Blog
De Top 10 Landen Waar Je Wiet Kunt Roken
1 min

In Welke Landen Wordt Het Meeste Wiet Gerookt?

1 min
Nieuws Reizen

De populariteit van wiet neemt exponentieel toe. Daarom is het ontcijferen van welke landen het meeste marihuana roken veel belangrijker dan je je kunt voorstellen.

Maar weinig generalisaties zijn zo diep geworteld als het stereotype dat Nederlanders het heerlijk vinden om de hele dag wiet te roken, dagelijks. Als tijdens een pubquiz wordt gevraagd in welk land het meeste wiet wordt gerookt, is het voor de hand liggende antwoord dan ook: “Nederland”.

Amsterdam heeft al met dit vooroordeel te maken. Als we het aspect van toerisme van de cannabis cultuur echter buiten beschouwing laten, dan zijn er andere landen die veel meer met onze favoriete psychoactieve groene plant te maken hebben. Hoewel cannabis op veel plaatsen in Nederland verkrijgbaar is, rookt maar ongeveer 8% van de Nederlanders wiet. Dat zijn ontmoedigende statistieken als je graag bekend wilt staan als het land waar het meeste marihuana wordt gerookt.

Het Nederlandse stereotype is dus weerlegd en we richten ons op de rest van de wereld. Noord-Europa staat om veel dingen bekend, maar niet per se om heerlijke zonnestralen en brandend hete zomers. En dat zijn aspecten die noodzakelijk zijn voor het succesvol outdoor kweken van cannabis. Omdat het Noord-Europese klimaat verre van ideaal is voor de kweek van marihuana, verschuift onze aandacht naar elders. Maar we hebben ook te maken met de wereldwijde smeltkroes van wetgevingen en legalisering. Er is maar een manier om deze kwestie objectief te benaderen.

Als we willen berekenen in welk land het meeste wiet wordt gerookt, dan moeten we statistische studies analyseren. Wanneer we cijfers ter onderbouwing hebben, kunnen we accuraat beoordelen welke landen het hoogste percentage cannabisrokers hebben ten opzichte van de totale bevolking. De resultaten zijn verrassend.

WIE HOUDT HET MEEST VAN CANNABIS?

Om te bepalen welk land het meest van wiet houdt, kunnen we de gegevens gebruiken van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Zij hebben van zoveel mogelijk landen data verzameld over cannabis consumptie. De resultaten bevatten veel verrassingen. De eerste plaats is voor een land met zo’n kleine bevolking dat het de impact van cannabis verstoort. Bekijk onderstaande kaart om te ontdekken welk land de onbetwiste aanvoerder is en ontdek welke positie ons land heeft.

 1. IJsland 18.3%
 2. Verenigde Staten 16.3%
 3. Nigeria 14.3%
 4. Canada 12.7%
 5. Chili 11.83%
 6. Frankrijk 11.1%
 7. Nieuw Zeeland 11%
 8. Bermuda 10.9%
 9. Australië 10.2%
 10. Zambia 9.5%
 11. Uruguay 9.3%
 12. Italië 9.2%
 13. Spanje 9.2%
 14. Madagaskar 9.1%
 15. Tsjechië 8.9%
Green%20planet
 1. Israël 8.88%
 2. Saint Lucia 8.87%
 3. Belize 8.45%
 4. Barbados 8.3%
 5. Nederland 8%
 6. Groenland 7.6%
 7. Jamaica 7.21%
 8. Denemarken 6.9%
 9. Zwitserland 6.7%
 10. Egypte 6.24%
 11. UK 6.2%
 12. Ierland 6%
 13. Estland 6%
 14. Bahama's 5.54%
 15. Sierra Leone 5.42%

Voel jij je nu gedrongen om de positie van ons land iets op te krikken door wat zelfgekweekte wiet te roken? Zorg er dan allereerst voor dat je dat legaal mag doen! En ten tweede, maak altijd gebruik van kwalitatieve wietzaden.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:

Read more about
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken