Blog
Wat Is Een One-Hitter En Wat Kun Je Ermee?
2 min

Wat Is Een One-Hitter En Wat Kun Je Ermee?

2 min

Er zijn momenten waarop uitsluitend een gigantische bong voldoet. Toch zijn er ook gelegenheden waarbij een one-hitter de rookbehoefte bevredigt. Deze komt bijvoorbeeld van pas als je onderweg bent of graag discreet te werk wilt gaan. Ontdek hier alles wat je zou moeten weten over de one-hitter en het gebruik ervan.

Soms wil je geen hele joint rollen of een bowl vullen, maar heb je toch zin in een klein rokertje. Wat doe je als stoner in deze situatie? Lieve lezer, laat ons je informeren over een vernuftig klein apparaatje, bekend als de one-hitter.

WAT IS EEN ONE-HITTER?

One-hitters, ook wel bekend als "chillums", zijn kleine, cilindrische pijpjes. Ze zijn vaak gemaakt van glas of metaal en uitgerust met een kleine bowl. Sommige one-hitters zien er daarbij uit als een sigaret. Andere zijn verkrijgbaar in een ander ontwerp, van rudimentaire metalen pijpjes tot uitgebreid versierde apparaten; het oog wil soms ook wat. Met deze discrete, draagbare instrumentjes ben je in staat overal te roken zonder ongewenste aandacht te trekken. Ze komen dus goed van pas als je clandestien te werk wilt gaan.

Een chillum is los te kopen, maar soms zit deze ook in een draagtas. We raden het laatste aan en we leggen zo uit waarom.

HET VERSCHIL TUSSEN ONE-HITTERS EN CHILLUMS

HET VERSCHIL TUSSEN ONE-HITTERS EN CHILLUMS

Sommige gebruikers gebruiken deze termen door elkaar. Toch zitten er belangrijke verschillen tussen one-hitters en chillums. Chillums gebruikt men al honderden jaren in India. Het zijn rechte, kegelvormige pijpjes om kruiden en andere middelen mee te roken. De westerse wereld heeft de chillum in de jaren '60 geadopteerd. Deze simpele pijpjes zijn echter ook tegenwoordig nog populair voor het roken van wiet. De chillum staat ongetwijfeld aan de wieg van het gestroomlijnde design van de one-hitter, maar biedt meer verschillende formaten; soms kun je er een grote bowl met kruiden in kwijt. One-hitters zijn echter altijd klein. Daarnaast heeft de originele chillum vooral een ceremoniële betekenis. De hedendaagse one-hitter is meer een recreatieve uitvinding.

HOE VUL JE EEN ONE-HITTER?

HOE VUL JE EEN ONE-HITTER?

Mooi, je hebt een one-hitter en draagtas in huis. Waarschijnlijk wil je hem ook gebruiken! De allereerste stap is uiteraard het vermalen van de toppen. Wax werkt helaas niet. Pak wat gemalen wiet en je draagtas erbij. Eén gleuf in de tas is gereserveerd voor de one-hitter, de andere is voor je cannabis. Strooi je wiet in de juiste gleuf, pak je one-hitter erbij en druk deze met de bowl naar beneden in de marihuana om hem te vullen. Doe er niet teveel in, wat overigens voor alle rookaccessoires geldt. Dit maakt het roken namelijk een stuk lastiger.

HOE ROOK JE EEN ONE-HITTER?

HOE ROOK JE EEN ONE-HITTER?

Zodra je de one-hitter hebt gevuld, houd je hem tussen je vingers, als een sigaret. Plaats je lippen op het mondstuk, steek hem aan en rook erop los. Na je inhalatie vul je het pijpje opnieuw voor de tweede ronde. Daarbij komt de draagtas goed van pas. Zonder is het nog steeds mogelijk te roken, maar het vullen is zoveel gemakkelijker met.

VOOR- EN NADELEN

De grootste voordelen van de one-hitter zijn uiteraard draagbaarheid, snelheid, gemak en discretie. Je hoeft niets te rollen; hij heeft geen grote onderdelen.Je gebruikt simpelweg een slimme, eenvoudige pijp die je gemakkelijk in je zak stopt. Zelfs de draagtas is kleiner dan de gemiddelde telefoon.

Met een one-hitter geniet je van prima inhalaties, zonder verspilling van wiet of een risico op het breken van dure, glazen rookaccessoires. Het simpele ontwerp vergemakkelijkt ook het schoonmaken, als dit nodig is. De compactheid is tegelijkertijd echter een nadeel. Je kunt slechts één keer inhaleren en het continu opnieuw vullen, kost meer tijd dan de daadwerkelijke rooksessie.

Daarnaast wordt de one-hitter soms smerig als je er lang mee rookt. Als je grondige schoonmaakbeurten achterwege laat, is het zelfs mogelijk dat er hars op je tong belandt. Dat gebeurt echter meestal pas na maanden van niet schoonmaken.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Bong Schoon?

REINIGEN

Voor wat betreft het schoonmaken, verwijder je het meeste opgehoopte vuil als je de one-hitter weekt in schoonmaakalcohol. Sommige mensen zijn echter bang de verf te beschadigen met alcohol. In dat geval is azijn met heet water ook een effectieve oplossing. Vervolgens verwijder je de resterende hars met een haarspeld of ander dun, lang object.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken