Blog
Herfst Beste Seizoen Om Wiet Te Roken
3 min

8 Redenen Waarom De Herfst Het Beste Seizoen Is Om Wiet Te Roken

3 min

Veel mensen associëren de herfst met het eind van de zomer. Voorbij zijn de lange dagen en warme temperaturen. Maar er is geen reden om te treuren! De herfst is het seizoen van appeltaart, goede wiet, Halloween en samenkomen met familie en vrienden. Hier lees je waarom het misschien wel het beste jaargetijde is voor stoners!

DE GENEUGTEN VAN DE HERFST

Misschien is het een gewaagde uitspraak, maar de herfst is misschien wel het beste seizoen om van cannabis te genieten. Het heeft niet de hitte en zonneschijn van de zomer of het begin van nieuw leven, zoals in de lente. De herfst is echter wel rijk aan levendige kleuren, fris weer, pure nostalgie en gezelligheid. Dit maakt het roken en innemen van cannabis zeer aangenaam. Of je nu de meeste tijd gewikkeld in dekens wilt genieten van goede boeken en films of een boswandeling wilt maken terwijl de bomen hun bladeren verliezen; wiet versterkt je ervaring zonder meer.

Wil je garanderen dat jouw herfst gevuld is met plezier en activiteiten? Bekijk dan hieronder onze lijst met 8 redenen waarom dit het beste seizoen is voor cannabisfanaten.

1. OKTOBER = OOGSTOBER

Oktober = Oogstober

Oktober is een heilige maand voor de cannabisgemeenschap op het noordelijk halfrond. Het is namelijk de tijd waarin de meeste buitenplanten het eind van hun bloeifase bereiken en rijpen voor de oogst. Voor buitenkwekers, die het grootste deel van de lente en zomer zorgvuldig voor hun planten hebben gezorgd, is dit een periode van pure opwinding. Zij mogen nu eindelijk oogsten, knippen, drogen, curen en de vruchten van hun arbeid plukken.

Oogstober is tevens de periode waarin commerciële kwekers hele velden wiet oogsten en knippen. De schappen van coffeeshops raken volledig bevoorraad met soorten die in andere jaargetijden soms lastig te krijgen zijn. Dit is je kans om te zwelgen in de high van je favoriete cultivars.

2. VERBETER JE STEMMING NAARMATE DE DAGEN KORTER WORDEN

Verbeter Je Stemming Naarmate De Dagen Korter Worden

Zeker, de herfst is rijk aan schoonheid en plezier. Toch eisen de kortere dagen en langere nachten soms ook hun tol na verloop van tijd. Gelukkig is cannabis een fantastische stressverlichter en stemmingsverbeteraar. Maak een kop warme chocolademelk of chai-thee en kom met je blowende vrienden samen rond het kampvuur. Laat een blunt rondgaan om de dopaminegehaltes te verhogen en een gevoel van gemeenschap te creëren.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Voor Het Herfstseizoen

3. DOMPEL JEZELF ONDER IN DE WONDERLIJKE HERFST

Dompel Jezelf Onder In De Wonderlijke Herfst

De herfst kenmerkt zich vaak door behoorlijk slecht weer. Uitstekend om dagen achter elkaar in de bank te hangen, appeltaart te eten en je favoriete series te kijken. Is het toch nog goed weer? Dan is er geen excuus om jezelf niet onder te dompelen in moeder natuur en alles te absorberen. In dit seizoen verlicht de lage stand van de zon alles met een gouden gloed. Felgekleurde oranje en gele bladeren zijn een lust voor het oog, de koele lucht werkt verfrissend op de luchtwegen en de geur van open haarden haalt jeugdherinneringen naar boven.

4. DEEL EEN PIJP MET FAMILIE EN VRIENDEN

Deel Een Pijp Met Familie En Vrienden

Halloween, Bonfire Night (voor de Britten); de herfst is het seizoen dat gevuld is met feestdagen en vieringen. Bij al deze festiviteiten draait het om samenkomen met familie en vrienden. Het is de tijd van het jaar om werk te vergeten en gewoon te genieten van goed gezelschap. Het ideale moment om een goedgevulde pijp of dikke joint te delen met intimi die dit ook waarderen. Met name Halloween is een leuke tijd voor cannabisfanaten. Zo kun je je in kostuums hijsen die zijn geïnspireerd op cannabis of ladingen medicinale snoepjes maken.

5. HET IS HET SEIZOEN VAN DE POMPOEN

Het Is Het Seizoen Van De Pompoen

Cannabis is niet de enige plant die in de herfst rijp is voor de oogst. Ook velden vol met heerlijke pompoenen zijn klaar om verwerkt te worden in allerlei heerlijke lekkernijen. Pompoentaarten zijn een van de officiële smaken van de herfst. Het zou dan ook onbeleefd zijn om je stonergasten niet een dikke punt cannabis-geïnfuseerde pompoentaart aan te bieden.

Pompoenen zijn in de herfst niet alleen een voedselbron, maar vormen tevens het gezicht van Halloween. Maak het Halloweenfeest nog vermakelijker door een pompoenbong te creëren.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Een Halloween Pompoen Bong?

6. SLUIT JE AAN BIJ MOVEMBER

Sluit Je Aan Bij Movember

Movember, waarin mannen hun snor laten staan, is een actie waaraan veel mannen deelnemen in november, oftewel het einde van de herfst. Dit is de perfecte kans om je gezichtsbeharing zijn gang te laten gaan. Wees creatief. Wat dacht je van grote bakkebaarden? Of een krulsnor? Of laat je innerlijke stoner de vrije loop gaan en kies voor een tovenaarsbaard.

Movember is niet alleen een bron van plezier en hilariteit naarmate de dagen korter worden. Het is tevens een ideale manier om je gezicht warm te houden wanneer je buiten de elementen trotseert.

7. GENIET VAN JE FAVORIETE FILMS EN SERIES

Geniet Van Je Favoriete Films En Series

Terwijl de winter onderweg is, kun je niet veel meer dan de meeste avonden binnen doorbrengen om warm te blijven. De dagen dat je in een t-shirt en korte broek achter de barbecue stond, zijn voorbij. Dat is overigens niet meteen een slechte zaak. Het stelt je in staat om met je dierbaren te ontspannen en je favoriete series te kijken. Maak wat te eten, draai een joint en geniet van de beste stonerfilms aller tijden. Of kijk naar enkele op wiet gebaseerde films, die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.

8. KOOK DE STERREN VAN DE HEMEL

Kook De Sterren Van De Hemel

Het seizoensgebonden eten van de herfst werkt werkelijk verwarmend in op de ziel. Pompoenstoof, wortelsoep en cholocade- en bessentaart zijn slechts een kleine greep uit de overheerlijke gerechten op het menu. Gebruik de etenswaren van dit seizoen en nodig je vrienden uit. Leef je uit in de keuken en bereid traditionele maaltijden, maar dan verrijkt met cannabis. Probeer bijvoorbeeld deze recepten voor cannabis-geïnfuseerde appeltaart en apfelstrudel.

HAAL HET MAXIMALE UIT JOUW HERFST

Als je erover nadenkt, is de herfst eigenlijk één grote viering. Het zit boordevol feestdagen en is traditioneel gezien de tijd van agrarische overvloed. In de wereld van cannabis betekent het niet alleen ladingen heerlijk eten, maar ook wiet! Geniet van dit seizoen met je familie en vrienden, blijf warm en steek hem aan!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken