Blog
Wiet Toerisme: Jamaica Gaat Cannabis-Spa’s Openen
2 min

Wiet Toerisme: Jamaica Gaat Cannabis-Spa’s Openen

2 min
Nieuws Wetgeving
Jamaica, het Caribische eiland, staat bekend om haar cannabiscultuur. Momenteel zijn er voorstellen om Jamaica’s cannabiswetten te versoepelen om de weg vrij te maken voor een nieuw type legaal wiettoerisme dat miljoenen extra toeristen naar het eiland zou kunnen trekken.

Jamaica heeft lang het imago gehad van een cannabisvriendelijke vakantiebestemming. Het Caribische Eiland, bekend als de geboorteplaats van Bob Marley en vanwege haar beroemde Jamaicaanse ganja, heeft altijd talloze cannabisliefhebbers aangetrokken, alhoewel het kruid technisch gezien al decennialang illegaal is.

Na de recente decriminalisering van marihuana is Jamaica nu plannen aan het voorbereiden voor door de overheid toegestaan gezondsheids- en welzijnstoerisme en onderdeel hiervan zou het versoepelen van de marihuanawetten zijn.

LEGALE CANNABIS ZOU BELANGRIJKE ROL SPELEN IN JAIMAICA’S NIEUWE “WELZIJNSTOERISME”

Op de Canex Jaimaica van dit jaar zei Edmund Bartlet, Jamaica’s minister van toerisme, dat hij denkt dat de zuidwestkust van het eiland een geweldige plek zou zijn om meer toeristen te trekken die “er geïnteresseerder in zijn om gezond te zijn dan om op een strand in Cabo tequila achterover te klokken”. Volgens rapporten zou cannabis een “heel grote rol” spelen in dit nieuwe type toerisme voor het eiland.

Barlett hoopt binnen de komende vijf jaar het aantal toeristen van het eiland te verhogen van de huidige vier naar vijf miljoen per jaar naar.

DECRIMINALISERING VAN CANNABIS: JA, MAAR DE WET IS NOG STEEDS VAAG

Alhoewel Jamaica marihuana recentelijk heeft gedecriminaliseerd, is de wet met betrekking tot wiet op het eiland nog steeds vaag, wat het kopen en verkopen van marihuana technisch gezien illegaal maakt. Dit is verrassend als je bedenkt dat cannabis op andere plaatsen onder de merknaam “Marley Natural” wordt verkocht door gebruik te maken van Jamaica’s reggae-icoon Bob Marley.

Opmerkingen van Jamaica’s minister van toerisme Bartlett maken de weg nu niet alleen vrij voor een boost van Jamaica’s toeristenindustrie, maar ook voor een update van haar reeds hervormde nationale drugsbeleid – waarvan de minister heeft beloofd dat het eind volgend jaar volledig ontplooid zal zijn. Deze voorstellen zouden de weg vrij kunnen maken voor een volledig nieuw type legaal “wiet & welzijn” spa-toerisme dat zo ver zou kunnen gaan dat bezoekers legaal Jamaicaans gekweekte marihuana kunnen kopen zodra het vliegtuig neerstrijkt.

“Cannabisproducten en hun toepassingen zouden perfect kunnen passen in een netwerk van gezondheid en welzijn dat een nieuwe demografie met grotere bestedingen naar Jamaica zou kunnen trekken, en wat ons kan positioneren als een onderscheidende bestemming”, sprak de minister. Hij stelde ook dat hij vond dat van cannabis doordrenkte ervaringen “veel bijdragen aan gezondheid en welzijn in de Verenigde Staten”.

ANDERE CARIBISCHE NATIES WILLEN OOK EEN GRAANTJE MEEPIKKEN VAN HET WIETTOERISME

Jamaica is niet het enige land dat speelt met het idee om te profiteren van dit nieuwe type wiettoerisme. Andere naties in de Caraïben willen nu ook profiteren van deze veelbelovende internationale cannabismarkt.

De CEO en oprichter van Invest Caribbean Now (ICN), Felicia J. Persaud, maakte dit punt: “Waarom zouden anderen al het geld verdienen aan een kruid dat in onze regio is opgedoken?” vroeg ze. Ze benadrukte dat Caribische leiders voor hun volk een nieuwe richting moeten creëren zodat ze de economische uitdaging van deze tijd tegemoet kunnen komen.

Jamaica’s minister van toerisme denkt dat wereldwijd cannabistoerisme in de nabije toekomst tot wel $454 miljard kan bereiken.

Terwijl Jamaica traditioneel gezien een topbestemming voor cannabisgebruikers is, zal het versoepelen van wetten en de toekomstige mogelijkheid om ganja legaal te kopen niet alleen de Jamaicaanse economie maar ook vele cannabis- en welzijnsenthousiastelingen goed doen!

 

         
  Georg  

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken