Blog
Haze Cannabis Strains
5 min

Top 10 Haze Cannabis Strains

5 min

Een indrukwekkend uiterlijk, stimulerende high en een uitgesproken smaak. Hiermee is het geen verrassing dat Haze-soorten razend populair zijn onder liefhebbers van wiet. Hier vind je de 10 beste feminized en autoflowering Haze-soorten!

De eerste Haze-soorten werden in de jaren '60 in Californië veredeld. Het klimaat is daar optimaal voor deze zonaanbiddende sativa's. Hun bloei is erg lang, maar toch zijn ze geliefd onder cannabisliefhebbers. Dit komt door het stimulerende, stemmingsverbeterende, bijna psychedelische effect. De smaak van Haze valt ook in een geheel eigen klasse; deze is uitgesproken pittig en bevat vleugjes zoete citrus en aarde.

Zoek je een goede Haze, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je uit de brand met onze lijst met de beste feminized en autoflowering Haze-soorten van 2022. Je vindt hier altijd iets van je gading, of je nu een klein binnenproject hebt of torenhoge buitenplanten wilt kweken.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

Feminized Haze-Soorten

Gefeminiseerde Haze-soorten prefereren veel zonneschijn en kennen een lange bloei. Sommige worden ook buitengewoon groot. Dit maakt ze vooral geschikt voor buitenteelt in een warm klimaat met een lange zomer. Onder de juiste omstandigheden zijn ze echter ook binnen te kweken.

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds)

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds)

Super Silver Haze, oftewel SSH, is een ongelooflijke kruising van Zamnesia Seeds, bestaande uit Haze, Skunk en Northern Lights. Dit is een ongewoon veerkrachtige Haze die ook geschikt is voor de minder ervaren kweker. Deze 75% sativa kan wel enorm groot worden. Het resultaat is echter een opbrengst van maar liefst 550g/m². Binnen zijn haar harsrijke toppen oogstrijp na een bloei van 8-10 weken. Dit is verrassend kort voor een sativa. Kweek je haar buiten, dan mag je de schaar eind oktober erbij pakken.

Super Silver Haze staat bekend om haar krachtige cerebrale high. Deze stelt soms zelfs de doorgewinterde roker op de proef. Haar opwekkende effect gaat hand in hand met een zoete en kruidige smaak.

Super Silver Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(111)
Ouders: Haze x (Skunk x Northern Light)
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

Liberty Haze (Barney’s Farm)

Liberty Haze (Barney’s Farm)

Liberty Haze van Barney’s Farm is een kruising tussen twee klassieke soorten: de snelbloeiende Chemdawg 91 en G13. Het verhaal gaat dat de laatstgenoemde is ontstaan uit een geheim veredelingsproject van de CIA in de jaren '60 en '70. Zowel binnen als buiten overschrijdt Liberty Haze nooit een hoogte van 1m. Dit maakt haar zeer geschikt als je kampt met ruimtegebrek. Ook de bloei is relatief kort met 8-9 weken, maar toch levert ze tot wel 600g/m² op.

Liberty Haze bezuinigt niet op kracht. Rokers staat een behoorlijke ervaring te wachten, aangedreven door 25% THC. De high is daarbij erg opwekkend en stimulerend. Ze is dan ook een uitmuntend rokertje om te delen met anderen.

Liberty Haze (Barney's Farm) feminized

(62)
Ouders: G13 x Chem Dawg 91
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 25%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

Purple Haze (White Label)

Purple Haze (White Label)

Purple Haze van White Label trakteert rokers op het beste uit twee werelden: de cerebrale high van Haze en de buitengewone hoeveelheid hars van een krachtige indica. De indica-genen bieden nog meer voordelen voor telers. De plant blijft namelijk goed te beheersen met een hoogte van 110-150cm. De bloei is daarbij erg kort, namelijk 50-65 dagen. Hierna mag je je verheugen op ongeveer 100g/plant. Ze is niet de productiefste soort, maar vanwege de kwaliteit van haar toppen loont ze absoluut de moeite.

Purple Haze is een ontzettend krachtige soort, waardoor je niet veel nodig hebt om van haar effect te genieten. Al na enkele trekken bemerk je een verkwikkende, opbeurende mentale buzz die lekker lang blijft hangen. De harsproductie is bovendien fantastisch, waarmee ze ook geschikt is voor het maken van hasj.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

Dit is een van de eerste Haze-soorten uit Europa. En de breeders bij Royal Queen Seeds hebben absolute perfectie gecreëerd met Amnesia Haze. Tot op de dag van vandaag staat deze soort bekend als een van de beste Haze-soorten ooit. Ze maakt tot wel 600–650g/m² aan als je binnen kweekt en onder optimale omstandigheden oogst je buiten maar liefst 650g/plant. Houd er wel rekening mee dat ze dol is op veel zon, wat voor de meeste Haze-soorten geldt. Ze presteert dan ook het beste in een warm klimaat, waar ze soms wel 2m hoog wordt.

Rook Amnesia Haze en maak je op voor een reis door de wolken, dankzij 22% THC. Al na enkele trekken trakteert ze je op een intense, trippy head high die urenlang aanhoudt. Dit cerebrale effect vult ze aan met een fruitig aroma, gecombineerd met pittige Haze.

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(89)
Ouders: Original Amnesia Haze
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 20%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

Autoflowering Haze-Soorten

Autoflowers vereisen geen verandering in de lichtcyclus om te bloeien. Ze maken na enkele weken vegeteren hoe dan ook toppen aan. Bovendien groeien ze razendsnel en behouden ze een compact formaat. Dit maakt ze ideaal voor binnenkweek.

Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds)

Critical Neville Haze Auto (Delicious Seeds)

Critical Neville Haze Auto van Delicious Seeds is een bijna pure sativa (90%). Ze schittert daarbij met buitengewoon veel kracht en een intense smaak. Deze soort is ontstaan uit Il Diavolo Auto x Neville Haze Auto en maakt wiet van topkwaliteit aan. De strain vraagt iets meer aandacht dan andere autoflowering soorten, maar dit maakt haar niet lastig te kweken. Onder optimale omstandigheden haalt de geduldige kweker zestig dagen na de ontkieming tot wel 600g/m² hoogwaardige wiet binnen.

Critical Neville Haze Auto is een vrij sterke Haze met 21% THC. De high slaat dus in als een bom. Maak je klaar voor een intens cerebraal effect, met nauwelijks een lichamelijke high. Ze is hiermee ideaal voor gebruik overdag. Voor minder ervaren gebruikers zijn de krachtige effecten mogelijk iets te intens. Ze combineert een pittig Haze-aroma met vleugjes hout en koffie, tegen een achtergrond van bloemen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Strains Die Ideaal Zijn Voor Overdag

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds)

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds)

Amnesia Haze Automatic van Zamnesia Seeds maakt een einde aan de nadelen van fotoperiodieke Haze-soorten, zoals de lange bloei en de noodzaak voor voortdurend onderhoud. Plant simpelweg je zaden en je oogst na tien weken een buit van topklasse, tot wel 500g/m². Nog beter is dat het eindproduct dicht in de buurt komt van het origineel. Je hoeft dus geen concessies te doen qua smaak of kracht!

Amnesia Haze Automatic biedt een zijdezachte rookervaring en een zoet-pittig aroma. Net als haar fotoperiodieke zusje genereert ze een stevige, cerebrale high waar je van opvrolijkt. Voor beginners is het wel verstandig rustig aan te doen. Ze is namelijk vrij sterk met 18% THC.

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(150)
Ouders: Amnesia Haze x Ruderalis
Genetica: Sativa dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 18%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Giant White Haze (Zamnesia Seeds)

Giant White Haze (Zamnesia Seeds)

Giant White Haze is een sativa-dominante soort die de genen van Haze prachtig vertegenwoordigt. Deze plant staat graag buiten in het zonnetje of onder sterke kweeklampen in een redelijk grote kweekruimte. Ze heeft namelijk de neiging flink uit te dijen en bereikt een hoogte van ongeveer 2-3m. De bloei duurt daarbij 9-10 weken en daarmee rijpt ze redelijk snel voor een Haze. Binnen mag je rekenen op een opbrengst van ongeveer 550–600g/m², bestaande uit heerlijke sativa-achtige toppen. 

Giant White Haze ontwikkelt een flinke hoeveelheid THC, ongeveer 20%. Daarmee geniet je van een indrukwekkend, sterk effect. Bovendien trakteert ze je op zijdezachte, aardse smaken, waarin je vleugjes dennen en kruiden bespeurt. Deze wiet is daarmee heerlijk ontspannend en perfect om aan het einde van de dag te roken of te vapen.  

Giant White Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(27)
Ouders: Haze x White Widow
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

RIPPER HAZE (RIPPER SEEDS)

RIPPER HAZE (RIPPER SEEDS)

Ripper Haze is een ongelooflijk populaire sativa-dominante strain, die al jarenlang hoge ogen gooit in de Nederlandse coffeeshops, en niet zonder reden. Met een bloei van slechts 9-10 weken verspilt Ripper Haze geen tijd om die hazy wiet te leveren waar allerlei soorten blowers van genieten. Het is ook niet verwonderlijk dat de uitgesproken, zoete citrussmaak en het sterke, euforische effect van Ripper Haze zo gewild zijn; het is genieten geblazen tot de laatste top. 

Ripper Haze levert een gemiddelde oogst met uitzonderlijk goede Haze wiet. Deze strain moet je echt proberen. Scoor nu zaden van deze echte klassieker!

Royal Haze Automatic (Royal Queen Seeds)

Royal Haze Automatic (Royal Queen Seeds)

Royal Haze Automatic van Royal Queen Seeds is een combinatie van de beroemde Amnesia Haze en Skunk. Dit is een autoflowering kruising die in de voetstappen treedt van de welbekende Amsterdam Haze. Ze laat zich echter wel makkelijker kweken. Binnen bereikt de plant nauwelijks de 1m, waardoor je haar overal kwijt kunt. De buitenkweker behaalt in twaalf weken vanaf zaad ongeveer 180g/plant als de omstandigheden optimaal zijn.

Het eindproduct van Royal Haze Automatic bevat maar liefst 20% THC. Dit merk je dan ook bij het roken. Verheug je op een opwekkende sativa-achtige high met een stimulerende twist. De smaak stelt ook niet teleur; dit is een verrukkelijke fusie van kruiden, citrus en Skunk.

Royal Haze Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(31)
Ouders: Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 12-13 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Autoflowering

Haze Berry Automatic (Royal Queen Seeds)

Haze Berry Automatic (Royal Queen Seeds)

Haze Berry Automatic maakt indruk en dat kan ook bijna niet anders. Deze soort is gebaseerd op twee stevig inslaande en smaakvolle wietsoorten: Haze Berry x Blueberry Auto. Deze autoflowering soort sprint in ongeveer 8-9 weken van zaad tot oogst, dus je hoeft er niet lang op te wachten. Ze trakteert op een flinke oogst met heerlijke toppen, oplopend tot wel 400g/m².

Haze Berry Automatic heeft een bescheiden THC-gehalte van ongeveer 12%. Dankzij haar hybride genen biedt ze toch een krachtig en gevarieerd effect. Ze verwent met stimulerende en euforische momenten, waarna je geniet van een zalig, ontspannen gevoel. Combineer dat met de geur en smaak van zoete bessen en je weet dat je met Haze Berry Auto een kampioen in handen hebt.

Haze Berry Automatic (Royal Queen Seeds) feminized

(7)
Ouders: Haze Berry x Blueberry Auto
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 13%
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

De ongelooflijke wereld van Haze-soorten

Heb jij je favoriete Haze-soort voor dit seizoen al gevonden? Als je nog twijfelt, geen paniek. Bij Zamnesia vind je talloze geweldige soorten wiet, waaronder nog veel meer Haze-soorten. Je kunt er ook terecht voor andere geweldige, feminized en autoflowering wietzaadjes, evenals strains met veel CBD!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken