Blog
Marc Emery Vrijgelaten Uit De Gevangenis
2 min

Marc Emery Vrijgelaten Uit De Gevangenis

2 min
Celebrities Nieuws

Eindelijk! Na 5 lange jaren wordt Marc Emery, een van de meest prominente activisten van onze tijd voor de legalisatie van cannabis, vrijgelaten uit de gevangenis.

Marc Emery, de "Prince of Pot" en het gezicht van de beweging voor het legaliseren van marihuana, werd gevangen gezet voor het verkopen van cannabis zaden vanuit Canada aan de VS. Het was een politieke arrestatie die door drugshandhavers werd bejubeld als een "verwoestende klap" voor de legalisatie beweging. Het arrest was bedoeld als een politieke daad, met de bedoeling activisten en zadenbanken af te schrikken. Ze wisten toen nog niet dat het juist een tegenovergesteld effect zou bereiken.

Ondanks dat Emery opgesloten zat, zaten zijn idealen dat niet. We hebben veel te danken aan Emery en hij kan zeker grotendeels met de eer strijken voor de hervormingen die in de VS aan de gang zijn. Veel van zijn argumenten en idealen, rondom de cannabis hervormingen zijn overgenomen en bloeiden tijdens zijn gevangenschap. Toen Emery werd gearresteerd, strijdden de marihuana activisten met hand en tand om de acceptatie van cannabis te veranderen. Nu hij vrijkomt uit de gevangenis, is het strijdveld veranderd: New York is recentelijk de 23ste staat geworden die het gebruik van wiet, als medische behandeling, toestaat en twee staten staan inmiddels ook de verkoop van recreatieve marihuana toe.

De redenen achter de arrestatie

Marc Emery, wonend in Vancouver, Canada, startte in 1994 met de verkoop van wietzaden. Hij deed dit niet alleen om geld te verdienen. Emery gebruikte het bedrijf om groepen activisten, lobbyisten, rechtszaken en stemmingsinitiatieven te financieren. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit hem tot een doelwit maakte in de Oorlog tegen Drugs, omdat werd gedacht dat het arresteren van Emery automatisch zou zorgen dat de fondsen voor activisten op zouden raken. Hoewel dit wellicht korte tijd het geval is geweest, inspireerde dit een hele nieuwe golf activisten om zich aan te sluiten, waar Emery's idealen regelrecht in de schijnwerpers kwamen te staan.

Na zijn arrestatie nam Jodie Emery, zijn vrouw, de teugels over van zijn werk en werd de spits van de voortdurende beweging. Gecombineerd met Marc Emery's voortgezette activisme vanuit de gevangenis hebben zij het voor elkaar gekregen om, samen met vele andere activisten, vorm te geven aan de manier waarop recente drugswetten zijn veranderd.

Hij duikt direct terug het activisme in

Verwacht wordt dat Emery ergens tussen 10 en 25 augustus weer thuis komt, waar hij direct zijn oude taken weer op zal pakken en op een tour zal gaan langs 30 steden om wetshervormingen en onderwijs over cannabis aan te moedigen. In aanvulling hierop zijn er plannen om een bezoek te brengen aan Engeland, Spanje, Oostenrijk, Ierland en Uruguay, met ongeveer hetzelfde doel.

In zijn laatste blog post, op 30 juni vanuit de gevangenis, schreef Emery: "Jodie (zijn vrouw) en ik waarderen alles wat jullie voor ons en de beweging hebben gedaan tijdens mijn afwezigheid. Ik kan niet wachten om naar huis te gaan en jullie allemaal persoonlijk te bedanken, in de weken en maanden die volgen, en de onafgeronde strijd weer op te pakken om het verbod op marihuana met nieuwe kracht te bestrijden."

De legalisatiebeweging had al veel stuwkracht en nu dat een van de leiders weer terug is op zijn plek, zal het zeker een kracht worden die niet te stoppen is.


Read more about
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken