Blog
Black ZZ (Exotic Seed x Zamnesia) feminized
3 min

Zamnesia x Exotic Seed: Black ZZ (Limited Edition)

3 min

Black ZZ is een verleidelijke en therapeutische soort. Wil je deze limited edition strain kweken? Wees dan snel. Er zijn slechts 200 pakjes van 5 zaden verkrijgbaar!

Black ZZ is een exotische indica-dominante variëteit met een verleidelijk terpeen-profiel. Ze heeft een scala aan bijzonder wenselijke eigenschappen. Alles, van haar vlugge bloei tot haar doezelige lichamelijke high, maakt haar een aantrekkelijke toevoeging aan de collectie van elke kweker. Deze unieke cultivar is echter niet lang verkrijgbaar. Er zijn slechts 200 verpakkingen van 5 zaden beschikbaar. En over die verpakking gesproken; hierbij zijn we helemaal los gegaan met de vormgeving! Het pakje bevat het gedetailleerde en psychedelische design van Exotic Seed, aangevuld met het briljantblauwe kleurenschema van Zamnesia.

Haar spectaculaire smaken en stemmingsverhogende effecten wil je niet missen. Grijp je kans, nu het nog kan!

Black Zkittlez (Exotic Seed X Zamnesia) Feminized

product bekijken

ZAMNESIA EN EXOTIC SEED: EEN STERKE SAMENWERKING

ZAMNESIA EN EXOTIC SEED: EEN STERKE SAMENWERKING

Black ZZ is niet zomaar een soort. Het komt niet vaak voor dat een cultivar zulke aantrekkelijke eigenschappen vertoont. Het vergde dan ook serieuze deskundigheid om deze genetica te verkrijgen en stabiliseren. Black ZZ is niet het geesteskind van één zadenbank. In plaats daarvan bundelden twee grote namen uit de cannabiswereld hun krachten voor de creatie van deze cultivar — Zamnesia en Exotic Seed.

De veredelaars van Zamnesia kennen geen grenzen. Hun vaardigheden beslaan de domeinen van reguliere, gefeminiseerde, autoflowering en CBD-zaden. Dankzij hun talenten en innovatie zijn we inmiddels een van de leidende zadenbanken in Europa. Ons team speelde een grote rol bij de creatie van Black ZZ. We konden het echter niet zonder de kweekgoeroes van Exotic Seed. Laten we eens wat meer te weten komen over onze partner, voordat we de betoverende soort in detail gaan behandelen.

EXOTIC SEED

EXOTIC SEED

Exotic Seed is een Europese zadenbank met meer dan twintig jaar ervaring in de cannabisindustrie. Haar archief van prijswinnende soorten beslaat Nederlandse, Amerikaanse en Spaanse genen. De creaties hebben veel succes geboekt op evenementen als Expogrow Irun, Vina Grow en Biocup Spain. Exotic Seed staat inmiddels dan ook stevig verankerd in de internationale cannabiswereld en is een integraal onderdeel van de Europese scene geworden.

De veredelaars doen hun uiterste best om te verzekeren dat hun cultivars uitblinken wat smaak, kracht en productiviteit betreft. Het bedrijf test alle genen grondig om een hoogwaardige morfologie en goed terpeengehalte te garanderen en selecteert met zorg handmatig zaden. Het was dan ook een eer samen te werken met Exotic Seed om Black ZZ ter wereld te brengen!

BLACK ZZ: GENETISCHE GESCHIEDENIS

BLACK ZKITTLEZ: GENETISCHE GESCHIEDENIS

Black ZZ begon als een idee in de geest van twee bedrijven. De deskundige veredelaars van elke zadenbank selecteerden tijdens enkele bijeenkomsten de gewenste eigenschappen en genetische lijn. Toen het idee eenmaal vorm kreeg, begonnen we het werkelijkheid te maken. Onze alliantie van meesterkwekers selecteerde Monster Mash en Z&Z als de kruisingsouders voor dit project. Beide oudersoorten zijn gecreëerd door Exotic Seed en hebben waanzinnige smaken en sterke effecten.

Monster Mash is een prijswinnende autoflower die afstamt van een combinatie van Kush, Black Domina en Skunk Auto. Ze werd hoofdzakelijk geselecteerd vanwege haar indrukwekkende formaat en hoge productiviteit. Ook haar Kushachtige terpeen-profiel en zeer rustgevende effect maakten haar een aantrekkelijke keuze. Hoewel Monster Mash ruderalis-genen bevat, heeft Black ZZ geen autoflowering eigenschappen.

We selecteerden Z&Z als de tweede oudersoort vanwege haar fruitige aroma en grote, harsrijke toppen. Ze stamt af van twee verschillende fenotypen van onze eigen ZZ en bevat 60% indica- en 40% sativagenen. Haar zoete en suikerachtige smaken versterken een stressverdrijvende, euforische high die de geest stimuleert en tegelijkertijd het lichaam ontspant.

Ons gezamenlijke veredelingsteam wist de allerbeste eigenschappen van beide oudersoorten te stabiliseren in Black ZZ. Laten we eens dieper in deze limited edition strain duiken.

EEN VERDOVENDE HIGH EN FRUITIGE SMAKEN

EEN VERDOVENDE HIGH EN FRUITIGE SMAKEN

Black ZZ is een indica-dominante soort met THC-gehaltes in de richting van de 18%. Genoeg om beginnende blowers te vloeren en doorgewinterde cannabisconsumenten een geweldig humeur te geven. De effecten zijn voornamelijk voelbaar in het lichaam. Daar maken ze gespannen spieren los en verdrijven ze pijn op zachte wijze. Het duurt niet lang voordat een krachtige couch-lock je in zijn greep heeft. Je zult een tijdje nergens heen gaan, zolang je snacks en water binnen handbereik hebt. Deze fysieke effecten gaan gepaard met gevoelens van sereniteit en vrolijke bezinning. Gedachten en overpeinzingen over de taken van de volgende dag smelten weg ten gunste van het huidige moment.

De aangename high van Black ZZ gaat vergezeld van olfactorische lekkernijen. Ervaar een overvloed aan fruit en snoep zodra je een top uit je zakje of pot haalt. Deze geuren versterken tijdens het vapen of roken van haar toppen. Je proeft bij elk hijsje aroma’s van peper, hop en bloemen. Deze smaken zijn het werk van de terpenen caryofylleen, humuleen en linalool — de aromatische moleculen die overgenomen zijn van de ZZ-lijn. Naast deze verrukkelijke smaak hebben deze terpenen ontstekingsremmende en angstverlagende effecten.

HOOGWAARDIGE TOPPEN EN EEN VLUGGE BLOEI

HOOGWAARDIGE TOPPEN EN EEN VLUGGE BLOEI

Black ZZ vertoont de klassieke eigenschappen van een indica. Ze maakt een dicht, bosrijk bladerdak aan met een centrale top wanneer je haar ongemoeid laat. Het is echter mogelijk haar te snoeien, toppen en low-stresstraining toe te passen om haar bladerdak te openen, zodat er meerdere hoofdtoppen ontstaan. Black ZZ genereert gemiddelde opbrengsten, maar haar toppen zijn wel van grandioze kwaliteit. Elke compacte top bevat een veelvoud aan trichomen, naast feloranje stampers. Daarnaast zijn haar toppen verrassend uniform qua grootte en dichtheid.

Ze is niet moeilijk te telen, maar kwekers dienen wel de teeltomgeving relatief droog te houden. Haar compacte toppen vallen bij blootstelling aan een hoge luchtvochtigheid vrij snel ten prooi aan schimmel. Binnenkwekers dienen dus waakzaam te blijven en wanneer nodig een luchtontvochtiger te gebruiken. Buitenkwekers kunnen een afdakje creëren om de planten tegen excessieve regen te beschermen aan het eind van de bloei.

Black ZZ laat je echter niet lang wachten. Ze stelt je geduld niet op de proef. Nadat haar bloei is begonnen, is ze binnen een korte termijn van acht weken gereed. Buitenkwekers kunnen vaak halverwege september beginnen met het oogsten en knippen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Limited Edition Strains Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken