Blog
YouTube Verwijdert Pro-Wiet Kanalen
3 min

YouTube Verwijdert Pro-Wiet Kanalen

3 min
Business Nieuws

Het afgelopen decennium is veel vooruitgang geboekt wat betreft de normalisering van cannabis. We hebben echter nog een lange weg te gaan en deze actie van YouTube bewijst dat maar weer. Hier het laatste nieuws over de controversiële verwijdering van pro-wiet YouTube kanalen.

We weten allemaal wat een aandachttrekker YouTube kan zijn. Er is genoeg lol te beleven op de videowebsite. Voor cannabisliefhebbers was het een bron van goede content. We konden er de wijde wereld van wiet verkennen en bespreken. Daarbij was het een waardevolle bron van de verborgen mechanismen achter de industrie. Ook kon je er terecht voor advies over teelt, uitharding en consumptie. Dat lijkt nu echter afgelopen te zijn. Steeds meer cannabis kanalen verdwijnen van YouTube.

De kanalen van populaire vlogs, zoals GreenGenes Garden, Greenbox Grown en That High Couple, zijn al gesloten. Canada’s grootste kanaal over cannabis, UrbanRemo, is ook offline gehaald. Zelfs grote spelers uit de industrie zien hun kanalen verwijderd worden. Van zadenbank Dinafem tot de hoogwaardige, Nederlandse coffeeshop Boerejongens. Dit gebeurt ondanks de florerende cannabisbranche en legalisatie of decriminalisatie van cannabis in steeds meer rechtsgebieden. Dus wat heeft dit te betekenen? Kort gezegd heeft het moederbedrijf van YouTube, Google, een nieuw beleid geïmplementeerd. En hierbij wordt cannabis content sterk aangetast.

WAAROM GEBEURT DIT?

WHY IS THIS HAPPENING

YouTube eist van kanalen dat ze zich houden aan bepaalde Servicevoorwaarden waar “community richtlijnen” onder vallen. Na drie overtredingen van deze richtlijnen wordt al het materiaal van het kanaal gewist. Video’s waarin “gevaarlijke of illegale activiteiten worden aangemoedigd”, worden bijvoorbeeld als overtreding beschouwd. De definitie van YouTube voor zulke activiteiten is breed en dekt onder andere “het maken van bommen, verstikkingsspelletjes, gebruik van hard drugs of andere gedragingen waardoor ernstig letsel kan ontstaan.”

Gerelateerd artikel

De Classificatie Van Hard- En Softdrugs

Internationaal gezien wordt, in elk geval in Europa en Amerika, cannabis steeds meer apart gezien van hard drugs. YouTube kanalen over wiet zijn daarbij vaak een educatieve bron. Waarom is dan besloten zo hard op te treden?

Het draait vrijwel allemaal om geld. Al sinds de overname door Google, is YT zijn content gaan bijsturen om een maximaal aantal bezoekers te genereren. Het combineren van deze winstbeluste focus met een openbaar platform heeft echter een hoop problemen voor de moderne wereld opgeworpen. Voor contentproducenten op YouTube betekent het bijvoorbeeld dat ze buitengewoon kwetsbaar zijn als ze hun publiek willen vergroten. Een inkomen halen uit de advertenties die verschijnen voor video’s is immers lastig zonder miljoenen views. Dit is alleen maar moeilijker geworden door de recente, controversiële wijzigingen in het beleid van YouTube. En hierdoor ligt de lat nog hoger voor een kanaal om te voldoen aan de eisen voor monetarisering.

Gerelateerd artikel

Top 10 YouTube-Kanalen Voor Stoners

Monetarisering levert geld op voor zowel de betreffende kanalen als voor Google. Zodra de inhoud van een video echter als controversieel kan worden beschouwd, kan dat een reden zijn om monetisatie te weigeren. Dit begon met steeds meer cannabis content te gebeuren, die vaak werd gemarkeerd met een leeftijdsbeperking. Video’s met leeftijdsbeperkingen kunnen echter niet gemonetariseerd worden. Dit zou goed te maken kunnen hebben met de koers van YouTube, richting het maximaliseren van winstgevende clicks. Dat is echter slechts één theorie. Het geeft nog altijd geen verklaring voor de timing van deze aanval op de cannabisindustrie. Zeker gezien Canada op het punt staat op federaal niveau te legaliseren, wat door de VS op de voet wordt gevolgd.

ALTERNATIEVE VIDEOPLATFORMS

ALTERNATIVE VIDEO PLATFORMS

Wat kun je doen als je op het internet zoekt naar goede cannabis content, terwijl we meer proberen te achterhalen over de redenen van Google’s besluit? Met pijn in het hart delen we mee dat Zamnesia’s eigen YouTube kanaal ook slachtoffer is geworden van deze repressie. We moeten dan ook terugslaan en dat is precies wat we hebben gedaan met dank aan andere videoplatforms. Hoewel YouTube de online markt van video streaming grotendeels domineert, zijn er alternatieven beschikbaar voor makers die niet afhankelijk willen zijn van de grillen van een van ’s werelds invloedrijkste ondernemingen.

Als je weer toffe content van Zamnesia en Stoney wilt zien; onze video’s worden opnieuw geüpload op Vimeo en DTube. Zorg dat je je abonneert op deze kanalen, terwijl wij ondertussen doorgaan met het herplaatsen van al ons materiaal. En er komt nog veel meer aan! Deze fase zou zelfs reden kunnen zijn voor een streaming site die volledig over wiet gaat. Twee cannabis vloggers, Mackenzie McCurry (Macdizzle420) en Arend Richard (TheGayStoner), kwamen grappig genoeg al op dat idee.

TheWeedTube - Zamnesia

TheWeedTube is de site die ze lanceerden om cannabiscommentatoren te helpen met het vinden van een stabiel platform. Middels crowdfunding en hun eigen investering ging de website eerder dit jaar live. De site geeft contentmakers de vrijheid over cannabis te discussiëren, zolang het geen expliciete R-rated content is. Ze kunnen hun video’s zelfs monetariseren. Daarvoor hebben ze echter een hoop views nodig, dus we raden je sterk aan de content op TheWeedTube snel te gaan bekijken. Begin door je te abonneren op het kanaal van Zamnesia.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Business Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken