Blog
Vrouwen Die Cannabis Roken
3 min

Waarom Vrouwen Cannabis Zouden Moeten Roken

3 min

Omdat het gebruik van cannabis wereldwijd steeds meer geaccepteerd wordt, is het tijd dat vrouwelijke stoners opstaan en hun liefde voor dit kruid uitspreken. Vrouwen kunnen om diverse redenen profiteren van het gebruik van cannabis en in dit artikel bespreken we een aantal heel belangrijke.

De laatste jaren is het roken van cannabis een activiteit geworden die steeds meer geaccepteerd wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de vele medicinale voordelen die het biedt. Nu steeds meer landen hun wetgeving rondom cannabis versoepelen, zal deze trend zich voortzetten.

Helaas wordt de cannabis gemeenschap nog steeds geassocieerd met voornamelijk mannelijke gebruikers. Maar daar komt nu verandering in! Met de groeiende acceptatie van het gebruik van cannabis, neemt ook het aantal vrouwen toe die trots toegeven cannabis te gebruiken om diverse redenen.

Dat is geweldig nieuws! Het is de hoogste tijd dat alle vrouwelijke stoners opstaan en hun liefde voor dit prachtige kruid uitspreken. Hiermee kunnen we de diversiteit van onze beweging aantonen, stereotypen verdrijven en de legalisatie ondersteunen.

WAAROM VROUWEN CANNABIS IN HUN HART MOETEN SLUITEN

Vrouwelijke CannabisberoemdhedenOnder de sterke vrouwen die de hele wereld graag vertellen dat ze deelnemen aan de cannabis cultuur, vinden we ook een groot aantal beroemdheden. Rihanna schreeuwt haar liefde voor cannabis misschien wel het meest van de daken (kijk maar op haar Instagram). Maar ook andere vrouwen, zoals Natalie Portman, Miley Cyrus, Jennifer Aniston en Kirsten Dunst, genieten ervan en zijn niet bang dit met de wereld te delen.

Whoopi Goldberg gebruikt cannabis om haar glaucoom te behandelen, Paris Hilton werd ooit gearresteerd voor het bezit van cannabis, Cameron Diaz kocht op de middelbare school cannabis van Snoop Dog, de Suicide Girls hebben hun eigen soorten uitgebracht en Melanie Griffith heeft verklaard samen met haar kinderen te roken als ze dat zouden willen. En deze voorbeelden zijn nog maar het topje van de ijsberg. Reken er maar op dat steeds meer vrouwelijke celebs de komende jaren openlijk zullen toegeven dat ze cannabis gebruiken.

In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom vrouwen cannabis gebruiken of zouden moeten gebruiken. Sommige redenen zijn van toepassing op beide geslachten, maar er zijn er ook een aantal speciaal voor de prachtige stoner vrouwen.

VERLICHTEN VAN ANGST EN PIJN BIJ PMS

Angst En Pijn Bij Pms

Veel vrouwen ervaren heftige symptomen als ze menstrueren, zoals krampen en hoofdpijn. Deze symptomen kunnen niet echt worden verlicht zonder medicatie te gebruiken. Maar het goede nieuws is dat veel vrouwen aangeven dat cannabis helpt bij PMS pijn.

Het is ontdekt dat THC alle symptomen kan verlichten die worden geassocieerd met PMS, zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en hoofdpijn. Het is dan ook niet alleen een natuurlijk alternatief voor voorgeschreven medicatie. Het is ook effectiever bij de behandeling van premenstruele pijn.

Een vrij lastig onderwerp is "cannabis en ochtendmisselijkheid" omdat er maar weinig onderzoek is gedaan naar het roken van cannabis tijdens de zwangerschap. Vrouwen worden hier echt aan hun lot overgelaten. Sommigen beweren dat cannabisgebruik tijdens de zwangerschap het risico op cognitieve stoornissen bij de foetus verhoogt.

Maar er zijn ook anekdotische verslagen die aangeven dat de ochtendmisselijkheid kan worden verminderd. We kunnen hier geen advies over geven. Hopelijk zal er in de toekomst meer duidelijkheid komen over dit onderwerp. Tot dat moment raden we je aan geen cannabis te gebruiken als je zwanger bent.

Uit onderzoek blijkt dat twee keer zoveel vrouwen te maken krijgen met een angststoornis dan mannen. De meest genoemde reden voor het gebruik van cannabis is het bestrijden van angst, stress en spanning. De cannabinoïde receptoren in de amygdala zijn verantwoordelijk voor dit effect. In dit gebied van de hersenen worden angst en de vecht-of-vluchtreactie gereguleerd.

Cannabis kan vrouwen helpen om af en toe hun hersenen "uit te schakelen" zodat ze stoppen met zich zorgen te maken en kunnen ontspannen. Maar het vinden van de juiste soort is hierbij van groot belang, wat overigens geldt voor bijna alle aandoeningen. Sommige Sativa's kunnen je angst juist verergeren in plaats van verminderen.

RELAXTE PERSOONLIJKHEID

Dit valt samen met de reeds vermelde punten. Als door het roken van cannabis angst en stress worden verlicht, ben je waarschijnlijk ook relaxter. Cannabis vermindert het piekeren waardoor je meer gemoedsrust krijgt. Daarnaast is ons leven vaak zo druk en gestrest dat we een vorm van balans nodig hebben om dit tegen te gaan.

Anders zouden de meesten van ons helemaal gek worden en doordraaien. Soms moet je alle verantwoordelijkheden even negeren en een pauze nemen van de realiteit. Sommige vrouwen hebben een negatief zelfbeeld. In dat geval kan cannabis een geweldig hulpmiddel zijn om te kalmeren en je te laten focussen op het positieve.

GEWICHTSTOENAME VOORKOMEN

Zoals hierboven al even is aangestipt, kunnen vrouwen soms onzeker zijn over hun uiterlijk en hun gewicht. Dat is geen goede zaak en we willen graag benadrukken dat we dol zijn op alle lichaamsvormen en -maten!

Maar we moeten niet verzwijgen dat cannabis gelinkt is aan een lager BMI. Er is meer onderzoek nodig, maar het belooft veel goeds. Hoewel dit de noodzaak voor een gezond dieet en beweging niet wegneemt, is het een interessant feitje om in het achterhoofd te houden.

BETERE SEKS

Betere Sex

Wiet maakt alles beter en meer intens. Seks is hierop geen uitzondering. Dit geldt trouwens ook voor mannen, maar tot op een bepaalde hoogte. Te veel THC kan de seksdrive bij mannen wegnemen.

Onderzoek toont aan dat cannabis bij veel vrouwen een lustopwekkend effect heeft en in staat is remmingen weg te nemen en orgasmes te versterken. Het zorgt ervoor dat vrouwen minder last hebben van angsten (zoals hierboven aangetoond).

Cannabis leidt tot een rijkere seksuele ervaring en zorgt ervoor dat de vrouw zich ontspannen, comfortabel en sexy voelt, wat weer een beter orgasme teweegbrengt. Maar het verbetert niet alleen de kwaliteit van de seks; het versterkt de seksuele verlangens in het algemeen.

GELUKKIG VOELEN

Ook dit past prachtig bij de reeds vermelde punten. Als een vrouw zich niet gestrest voelt, ontspannen is, geen pijn lijdt door PMS, zelfverzekerd is over haar lichaam en geweldige seks heeft, is ze over het algemeen veel gelukkiger in het leven. En willen we niet allemaal onafhankelijke en gelukkige vrouwen op de wereld omdat ze het hier tot een betere plek maken?

HET EINDIGT HIER NIET

Deel Cannabis Liefde Met De Wereld

De redenen die we zojuist hebben besproken, zijn er maar een paar (maar hele belangrijke). Er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen worden genoemd waarom vrouwen cannabis zouden moeten gebruiken. Het kan ze helpen met veel problemen en aandoeningen waar geen andere oplossing voor is. De droom van elke stoner is een relatie met iemand die net zo dol is op cannabis.

Als meer vrouwelijke stoners hun passie voor cannabis uitspreken, kan deze droom werkelijkheid worden. Het gebruik van cannabis kan veel levens verbeteren. Dus als jij een vrouw bent die onzeker is of terughoudend is over haar cannabisgebruik, is nu het moment gekomen om je liefde voor cannabis van de daken te schreeuwen! Het zal je verbazen hoe goed dit uit kan pakken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken