Blog
10 Winterse Activiteiten Voor Stoners
4 min

10 Winterse Activiteiten Voor Stoners

4 min

Winterse landschappen worden mooier als je wiet gebruikt. Kom jij ook maar moeizaam de winter door? Met deze activiteiten geniet je dubbel van de sneeuw en vriestemperaturen.

De winter is een tijd van ongekende gezelligheid. Mensen voelen zich verbonden met geliefden en er worden cadeautjes uitgewisseld. Het lijkt wel of de tijd even stilstaat. We hebben ditmaal tien winterse tips voor je. Geniet van de schilderachtige winterochtenden met een hartverwarmend extraatje: cannabis. Deel maar uit die toppen!

1. GENIET VAN DE DWARRELENDE SNEEUWVLOKKEN

knapperend houtvuur

Als je wiet rookt, ziet de wereld er een stuk mooier uit. Voeg daar een knapperend houtvuur aan toe en dwarrelende sneeuwvlokken en genieten maar. Als het houtvuurtje teveel verantwoordelijkheid voor je is, kun je ook op een bankje in het park een vette blunt opsteken. Het leuke van deze ervaring is dat in plaats van dat je wiet je meeneemt op een reis tussen de sterren, je de sterrenhemel recht boven je kunt zien.

2. DOE WAT ACTIEFS ALS JE HIGH BENT

DOE WAT ACTIEFS ALS JE HIGH BENT

Als je toch in de buitenlucht bent om van het besneeuwde landschap te genieten, kun je net zo goed iets actiefs doen. Sta op en geniet van wat je om je heen ziet. Rook wat opwekkende, stimulerende sativa en geniet van het moment. Actieve sportievelingen kunnen gaan snowboarden of skiën. Maar dat moet je wel onder de knie hebben, anders komen er ongelukken van als je high bent. Je kunt ook op je sleetje van een heuveltje afroetsjen. Werkelijk sensationeel!

3. CONSTRUEER EEN WINTERSE BONG

Video: Bong Gemaakt Van Sneeuw

Deze tip vereist wat creativiteit, maar het is zeker mogelijk om van sneeuw een bong te maken. Wie dat ooit bedacht heeft, is een raadsel. Je hoeft alleen maar naar buiten te gaan en wat sneeuw en wiet te verzamelen. En met geduld kom je een heel eind.

Voor het maken van een winterse bong heb je een pijpenkopje en een satéstokje nodig. Je hoeft alleen maar een homp sneeuw uit te hollen zodat je aan de ene kant kunt inhaleren en er aan de andere kant je joint in kunt steken. Maak wel foto's van je creatie!

4. GEZELLIG MET VRIENDEN CANNA S'MORES MAKEN

CANNA S'MORES

De culinaire mogelijkheden van cannabis zijn onbeperkt. Gezellig bij een kampvuur marshmallows roosteren met vrienden is hartverwarmend. Maar wat dacht je van wat cannabis erbij? We beschrijven het recept voor de typisch Amerikaanse lekkernij s'mores voor je, maar dan met wiet.

Je maakt ze van twee Graham crackers (volkoren koekjes mag ook), smeert daar wat Nutella op en bestrooit ze met wiet. Leg ze met de chocoladekant naar boven 5-7 minuten in de oven. Houd de temperatuur laag, ongeveer op 140°C. Het zou zonde zijn als je wiet verbrandt. Loop vervolgens naar buiten en rooster een marshmallow boven het kampvuur. Wanneer die goudbruin is, plak je de hem tussen de twee crackers. Dat zijn vast de lekkerste s'mores die je ooit geproefd hebt.

5. SELECTEER EEN WINTERSE WIETSOORT

SELECTEER EEN WINTERSE WIETSOORT

Er ligt een pak sneeuw en het kampvuurtje brandt. Je hebt je warm aangekleed, maar er ontbreekt iets, een echte winterse wietsoort. De volgende vier soorten verhogen het knusse, winterse gevoel. Ze verwarmen je hele lijf met indica-dominante genetica.

De eerste is de zoete, fruitige Kalashnikova, een feminized indica van Green House Seeds. De s'mores smaken er heerlijk bij. Haar THC-gehalte tikt de 15% aan. Dat is dus echt genieten in het sneeuwlandschap.

Ten tweede bevelen we ICE van Royal Queen Seeds aan. Dit is ook een indica-dominante soort waarvan je maximaal opwarmt en ontspant.

Als derde zou je Green Crack Auto kunnen kiezen. Door de extreme kou ben je geneigd er veel van te roken. Green Crack Auto houdt je stash echter op peil omdat ze veel toppen produceert.

De vierde op ons lijstje met aanbevelingen is de prijswinnende Gorilla Glue. Dit is de meest krachtige soort van onze selectie met een THC-gehalte van maar liefst 24-26%. Mocht je ingesneeuwd raken met kerst, dan kun je lekker films kijken en heerlijk ontspannen met Gorilla Glue.

6. GENIET VAN DE WITTE WERELD

GENIET VAN DE WITTE WERELD

In de winter zijn er in steden en dorpjes altijd wel winterevenementen. Dat kan een kerstmarkt of een muziekfestival zijn. Ga er eens heen met je vrienden en een flinke voorraad edibles. Je weet niet wat je meemaakt. De betoverde lichtjes, kerstdeuntjes en gepofte kastanjes brengen je in hogere sferen. Met die brownies in je buik of een discrete vaporizer bij de hand wordt het een avond om nooit te vergeten.

7. WIET EN SNEEUWBALLENGEVECHTEN, SUCCES VERZEKERD

WIET EN SNEEUWBALLENGEVECHTEN

Wat dacht je van een heroïsch sneeuwballengevecht waar de hele straat aan meedoet? Mensen zien hun kans al schoon als ze eraan denken. Kun je eindelijk die vervelende buurman vol in z'n gezicht treffen. Voor een sneeuwballengevecht hebben we geen prestatiebevorderende tools. Maar met wat wiet erbij wordt het spannender en valt er meer te lachen.

8. VERWEN JE INNERLIJK MET WARME DRANKEN MET CANNABIS

VERWEN JE INNERLIJK MET WARME DRANKEN MET CANNABIS

Met cannabis verrijkte warme chocolademelk hoort echt bij de winter. Wietliefhebbers die van zoetigheid houden, zijn er dol op. Het is eenvoudig te bereiden en je kunt het afmaken met marshmallows of een toef slagroom. Feestelijk, toch? Als je van een pittiger drankje houdt, kun je glühwein met ganja maken. Zo voeg je aan dit warme winterse drankje wat extra pit toe.

Ganja Gluhwein

PORTIES : 1-2 porties voor 4 personen
BEREIDINGSTIJD: 3-6 uur

BENODIGDHEDEN:

 • 1 fles rode wijn naar keuze
 • 1 sinaasappel in stukken
 • 4 kruidnagels
 • ¼ theelepeltje nootmuskaat
 • ¼ theelepeltje kardemom
 • ½ theelepeltje kaneel
 • 15g cannabis (zie tip 5 voor onze suggesties)
 • Slow Cooker/Grote Pan
 • Kaasdoek

INSTRUCTIES:

 1. Combineer alle ingrediënten in de slow cooker er roer het goed door. Deksel erop en vier tot vijf uur laten trekken. Gebruik je een gewone grote pan, dan laat je de inhoud twee uur op een laag vuurtje koken.
 2. Zet de glazen in het gelid en schenk ze door de kaasdoek vol met de wijn. Direct serveren!

9. IK ZIE EEN STER

IK ZIE EEN STER

De beste dingen in het leven zijn eenvoudig. Even geen recepten, onderzoek of voorbereiding. Sterrenkijken in je uppie of met je geliefde onder het genot van wiet is onbetaalbaar. Een dekentje kan soelaas bieden als je het koud krijgt. Neem een paar hijsjes en realiseer je hoe klein je eigenlijk bent als je naar de hemel kijkt. Je hoeft er niet echt op uit te trekken. In je achtertuin of op het dakterras kun je er ook van genieten.

10. FILMMARATHON, EEN STONER WINTERFAVORIET

FILMMARATHON, EEN STONER WINTERFAVORIET

Als het buiten zo koud is dat je wel binnen moet blijven, is dit onze laatste, maar zeker niet de minste suggestie. In plaats van in de buitenlucht te verkleumen, kun je op de bank hangen en ouderwets bingewatchen. Kerstfilms in overvloed, genoeg te zien op Netflix of kijk eens naar deze 7 tekenfilms waar stoners gek op zijn. Waar je ook voor kiest, zorg wel dat je wat te snacken hebt. Je gaat voorlopig nergens heen.

Klassieke films worden klassieker als je er wietpopcorn bij serveert. We snappen het als je alles zelf wilt opeten, maar je kunt het ook delen. Wat je maar wilt.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken