Blog
Rick And Morty De Beste Stoner Serie Aller Tijden
4 min

Top 10 Redenen Waarom Rick And Morty De Beste Stoner Serie Aller Tijden Is

4 min

Reis door dimensies met de serie Rick and Morty. Wietrokers houden ervan. Als je nog niet over dit juweeltje van een animatieserie hebt gehoord, lees dan verder. Ontdek waarom het een serie is die je moet kijken nadat je de waterpijp hebt aangestoken.

Een ontmoeting tussen Dan Harmon en Justin Roiland op het non-profit short filmfestival Channel 101 was het begin van de creatie van Rick and Morty. De serie is geïnspireerd op "Back to the Future", maar dan met een vulgaire twist en is uitgegroeid tot een episch meesterwerk dat wordt gekoesterd door tal van wietrokers.

Intergalactische ruimtevaart, een dronken wetenschapper, een door angst geteisterde jongen, buitenaardse wezens van allerlei soorten, veel overgeven en gekke avonturen. Allemaal inbegrepen in deze trippy, wietvriendelijke serie. Als je je stoned kunt vermaken met The Simpsons en Family Guy moet je absoluut de lat wat hoger leggen en Rick and Morty kijken.

Geef je over aan de verbijsterende, interdimensionale, supergalactische reizen van een gekke genie en zijn hulpje. Leun achterover, ontspan je en Wubba Lubba Dub Dub, rook wat wiet.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Manieren Om Cannabis Te Roken

#1 RICK, HET DRONKEN GENIE

Laten we beginnen met het karakter der karakters. Rick is de hoofdrolspeler van de serie, die met veel inspanning een pretpark bouwt in het hoofd van een dakloze en stomdronken wordt. Het kan hem allemaal echt niks schelen. Hij feest met buitenaardse wezens, doodt aliens en bezorgt zijn burgerlijke familieleden een trauma.

De uitersten van zijn persoonlijkheid maken Rick erg vermakelijk. Hij is in feite een goed functionerende alcoholist. En met "goed functionerend" bedoelen we dat hij interdimensionale portalen bouwt terwijl hij stomdronken wordt. Er is een mate van apathie aanwezig in zijn karakter, hoewel hij betekenis vindt in de gekte van zijn avonturen.

Zet je schrap voor zijn uitspraken als "Ricky ticky tappy biiieech" en "Wubba Lubba Dub Dub." Rick is een onuitputtelijke bron van grappen, die perfect samengaan met je kush sessies.

1 Rick The Drunk Genius1

#2 GEWELDIGE PLOTS

De plot van elke aflevering is zo ongelooflijk vergezocht dat het wel waar moet zijn! Gigantische hoofden uit andere sterrenstelsels ontvoeren de aarde om mensen hun beste hits te laten uitvoeren. Hiervoor moeten Rick en Morty "Schwifty" worden. Superintelligente honden nemen de wereld over. Rick en Morty betreden de batterij van Rick's ruimteschip. Dit is eigenlijk een door Rick gemaakt universum dat bestaat uit wezens die worden gebruikt als energie om de batterij van stroom te voorzien. Hoewel er binnenin dat universum een andere batterij is. Die bestaat weer uit een universum dat een directe invloed heeft op het voormalige universum dat de batterij van Rick's ruimteschip van stroom voorziet. Ja, het is zeker een serie om een hijs bij te nemen.

Het ongelooflijke is dat de plots zeer consistent zijn in termen van de volgorde van gebeurtenissen en logica. Wat verbazingwekkend is, gezien hoe chaotisch ze zijn.

#3 GEKKE KARAKTERS

De gigantische vliegende mantis-moordenaar Krombopulos Michael is bereid om te doden voor 3000 flerbo's. Oftewel gedachten lezende, intergalactische scheten met het vermogen om de geest van mensen te onderscheppen en alle levensvormen op koolstofbasis te vernietigen. Unity is een virusentiteit die de geest van de bevolking overneemt en van feesten houdt. Dr. Xenon Bloom is een professor die een witte cel is die het anatomiepark van een dakloze beheert. Dan heb je nog buitenaardse wezens met testikelvormige kinnen. En Birdperson, een oude vriend van Rick die vol zit van intellect en wijsheid. Er zijn genoeg andere gekke personages om te ontdekken met Rick and Morty! Het creatieve aspect van al deze personages blijft jullie, wietrokers, vast vermaken.

3 Wacky Characters1

#4 MINDF**K

Marihuana brengt je hersenen naar andere dimensies dus leun achterover en ontspan; Rick en Morty staan klaar om je langs de grenzen van het universum en verder te leiden. Dit is waarschijnlijk het ultieme aspect dat de serie perfect maakt voor liefhebbers van marihuana. In één aflevering gaan ze een interdimensionale ruimte binnen waarin zich een interdimensionale reparateur bevindt van wie het hoofd, natuurlijk, een testikel is.

In "Total Rickall" besmetten parasitaire buitenaardse wezens de herinneringen van de mens en veranderen ze in gekke personages die de geïnfecteerde mensen "herinneren" van lang geleden. Andere vorm van mindf**k zijn de Meeseeks. Dit zijn wezens die gemaakt zijn met als enig doel een wens uit te laten komen, waarna ze kunnen verdwijnen. Als ze Jerry (Morty's vader) niet kunnen helpen bij het afhalen van twee slagen van zijn golfspel, kunnen ze niet verdwijnen en het bestaan maakt ze gek. Zoals een Meeseek zegt: "Meeseeks hoeven meestal niet zo lang te bestaan, dan wordt het raar." Dus besluiten ze om Jerry te vermoorden. Eerlijk is eerlijk, alleen verstokte wietrokers kunnen dit alles echt waarderen.

#5 METHOD ACTING

Dan Harmon stelde zijn medeschepper, Justin Roiland, de stem achter de legendarische boerende Rick, method acting voor door dronken te worden tijdens de opnames. Het klopt helemaal gezien het realistische dronkenmanspraat met veel boeren en uitspraken over bommen om de aarde mee te vernietigen. Terwijl je high bent, denk je waarschijnlijk: mmm... dat is wat mensen doen als ze dronken zijn; bommen laten vallen. Op dat moment hoop je dat Rick wat hoogwaardige sativa rookt om te zien wat hij bedenkt.

5 Method Acting1

#6 INTERESSANTE BERICHTEN

Nee, hier hoor je niet de wiet praten, er zitten enkele echt diepzinnige boodschappen in deze maffe serie. Bijvoorbeeld: "Doe anderen niet aan wat je niet wilt dat anderen jou aandoen." Nadat het gezin de hond Snuffles als slaaf heeft behandeld en gecastreerd, wordt hij super intelligent door een van Rick's apparaten. Hij doet dan anderen aan wat hem werd aangedaan... Natuurlijk, omdat THC grote inzichten in de werkelijkheid oplevert, versterken Rick en Morty deze inkeer op een intergalactische manier.

#7 REFERENTIES NAAR DE SAMENLEVING VAN VANDAAG

Het is duidelijk dat Rick en Morty hun avonturen relevant houden zodat kijkers die stoned zijn zich kunnen verplaatsen in hun wereld. Wanneer Rick "Schwifty" wordt, verwijst dat duidelijk naar de maffe zinnen die je alleen in de 21e eeuw kunt roepen om platen te verkopen. Een meer politieke verwijzing zien we wanneer goddelijke vrouwen van een andere planeet seksrobots maken die worden gebruikt om baby's te dragen. Dit, omdat de vrouwen niks te maken willen hebben met de wrede mannen van de planeet.

Aan het einde van seizoen 2 vraagt Rick aan Morty om een gevaarlijke excursie te doen met Abradolf Lincler (half Adolf Hitler, half Abraham Lincoln) om wat Kalaxiaanse kristallen te halen. Na een aantal traumatiserende gebeurtenissen en de dood van Lincler, levert Morty de kristallen aan Rick. Hij snuift ze op en zegt: "Deze wonderen hebben net het saaie feest gered!" De kristallen verwijzen duidelijk naar cocaïne, waar je bij weg moet blijven - houd het gewoon bij wiet.

7 References To Todays Society1

#8 SECUNDAIRE VERHAALLIJNEN

Om dingen interessant te houden voor je met ganja gevulde geest, zijn de secundaire verhaallijnen hilarisch. Wanneer Rick en Morty in de batterij van het ruimteschip reizen (wat eigenlijk een universum is), blijft Morty's zus in het ruimteschip zodat ze beschermd is tegen eventuele aanvallers. Deze verhaallijn wordt wild wanneer het hele Amerikaanse leger zich ermee bemoeit. En al helemaal als het ruimteschip een soort buitenaards hologram creëert van de overleden kinderen van politieagenten om het leger te beletten om aan te vallen. Uiteindelijk ondertekent de regering een vredesverdrag met buitenaardse spinnen. Inderdaad, super raar.

#9 BACK TO THE FUTURE

Het idee achter Rick and Morty komt duidelijk voort uit de film "Back to the Future", waarvan hoofdrolspelers Doc Brown en Marty McFly een bron van inspiratie zijn. De namen Marty en Morty lijken duidelijk op elkaar. Als jullie, rokers, van Back to the Future houden, is Rick and Morty een veel gekkere versie daarvan. Sterker nog, het idee om de film bijna volledig te kopiëren, komt voort uit Roiland’s poging om de grote filmstudio's te "trollen". Hij wilde zien wat advocaten zouden doen.

9 Back To The Future1

#10 DE BAND TUSSEN RICK EN MORTY

Last but not least, maakt de band tussen Rick en Morty de serie super grappig. De personages vullen elkaar goed aan. Rick is namelijk een zelfverzekerde, oude, dronken genie dat het allemaal niks kan schelen en gemakkelijk communiceert met alle ruimtewezens. Morty is een angstige, sociaal onhandige jongen met een geweten. Tot hij besluit om een heel dorp te zuiveren en te vermoorden, maar dat is een ander verhaal. De empathie die in je hersenen rondzweeft na het opsteken van toppen, leidt zeker tot een waardering voor de unieke band tussen Rick en Morty.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken