Blog
Paddo's Roken
3 min

Zou Je Moeten Overwegen Om Paddo's Te Roken?

3 min

Grenzen verleggen leidt vaak tot nieuwe ervaringen. Het is een feit dat de conventionele consumptiemethode van paddo's ongelofelijke trips kan veroorzaken. Zouden we daar vanaf moeten stappen? We bekijken of het roken van paddo's een alternatief zou kunnen zijn. Is het iets dat we moeten omarmen?

Veel mensen zullen het idee om paddo's te roken absurd vinden. Waarom zou je op zoek gaan naar iets anders als er al een veilige manier bestaat? Dat gaat ook op voor het consumeren van paddo's, waarbij het aloude en betrouwbare eten ervan voor de maximale effecten zorgt. Omdat het alom bekend is dat orale inname tot de beste en meest efficiënte trip leidt, is er weinig animo voor het experimenteren met andere methoden.

Het eten van paddo's zorgt er tevens voor dat de trip niet beïnvloed of aangetast wordt door de effecten van andere substanties. Als je paddo's echter zou roken, heb je te maken met onder andere tabak, wiet en vloei. Al deze toegevoegde substanties hebben hun eigen bijwerkingen. Dat kan soms het verschil betekenen tussen een goede en een slechte trip.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

ZOU JE PADDO'S MOETEN ROKEN?

ZOU JE PADDO'S MOETEN ROKEN?

Laten we bij het begin beginnen; kun je paddo's daadwerkelijk roken? Het simpele antwoord op die vraag is "ja". Er is echter een valkuil. Paddo's zijn een fungisoort die psilocybine bevat. Dankzij de psilocybine veroorzaken paddo's psychoactieve effecten. Denk aan een veranderde waarneming van tijd, grotere gevoeligheid voor kleuren en geluiden, maar ook een intens gevoel van euforie.

Als we weten dat het consumeren van verse of gedroogde paddo's ons de high verschaft die we graag willen ervaren, waarom zouden we ze dan moeten roken? Het probleem dat mensen ondervinden die paddo's roken, heeft te maken met het feit dat psilocybine een zeer laag verbrandingspunt heeft; 180°C.

Joints en sigaretten hebben een verbrandingspunt van tussen de 500-900°C. Daardoor zal de high die normaal opgewekt wordt bij het eten van paddo's bij het rookproces verloren gaan. Ondanks dat, beweren sommige gebruikers dat het roken van paddo's als aanvulling op het eten ervan de algehele effectiviteit van de trip verbetert.

HOE JE PADDO'S MOET ROKEN

HOE JE PADDO'S MOET ROKEN

Nu we je aandacht hebben; hoe gaat het roken van paddo's nu precies in zijn werk? Hoewel het misschien al duidelijk is, willen we nogmaals helder maken: het roken van paddo's gaat samen met andere substanties. Probeer dus niet om een reusachtige paddenstoel met steel en al op te steken. Ook niet als dat tot de beste trip van je leven zou leiden.

De paddo's worden vaak fijngemalen en vermengd met tabak. De meeste mensen roken ze zoals je een gewone sigaret zou roken. Je zou zelfs kunnen overwegen om de verkruimelde paddo's met cannabis te vermengen, zodat je het kunt roken als een joint. Er zijn gebruikers die ervoor kiezen om paddo's te roken terwijl ze ze ook eten. Dit is allemaal gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van anderen. Er bestaat momenteel nog geen ondersteunend wetenschappelijk bewijs voor de werking ervan.

POSITIEVE EFFECTEN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

POSITIEVE EFFECTEN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

Ondanks het gebrek aan onderzoek betreffende het onderwerp kan het roken van paddo's, in plaats van ze te eten, mogelijk veel effecten veroorzaken. De meeste beslaan gevoelens van euforie en diepzinnigheid. Het roken van paddo's veroorzaakt in wezen een mildere versie van de trip die je door het eten ervan zou ervaren. De emotionele golven die je tijdens een goede trip zou kunnen ervaren, zijn onder andere:

  • Toename van de creativiteit
  • Opwekkende sensaties
  • Verbetering van de stemming - intense gevoelens van geluk
  • Gevoelens van verbazing en ontzag - waardering van natuur, beelden en geluiden

DE GEVAREN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

Het gevaar van het roken van paddo's schuilt voornamelijk in het roken zelf in plaats van dat het aan de paddo's ligt. Het eerste probleem dat kan ontstaan, is dat de sporen van de paddo's door het inhaleren in je keel en longen vast kunnen komen te zitten. Daarnaast kan het mengen van paddo's met tabak en andere substanties andere nadelige gevolgen hebben. Ontsteking van de borstkas of de keel, maar ook verstikking, behoren tot de risico's die je dient te overwegen als je paddo's wilt gaan roken.

DE BIJWERKINGEN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

DE BIJWERKINGEN VAN HET ROKEN VAN PADDO'S

Of je er nu voor kiest om paddo's te roken of om ze te eten, de bijwerkingen van de psilocybine zijn hetzelfde. Zodra het eenmaal in je lijf zit, kunnen de bijwerkingen zich op verschillende manieren manifesteren. Factoren die tot een dergelijke "bad trip" kunnen leiden, bestaan onder andere uit je eerdere ervaringen met paddo's. Ook hangt het af van je actuele geestesgesteldheid en de ingenomen hoeveelheid.

Een voorzichtige benadering wordt te allen tijden aanbevolen. Als je voor de eerste keer paddo's gaat roken, begin dan rustig en voer het langzaam op. Zo kun je met een joint beginnen om te zien hoe dat valt; daarna kun je wat meer nemen. Paddo's roken in combinatie met wiet brengt weer andere risico's met zich mee, dus nogmaals; overschat je tolerantie- en ervaringsniveau niet!

Negatieve bijwerkingen van paddo's zijn onder meer:

  • Paranoia
  • Ongemak
  • Overgeven
  • Verwarring
  • Geheugenverlies

DE EFFECTEN VAN ROKEN VS HET ETEN VAN PADDO'S

DE EFFECTEN VAN ROKEN VS HET ETEN VAN PADDO'S

Hoewel het debat nog in volle gang is, is de huidige realiteit omtrent het roken van paddo's veelzeggend. Er bestaat eerlijk gezegd weinig medisch of wetenschappelijk bewijs voor het roken van paddo's. Ook is niet bewezen dat het beter is dan het eten ervan. Wel weten we dat het actieve bestanddeel dat een psychose veroorzaakt, psilocybine, verbrandt tijdens het roken. Hierdoor verdwijnt de mogelijkheid om een psychoactieve trip te krijgen. Met de informatie die we hebben, kunnen we ervan uitgaan dat het eten van paddo's de beste en meest efficiënte manier is om te trippen. Zolang er geen bewijs is voor de voordelen van het roken van paddo's, zal die consumptievorm dan ook het meest voor de hand blijven liggen.

Het roken van paddo's brengt meer risico's met zich mee. Omdat de trip uitblijft, zouden gebruikers in de verleiding kunnen komen er andere substanties bij te gebruiken. Of je nu paddo's met alcohol combineert of met cannabis, een dergelijke combinatie kan ervoor zorgen dat je je goed gaat voelen, maar ook leiden tot een bad trip. Gezien dat risico raden we je niet aan om het te roken, totdat er meer over bekend is. De kern van de zaak is dat het roken van paddo's geen noemenswaardige voordelen oplevert.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken