Blog
Terpenen Tour: Alfa- & Beta Pineen
1 min

Terpenen Tour: Alfa- & Beta Pineen

1 min
Headshop Products
Alfa- en beta-pineen zijn de terpenen die je cannabis een aardse dennengeur geven, maar ze doen veel meer dan je zou verwachten.

De terpenen alfa- en beta-pineen zijn nu aan de beurt in onze Terpenen Tour. Zoals je wellicht weet, behoren terpenen tot de meest belangrijke bestanddelen van cannabis, naast de beroemde cannabinoïden. Ze zijn verantwoordelijk voor de karakteristieke geur van cannabis en andere planten, maar bezitten ook medicinale voordelen omdat ze in synergie samenwerken met alle andere elementen in cannabis. Pineen ruikt naar een fris, aards dennenbos.

PINEEN IN DE NATUUR

Het onmiskenbare aroma van pineen kan worden gevonden in diverse planten op de wereld. In feite is alfa-pineen de meest voorkomende terpeen in de natuur. Pineen komt voor in dennennaalden, coniferen, sinaasappelschillen, terpentijn, rozemarijn, basilicum, dille en peterselie. Om meer onderscheid te maken tussen de twee types pineen: Alfa-pineen is verantwoordelijk voor de karakteristieke geuren van dennennaalden of rozemarijn, terwijl beta-pineen verantwoordelijk is voor geuren die doen denken aan dille, peterselie, basilicum of hop.

AANWEZIGHEID IN CANNABIS SOORTEN

Cannabis soorten, waarvan bekend is dat ze een hoge concentratie pineen bevatten, zijn Jack Herer, Dutch Treat, OG Kush, Blue Dream, ChemDawg, Trainwreck, Romulan, Island Sweet Skunk, Strawberry Cough en Bubba Kush. In veel van deze soorten zal het aroma worden gedomineerd door pineen, hoewel het soms verscholen gaat achter de geur van andere, net zo geurige, terpenen.

EFFECTEN

De wetenschap heeft aangetoond dat alfa-pineen een van de meest krachtige terpenen is, die veelbelovende eigenschappen bezit. Onderzoekers hebben ontdekt dat pineen bijdraagt aan het tegengaan van wat van de negatieve effecten van THC, zoals tijdelijk geheugenverlies of angst. Het maakt ook meer alert, verbetert de focus en de energie. Dit wordt echter vaak tegengegaan door myrceen, een andere terpeen in cannabis die verdovende eigenschappen bezit. Daarom zijn sommige cannabis soorten meer verdovend dan anderen, omdat elke soort verschillende verhoudingen terpenen heeft.

CONCLUSIE

Veel van de kracht van pineen is afkomstig van het vermogen de bloed-hersenbarrière te betreden. Pineen bezit veelbelovende kenmerken die uitgebreid moeten worden bestudeerd. Maar onthoud dat de veelbelovende, medicinale toepassingen vaak een gevolg zijn van het zogeheten entourage effect. Alle verschillende bestanddelen in cannabis werken in synergie om gezamenlijk krachtiger te zijn dan de som der delen. Laten we hopen dat er in onderzoek nog meer positieve resultaten kunnen worden behaald!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken