Blog
What's In My Baggie - Het Mysterie Achter De Party Pillen Ontrafelt
1 min

What's In My Baggie - Het Mysterie Achter De Party Pillen Ontrafelt

1 min

Is jouw XTC pil versneden met steengruis? Zit er eigenlijk wel MDMA in? Erachter komen wat er in je pil zit is lastig en zal alleen maar lastiger worden met het groeiende assortiment onderzoekschemicaliën.

Pillen worden vaak versneden met cafeïne tabletten, mephedrone of zelfs steengruis. Helaas, en zelfs vaker wel dan niet, krijg je niet wat je verwacht. En dat is geen verrassing als je de situatie overweegt: Drugsdealers worden niet gecontroleerd en zijn alleen geïnteresseerd in winst en niet in jouw welzijn. Wanneer je dit combineert met het feit dat het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction heeft gerapporteerd dat er, sinds 2009, 243 nieuwe soorten drugs zijn ontdekt, kunnen er veel mogelijk vervelende alternatieven in je zakje zitten.

De ironie van de situatie: Het verbod drijft de innovatie voor nieuwe drugs, die erop uit zijn de huidige regelgeving te vermijden, maar deze nieuwe stoffen zijn gevaarlijker dan de stoffen waar het verbod voor bedoeld was.

Om het bewustzijn hierover te verspreiden, wilde The Bunk Police, een Amerikaanse organisatie voor drugsbewustzijn, festivalgangers informeren door gratis testkits voor drugs uit te delen op festivals. Hierdoor kunnen mensen verzekeren dat ze gebruiken wat ze hadden verwacht. Tot grote verrassing van de organisatie werd hen op diverse festivals de toegang geweigerd. Blijkbaar wilden de organisatoren van de festivals liever het leven van hun gasten riskeren dan ontdekken of de drugs, die hun gasten gebruikten, daadwerkelijk bestonden uit MDMA of een of andere gevaarlijke chemische meststof.

Op dat moment besloot het team van "What's In My Baggie" hier bovenop te duiken en hun eigen documentaire over het onderwerp te maken. De crew bezocht een aantal muziekfestivals om de drugs te testen die ze er vonden, maar interviewde ook wetshandhavers, drugsbeleid organisaties en dealers. Vaker wel dan niet ontdekten ze dat mensen verrast waren over het feit dat ze niet hadden gekregen waar ze voor hadden betaald.

Drugsgerelateerde sterfgevallen zijn een serieus probleem aan het worden op muziekfestivals en mensen zullen waarschijnlijk niet stoppen met het gebruiken ervan, ongeacht de wetgeving. Dat legt toch echt de nadruk op de noodzaak om mensen te informeren over drugs, in plaats van de kop in het stand steken, zoals de overheid doet, omdat hun algemene mening is: "Het is illegaal, dus het zou niet moeten voorkomen."

De volledige documentaire "What's In My Baggie", kan je hier bekijken:

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken