hebt. Met een one-hitter rook je nooit teveel, noch word je er veel te high van.

Bovendien gebruik je de wiet in een one-hitter direct als je hem ontsteekt en blijft hij niet branden. In tegenstelling tot een joint, waarbij je cannabis in rook opgaat, produceren one-hitters voldoende rook om in een keer te inhaleren.

Als je nieuwsgierig bent naar zo'n one-hitter, waar je wiet mee bespaart, kies dan voor de Lock-N-Load One Hitter Chillum van Zamnesia. Het ontwerp spitst zich toe op discretie en efficiëntie. Deze one-hitter heeft een schroefdekseltje dat geurtjes elimineert en de inhoud behoudt als je hem op sleeptouw neemt.

Lock-N-Load One Hitter Chillum Pipe

Bekijk Lock-N-Load

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken