Blog
Geslacht Van Cannabiszaadjes
2 min

Kun Jij Zeggen Wat Het Geslacht Van Cannabiszaadjes Is?

2 min

Voor degenen die geen gefeminiseerde zaadjes gebruiken zou het erg handig zijn als ze het geslacht van een zaadje konden bepalen door er alleen maar naar te kijken. Maar kan dat wel?

Als je een veteraan uit de cannabisgemeenschap bent of veel tijd hebt besteed aan het lezen over cannabis, heb je misschien we eens gehoord dat het mogelijk is om het geslacht van een cannabiszaadje vast te stellen enkel op grond van het uiterlijk. Er is zelfs en stroomdiagram waarin de fysieke verschillen tussen mannelijke en vrouwelijk zaadjes wordt beschreven.

Maar wij kunnen je nu al vertellen dat het een hoop onzin is. Het is niet mogelijk om met het blote oog het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke zaadjes te zien. Het wordt zelfs algemeen aangenomen dat het geslacht van een cannabisplant niet eerder dan een paar weken voor de bloei kan worden vastgesteld.

Zelfs gefeminiseerde zaadjes, die een kans van 99,9% hebben op vrouwelijk te worden, kunnen alsnog mannelijk of hermafrodiet worden als de plant tijdens het groeien enorm veel stress ervaart. Kwekers van gefeminiseerde zaadjes hoeven zich hier niet heel druk om te maken, want zij zorgen er wel voor dat hun planten niet zo veel stress ervaren - maat het is wel mogelijk.

SeedfinderKlik hier

Denk er eens over na. Waarom zouden kwekers van over de hele wereld al die moeite doen om gefeminiseerde wietzaadjes te produceren als ze ook gewoon naar reguliere zaadjes konden kijken en zo bepalen wat het geslacht is? Het is geen samenzwering of een of ander goed bewaard geheim.

HET VASTSTELLEN VAN HET GESLACHT VAN JE WIETPLANT VOORDAT HET EEN PROBLEEM WORDT

Vaststellen Van Het Geslacht

Dat je het geslacht van een cannabiszaadje kunt vaststellen door er alleen maar naar te kijken, is een mythe - het geslacht van je plant al vroeg bepalen is wel mogelijk.

Normaal gesproken moet je wachten totdat je wietplanten uit de vegetatieve fase zijn gekomen, vervolgens stuur je ze de bloeifase in. Je houdt dan je planten nauwgezet in de gaten en let op tekenen waar je het geslacht uit kunt afleiden.

De mannen haal je zo snel mogelijk bij de vrouwtjes vandaan. Als je te lang wacht loop je het risico dat je planten bestoven worden - en dan veranderen je toppen in zaadjes. Tenzij je zelf gaat planten wilt gaan kruisen is dit iets wat je waarschijnlijk wilt vermijden.

Als je dat risico niet wilt lopen, moet je er snel bij zijn, en dat is heel eenvoudig. Het komt er op neer dat je tijdens de vegetatieve fase een zwarte zak over een klein deel van de plant doet om hem al in de bloei te dwingen. Daarna laat je de plant terugkeren. Dit zou je een goed idee moeten geven van het geslacht van je planten. Het kost vrijwel geen tijd en moeite.

Gerelateerd artikel

Hoe Herken Je Mannelijke En Hermafrodiete Wietplanten

Het is helaas waar dat je het geslacht van een zaadje niet kunt vaststellen door er alleen maar naar te kijken. Als je denkt dat je dat wel kunt, heb je mazzel gehad. Meer niet. Hopelijk heb je wat aan onze tips om het geslacht van je wietplanten vast te stellen en kun je zo je kweekruimte altijd

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken