Blog
Super Herbal Pollen Press
3 min

Productbeoordeling: Super Herbal Pollen Press

3 min
Headshop Producten

Ben je gek op pollen-hasj? Wij dus ook. Als je een voorkeur hebt voor cannabis-extracten, met name de zelfgemaakte, begin dan maar alvast te kwijlen. De Super Herbal Pollen Press is een hoog kwalitatief betaalbaar stukje gereedschap om hasj mee te maken. Echt iets wat nog in je leven ontbrak.

Het maken van je eigen cannabis concentraten was nog nooit zo makkelijk voor de gewone fatsoenlijke thuiskweker. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om cannabis te extraheren. Plus er zijn ontelbare ouderwetse manieren om bladeren en toppen te raffineren tot hasj van goede kwaliteit. Gelukkig kun je alle gereedschappen en apparatuur die je nodig hebt om je marihuana te raffineren in de Zamnesia Headshop vinden.

Er bestaat echter een bepaald accessoire voor na de oogst waar commerciële kwekers gek op zijn, maar wat door thuiskwekers vaak over het hoofd wordt gezien. De Super Herbal Pollen Press is het perfecte gezelschap voor de Hashmaker Shake Me Pollen Shaker. Niet uitsluitend professionals geven de voorkeur aan Pollinator P150.

Deze handige pers kan in feite gebruikt worden om het makkelijk te maken en alle soorten harsachtige bolletjes een nieuwe vorm te geven. Een compacte hasjpellet is veel eenvoudiger te bewaren en mee te nemen naar een rooksessie. Laten we eens naar de details van dit handige ganja-gadget kijken.

MAAT EN GEWICHT

De Super Herbal Pollen Press is compact en weegt niet veel voor zo'n apparaat om zware taken mee te verrichten. Als hij samengedrukt is is hij slechts 12cm lang en 20cm als hij volledig uitgeschoven is. Het inzetstuk bevat binnenin genoeg ruimte voor het pollen. De buitenmaat is 3,5cm en de beschikbare binnenruimte is 2,4cm en dat produceert een goed formaat pellets, ongeveer net zo groot als een 1 euromunt. De pers weegt nog geen 300gr, is stevig en makkelijk mee te nemen.

Super Pollen Press

PRODUCTKWALITEIT EN GEVOEL

Het eerste wat je zal opvallen is de keurige doos waarin de pers verpakt is. Zodra je de Super Herbal Pollen Press eenmaal hebt uitgepakt zul je verbaasd staan over het schitterende aluminium beslag. Alles voelt lekker sterk aan, de pers, de inzetstukjes en de T-handgreep.

Dit fantastische apparaat ziet er geweldig uit en is gemaakt voor de eeuwigheid. Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat dit een prachtig ontworpen apparaat is. Het voldoet aan luchtvaartspecificaties, dus het is onwaarschijnlijk dat je een duurzamere Pollen Press op de markt zult vinden voor zo'n lage prijs.

GEBRUIKSGEMAK

Misschien wel het allergrootste pluspunt van de Super Herbal Pollen Press is het gebruiksgemak. De hele unit bestaat uit slecht vier onderdelen. Het tonnetje wordt volgestopt met pollen of kief of welke substantie je maar wilt persen. Het wordt aanbevolen de T-handgreep te verlengen. Als dat gebeurd is, doe je het inzetstuk erin en schroeft de T-handgreep erboven op vast. Als je nu aan de handgreep draait, kun je een lekkere compacte pellet persen.

De schroefdraden zijn subliem gedraaid dus voor het persen heb je geen brute kracht nodig. Het gaat lekker soepeltjes om eerlijk te zijn. Daar komt nog bij dat je nu pauze hebt en de samengedrukte pers een paar uur kunt laten staan. Geef er daarna nog een paar slingers aan voor een meer gecomprimeerde pellet of puck. Om nu je onberispelijk gevormde kristallen pellet of puck te bevrijden draai je simpelweg het deksel eraf en draait de handgreep los.

REINIGEN EN ONDERHOUD

Omdat de Super Herbal Pollen Press erg gladjes te bedienen en ongelofelijk sterk is heeft het slechts minimale reiniging en onderhoud nodig. Zoals wij dat ervaren hebben zijn een beetje alcohol van 98% en een lapje voldoende om de pers zo goed werkend te houden als de dag waarop je hem kocht. Veeg eenvoudig alles schoon nadat je al je hasjpellets geperst hebt. De pers zit in een keurige bewaardoos.

Super Pollen Press

PRIJS

Met een prijskaartje van €29,95 is de Super Herbal Pollen Press echt een koopje voor een doe-het-zelf hasj-apparaat. Dit is precies het soort gereedschap voor na de oogst wat altijd goed van pas komt. Met name als je het leuk vindt je eigen extracten te maken. Een goede pers ga je ongetwijfeld vaak gebruiken dus je hebt er een nodig die betrouwbaar en nauwkeurig ontworpen is. De pers laat je niet in de steek als je hem nodig hebt.

AANVULLENDE OPMERKINGEN

Kief of pollen zijn de perfecte hars-substanties om te persen en om er voor te zorgen dat je geperste hasjpellets goed gemaakt worden is het een goed plan om de kristallen in bakpapier te doen. Als je de materialen in een papiertje doet, is het eenvoudiger een perfecte pellet te maken. Er gaat maximaal 5 gram in, maar je hebt slechts 1 gram pollen nodig om het tot een mooie hasjpellet te persen.

Natuurlijk ben je niet beperkt tot het persen van kief of pollen. Dit vernuftige apparaat is behoorlijk veelzijdig. Als je het concentraat in een stuk bakpapier doet, kun je er andere extracten mee persen. Kleverig spul zoals Ice-O-Lator en wax kunnen eenvoudig tot pellets en pucks geperst worden.

Bovendien, om het pollen in de in het tonnetje te doen adviseren we je om een opgevouwen speelkaart als een schepje te gebruiken voor minimale verspilling. Het vullen van de pollen pers doe je het best boven een stuk bakpapier, voor het geval dat. Gemorste kristallen kun je makkelijk van het bakpapier krijgen.

EINDOORDEEL: DE MOEDER VAN ALLE PERSEN

De Super Herbal Pollen Press is een van de verstandigste investeringen die thuiskwekers die van hasj houden kunnen doen. Deze pollen pers verdient zichzelf al na één oogst terug. Een kwalitief goede pollen pers kan het verschil betekenen tussen een vakkundige hasj-maker en een beginneling. Professionele instrumenten van dit kaliber zijn eenvoudig en leuk om te gebruiken. Er is werkelijk geen reden te bedenken om er niet direct zelf een aan te schaffen.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken