Blog
Top 10 Hoogste Cannabis Strains
6 min

Top 10 Hoogste Cannabis Strains

6 min

We hebben hoog en laag (voornamelijk hoog) gezocht naar de hoogste wietbomen die we konden vinden. We een lijst samengesteld van 10 torenhoge cannabisstrainsdie je niet wilt missen. Of je ze nu kweekt, rookt of allebei. Neem een kijkje en ontdek of jouw nieuwe favoriete strain in de lijst staat!

Zeer hoge cannabisplanten hebben iets speciaals. Je kunt er niet omheen dat deze wietbomen zichzelf maar al te graag willen laten zien. Ze zijn echter niet geschikt voor iedere kweekruimte, laat staan voor een discrete thuiskweek. Heb je de juiste ruimte en is discretie geen factor, dan liggen er geweldige kansen. Iedereen die je planten ziet zal ze niet snel vergeten, en ze willen natuurlijk ook de oogst proeven!

Met dat in gedachten hebben we een top 10 samengesteld van de hoogste strains. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in de zadenwinkel van Zamnesia, dus je kunt al deze kanjers bij je thuis laten bezorgen.

1. Monster (Eva Seeds)

Monster (Eva Seeds)

Monster is ontwikkeld door het groeiende team van Eva Seeds. Ze heeft een vrij complexe genetische achtergrond (Mexico / Colombia / Meao Thai / Oezbekistan gekruist met een G13 Hash-plant), wat uiteindelijk resulteert in een 80% sativa-dominant profiel. Dit is een serieus hooggroeiende strain; bij een outdoor-kweek kun je ervan uitgaan dat Monster duizelingwekkende hoogtes tot 4 meter bereikt! Bij optimale groeiomstandigheden kun je een enorme oogst tussen 1000-2800g per plant verwachten.

Deze toppen hebben een stevig THC-gehalte van 23%. Dit percentage, gecombineerd met de euforie die inherent is aan deze sativa-neigende hybride, laat je hoger dan de plant zelf zweven!

Monster (Eva Seeds) feminized

(2)
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 17%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

2. Special Queen 1 van Royal Queen Seeds

Special Queen 1 Van Royal Queen Seeds

Speciaal is deze strain zeker! Hoewel je Special Queen 1 binnen op ongeveer 150cm hoog kunt houden (met oogsten van maximaal 650g/m²), kan ze buiten makkelijk drie meter worden als ze genoeg zonlicht krijgt. Bovendien levert ze hier tot wel 550g/plant aan skunky wiet op. Al na negen weken bloei kun je deze koningin oogsten.

Het THC-gehalte van Special Queen 1 varieert van 14 tot 18%, waarmee ze ideaal voor een ontspannende en langdurige vliegreis naar niemandsland is. Stap aan boord en geniet!

Special Queen 1 (Royal Queen Seeds) feminized

(78)
Ouders: Power Bud x Skunk
Genetica: 50% Indica / 50% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 18%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

3. Dutch Dragon (Paradise Seeds)

Dutch Dragon (Paradise Seeds)

Dutch Dragon is een bekroonde strain en het resultaat van een aantal fijn afgestemde Zuid-Afrikaanse genetica. Ook Dutch Dragon is sativa-dominant en heeft een grote kweekruimte nodig om tot volle bloei te komen. Hoe groot, vraag je je af? Zorg er in ieder geval voor dat je haar maximale hoogte van 3 meter aankunt, wat waarschijnlijk betekent dat je haar buiten zult moeten kweken.

Buiten kweken is veruit het beste voor Dutch Dragon, en ze zal je terugbetalen met opbrengsten tot wel 700g per plant. Ze is ook gemakkelijk te kweken en te onderhouden, en daardoor ideaal voor nieuwkomers. Dutch Dragon is een sativa-dominante strain met een THC-gehalte van gemiddeld 18%, en geeft een energieke en creatieve high die voor bijna ieder moment van de dag geschikt is.

Dutch Dragon (Paradise Seeds) feminized

Ouders: South African
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 21%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

4. Jack La Mota (Medical Seeds)

Jack La Mota (Medical Seeds)

Jack La Mota heeft een paar indrukwekkende ‘voorouders’, afkomstig uit Northern Lights # 5, Haze en Skunk. Ze is erg populair omdat ze zich zowel binnen als buiten vrij gemakkelijk laat kweken, en bereikt hoogtes van 3 meter. Na 75-85 bloeidagen brengt Jack La Mota wel 1 kg per plant op, dus een paar planten zullen maandenlang aan je behoeften voldoen.

Jack La Mota biedt sativa-achtige toppen met THC-waarden tussen 15 en 20%. Iedere hijs is als een deken van euforie die zich om je heen wikkelt.

Jack La Mota (Medical Seeds) feminized

(4)
Ouders: Northern Lights 5, Haze, Skunk
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

5. Gorilla Candy van Eva Seeds

Gorilla Candy Van Eva Seeds

Als er een strain het toonbeeld is van goede vibes, dan is het wel Gorilla Candy. Met een THC-gehalte van zo'n 23% is deze sterke indica-dominante soort ongelooflijk rustgevend.

Maar bij 'goede vibes' moet je niet alleen aan de effecten denken: ook haar prestaties in de kweekruimte zijn top. Al na 7–8 weken bloei is Gorilla Candy klaar voor de oogst. Binnen kun je daarbij oogsten van maximaal 600g/m² behalen, met middelgrote planten van zo'n 100cm hoog. Buiten schieten de wietplanten uit tot wel drie meter en kunnen ze zelfs meer dan een kilogram per plant opleveren!

Gorilla Candy (Eva Seeds) feminized

(2)
Ouders: Gorilla Glue 4 x Papa’s Candy
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 20%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

6. Royal Moby (Royal Queen Seeds)

Royal Moby (Royal Queen Seeds)

Royal Moby is het antwoord van Royal Queen Seeds op de eerder genoemde Moby Dick. Deze bekroonde strain is het eindproduct van een kruising van Haze en White Widow. Een authentieke wietboom, want ze wordt gemiddeld 3 meter hoog. Natuurlijke omgeving en zonlicht zijn Royal Moby’s beste vrienden, dus ze heeft een goeie buitenplek nodig om volledig tot bloei te komen. Heb je deze omstandigheden tot je beschikking, ga dan uit van indrukwekkende opbrengsten van wel 700g per plant.

Hoewel Royal Moby veel toppen opbrengt, zorgt een THC-gehalte van 21% ervoor dat je niet veel nodig hebt voor een goeie high. Gezien de voornamelijk sativa-genetica, kun je na een paar hijsen de hele wereld aan.

Royal Moby (Royal Queen Seeds) feminized

(7)
Ouders: Haze x White Widow
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 21%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

7. NL5 Haze Mist (Greenhouse Seeds)

NL5 Haze Mist (Greenhouse Seeds)

NL5 Haze Mist heeft de beste eigenschappen van haar ouders (NL5 x Haze x Kali Mist) overgenomen en is daardoor betrouwbaar, robuust en eenvoudig te kweken. Bescheidenheid is haar vreemd, aangezien ze na 11 weken bloeitijd 3 meter bereikt.

Ze levert tot 800g per plant en iedere sativa-rijke top bevat gemiddeld 14,6% THC. Met andere woorden, ze is de ideale gangbare strain voor in de ochtend. Ze geeft net de juiste kick, zonder dat je té high wordt.

NL5 Haze Mist (Greenhouse Seeds) feminized

(1)
Ouders: NL5 x Haze x Kali Mist. NL5 x Haze x Kali Mist
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 23%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

8. Giant White Haze (Zamnesia Seeds)

Giant White Haze (Zamnesia Seeds)

Giant White Haze is de perfecte combinatie van Haze en White Widow, met een indrukwekkende hoogte van 3 meter en enorme opbrengsten. Binnenshuis brengt ze na 10 weken maximaal 600g per m² op. Buiten kan je minstens net zoveel oogsten, zelfs meer dan bij een indoor-kweek.

De toppen bestaan uit 20% THC en hebben voornamelijk sativa-genetica met een evident vleugje indica. Giant White Haze is perfect voor ontspannende zomermiddagen; ontspannen genoeg om in je eentje rustig te genieten, en vrolijk genoeg voor een volgend avontuur.

Giant White Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(29)
Ouders: Haze x White Widow
Genetica: 35% Indica / 65% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

9. Malawi (ACE Seeds)

Malawi (ACE Seeds)

Malawi is een krachtige, 100% onvervalste strain uit Centraal-Afrika. Het is een beest van een plant, groeit tussen de 3 en 4 meter hoog en biedt een flinke oogst na een bloeiperiode van maximaal 14 weken. Indoor levert ze ongeveer 600g per m² op, met vergelijkbare outdoor-oogsten per plant.

Malawi is een perfecte 100% sativa strain voor liefhebbers van het puurste van het pure. Met een waanzinnig THC-gehalte van 27% biedt ze een extreem krachtige, cerebrale high die grenst aan psychedelica.

Malawi (ACE Seeds) feminized

(7)
Ouders: 100 % Malawi sativa, Central Africa
Genetica: 100% Sativa
Bloeitijd: 12-13 weken
THC: 27%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

10. Jamaican Pearl (Sensi Seeds)

Jamaican Pearl (Sensi Seeds)

Een sativa-dominante hybride met de naam Jamaican Pearl werd gevormd door Marley’s Collie en Early Pearl te kruisen. Ze kan zo’n 3 meter boven je uit torenen. Jamaican Pearl is ook behoorlijk robuust en kan na 50-75 bloeidagen ongeveer 400g per m² opleveren.

Zodra je haar toppen hebt geoogst en gedroogd, kun je een wervelwind van maar liefst 22% THC verwachten, ideaal voor een zaterdagmiddag. Je hoeft misschien nergens naartoe, maar waar je ook bent, Jamaican Pearl tovert een glimlach op je gezicht!

Jamaican Pearl (Sensi Seeds)

(5)
Ouders: Marley's Collie x Early Pearl
Genetica: 15% Indica / 85% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: Onbekend
CBD: Onbekend
Bloei soort: Fotoperiode

Hoe kweek je hoge cannabisplanten

Hoe kweek je hoge cannabisplanten

In bovenstaande lijst hebben we kort besproken wat er nodig is om deze enorme strains te kweken. Er komt echter meer bij kijken, dus hier treden we meer in detail.

Er zijn veel aspecten waarmee je rekening moet houden wanneer je je eerste wiet wilt kweken. Het groeiproces is praktischer dan bij "reguliere" strains, bovendien kunnen “hoge” strains een meer lonende ervaring bieden. Hier volgen een paar richtlijnen om je te helpen het meeste uit je planten te halen.

Gerelateerd artikel

Lastig Te Kweken, Enorm Lonende Cannabis Soorten

Kies de juiste strain

Het kiezen van de juiste strain kan een lastige taak zijn. Zoals met de meeste dingen, heeft het in feite te maken met persoonlijke voorkeur. We hopen daarom dat onze lijst je wat inspiratie heeft gegeven over waar je moet beginnen.

Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, komt het grotendeels neer op genetica. Sativa-strains vormen de meerderheid, omdat ze de neiging hebben hoger te groeien. Ook Landrace strains kunnen grote hoogtes bereiken, dus houd daar ook rekening mee. Autoflowering strains zijn daarentegen vaak ontworpen om veel compacter te zijn, dus vermijd deze als je grote hoogtes naastreeft.

Groei omstandigheden

Timing is enorm belangrijk bij het kweken van hoge planten. Om maximale hoogtes te bereiken, moet je rekening houden met een langere groeiperiode waarin je strain volledig tot bloei kan komen. Als je zo vroeg mogelijk begint met ontkiemen zul je in een mum van tijd van de toppen genieten!

Nutriënten

Het is misschien verleidelijk om je plant te verwennen met veel voedingsstoffen en bodemverbeteraars, zeker als je nog niet bekend bent met kweken. Maar vaker wel dan niet kan dit de groei belemmeren en zelfs je kostbare planten beschadigen. In ieder geval zullen voedingsstoffen je planten ongetwijfeld helpen slagen. Het is echter belangrijk om ze spaarzaam te gebruiken en altijd de instructies te volgen.

Andere tips voor hoge cannabisplanten

Andere tips voor hoge cannabisplanten

  • Groei ruimte: het mag geen verrassing zijn dat deze planten veel ruimte in beslag nemen, dus wees niet te zuinig, zeker bij verticale ruimtes. Meet het gebied zodat je weet dat je planten kunnen bloeien zonder te dicht bij de lichten en het plafond te komen.
  • Grote potten: Op dezelfde manier moet je voldoende ruimte incalculeren voor de wortels om zich te ontwikkelen. Als je bedenkt hoe deze planten groeien en zich verspreiden, zou een grote pot bovenaan je boodschappenlijstje moeten staan. Je wilt niet een paar weken in de groeicyclus zitten en er dan achterkomen dat je planten al wortelgebonden zijn.
  • Water geven: met de enorme omvang van deze reuzen, kun je je voorstellen dat ze behoorlijk dorstig zijn! Houd ze constant in de gaten. Als je de potten gemakkelijk kunt optillen, is de grond waarschijnlijk droog. Geef ze water als je merkt dat de containers licht worden, dan komt het wel goed.
  • Verlichting: Of je nu binnen of buiten kweekt, verlichting is enorm belangrijk voor het groeiproces. Door natuurlijk zonlicht kunnen deze planten waanzinnig groot worden, of je kunt kiezen voor een beetje meer controle met verlichtingssystemen binnenshuis.

Houd deze richtlijnen in gedachten, doe je huiswerk, en we garanderen dat je de perfecte wietboom zult vinden die bij jou past!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken