Blog
Medicinale Cannabis Wordt Legaal Down Under
2 min

Medicinale Cannabis Wordt Legaal Down Under

2 min
Medicinale cannabis wordt deze november gelegaliseerd Down Under. Het zou een stuk voor de natie te veranderen, en brengt vooruitgang.

Steeds meer landen omarmen cannabis. Omdat de beeldvorming van de plant zich blijft evolueren, vinden er over de hele wereld legalisateringen plaats. Sterker nog, deze november wordt medicinale marihuana Down Under gelegaliseerd. Je leest het goed, binnenkort hebben patiënten in Australië de kans om te profiteren van dit fantastische kruid.

ONTWIKKELINGEN DOWN UNDER

Alhoewel recreatieve cannabis illegaal zal blijven, zijn Australische wetgevers ermee akkoord gegaan om medicinale cannabis deze november te legaliseren. Zoals verwacht zullen er echter strenge regels en voorschriften gelden omtrent het gebruik. Toch kunnen we wel stellen dat dit een ongebruikelijk jaar is geweest voor Australië.

Weet je begin dit jaar nog, toen die luiaardcampagne werd gelanceerd en voor grote koppen in de media zorgde? Later gebeurde er iets dat die lelijke luiaard overtrof. Februari was namelijk de maand waarin de Australische overheid haar Narcotic Drugs Act wijzigde. Door deze verandering is het bovendien legaal geworden om cannabis te kweken voor onderzoeks- en medicinale doeleinden.

Recentelijk heeft de Australische overheid een aantal vrij belangrijke beslissingen genomen rondom medicinale marihuana. Daarnaast werd aangekondigd dat een zeer gereguleerde vorm van medicinale marihuana vanaf begin november legaal verkrijgbaar zal zijn. Aangezien dit nieuwe middel scherp gecontroleerd zal zijn, zullen alleen patiënten met een doktersvoorschrift het kunnen gebruiken. Wat de medische voordelen betreft, schijnt de drug te helpen bij inflammatoire darmziekten. Ook helpt het migraines te verlichten en vergroot het de eetlust van hiv-patiënten bij wie deze afwezig is.

EEN STAP IN DE GOEDE RICHTING, MAAR MET BEPERKINGEN

Leidende activiste Lucy Haslam had een belangrijke rol in de beweging om medicinale cannabis in Australië te legaliseren. Haar besluit om de beweging te leiden kwam voort uit het tragische verlies van haar zoon, die leed aan darmkanker. Daniel was afhankelijk van medicinale cannabis om de pijn en misselijkheid die met zijn ziekte gepaard gingen, te verlichten. Alhoewel Haslam het besluit van de regering om medicinale cannabis te legaliseren omschreef als een “essentiële stap in het proces”, menen zij en andere voorvechters dat het wellicht niet genoeg is.

Alhoewel veel mensen in de gemeenschap deze verandering als iets positiefs beschouwen, zijn er nog steeds veel zorgen met betrekking tot de regels, vooral dat deze niet genoeg voor patiënten zullen betekenen. Voorvechters menen zelfs dat veel patiënten niet meer kunnen doen dan afwachten, zelfs na de aangekondigde wijziging. Alhoewel medicinale marihuana deze november technische gezien legaal wordt, moet het gezondheidssysteem nog worden aangepast. Met het oog hierop claimen experts dat het een stuk langer dan verwacht kan duren voordat de overheid alles heeft geregeld.

Ook andere individuen hebben hun zorgen geuit, omdat ze beweren dat het nieuwe systeem mogelijk te moeilijk is om te navigeren. Haslam in het bijzonder is bezorgd dat het systeem zo “vol is met bureaucratische regeltjes” dat het niet zal werken. Ook vreest ze dat de patiënten geen toegang zullen krijgen tot de medicijnen die ze nodig hebben.

“Ik ben bang dat de industrie zo duur zal worden dat patiënten niet in staat zullen zijn om tegen een betaalbare prijs een legale voorraad te verkrijgen. Ook moet er nog veel gebeuren aan het opleiden van mensen en dokters, van wie sommige zich nog wat ongemakkelijk voelen over het voorschrijven van medicinale cannabis aan patiënten.”

EEN GROENE TOEKOMST

Alhoewel het medicinale cannabissysteem sterk gereguleerd gaat zijn, is het feit dat individuen in staat zullen zijn om de plant te kweken en produceren een feestje waard. Daarnaast heeft het land de kans op een opbrengst van miljoenen dollars. Al met al is het legaliseren voor medicinaal gebruik een essentiële stap richting de volledige legalisering van cannabis. We zullen binnenkort ontdekken hoe effectief het Australische medicinale cannabissystem is en vooral hoe makkelijk patiënten aan hun medicijn kunnen komen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken