Hoe Kweek Je De Supa Gro 100% Mycelium Grow Kits

Hoe Kweek Je De Supa Gro 100% Mycelium Grow Kits

Volg zorgvuldig deze instructies op en je zult beloond worden met een ongelooflijke hoeveelheid paddenstoelen.

Let op: Je bent momenteel op de instructiepagina van 'Supa Gro' kweeksets. Houd er rekening mee dat de 'Fresh Mushrooms', 'Zamnesia', en 'Copelandia' kweeksets allemaal hun eigen handleiding hebben.

Inhoud:
Dit heb je nodig:
Supa Gro 100% mycelium box met 1200 ml 100% gekoloniseerd substraat Schoon kraanwater of mineraalwater en een schone plantenspuit
Een speciale plastic ‘Supa bag’ met ventilatiegaten voor perfecte kweekresultaten Een lichte plek met natuurlijk licht of kunstlicht (maar nooit in het directe zonlicht)
Paperclip Een consistente kamertemperatuur van tussen de 24°C en 26°C
Een relatieve luchtvochtigheid van tussen de 85% en 95% in de zak
Een beetje geduld

 

Belangrijk:

  • Begin onmiddellijk met kweken. Als je dat niet doet, neemt de kans op verontreiniging sterk toe!

  • Haal de Supa Gro Kit uit de kartonnen doos, maar gooi de doos nog niet weg! Je hebt deze later nog nodig (stap 3).

  • Je hoeft de Supa Gro Kweeksets NIET te weken om de paddenstoelen te laten groeien. Ze zijn direct uit de doos 100% klaar voor gebruik. Het enige wat je nodig hebt, is wat geduld en een plantenspuit om de set tweemaal per dag te besproeien totdat de eerste pins verschijnen (stap 5). De gaatjes in de zak zorgen voor betere luchtcirculatie en een gezonde groei.

  • Gebruik GEEN aluminiumfolie om je paddo's te kweken. Dat verhoogt namelijk de kans op verontreiniging.

  • Adem NIET in de zak en was je handen altijd goed voordat je met je kweekset aan de slag gaat - schimmels zijn overal aanwezig en het is belangrijk om te voorkomen dat je hemelse oogst door zo'n kwaadaardige indringer verloren gaat - Groene schimmel kan je hele set verpesten. Daarom raden we sterk aan om ontsmettingsmiddelen, een gezichtsmasker en handschoenen te gebruiken.

  • Zorg ervoor dat de kweekset in een schone en goed geventileerde ruimte staat. Houd de set uit de buurt van andere planten, dieren, eten en andere mogelijke bronnen van verontreiniging.

  • Kweek je je set in een koudere periode? Let dan extra op het vochtgehalte in de zak, aangezien de lucht dan vaak droger is.

  • We raden aan om korte mouwen te dragen en altijd voordat je de doos of zak opent je handen en armen tot je ellebogen te wassen.

Step 1  

STAP 1

Haal het deksel eraf. Plaats de Supa Gro box in de 'Supa Bag'. Zorg dat de zak rechtop staat en dat de opening ervan naar boven is gericht.


Stap 2  

STAP 2

Sluit de "Supa Bag" door deze een of twee keer om te vouwen en maak de zak vast met de twee bijgeleverde paperclips.


Stap 3  

STAP 3

Zet de complete kit (kweekset en Supa Bag) terug in de kartonnen doos. Hiermee voorkom je dat licht de groei van de paddo's stimuleert via de zijkanten van de kweek box.


Stap 4  

STAP 4

Zet de complete set op een lichte plaats in een kamer met een consistente temperatuur van 24–26°C (dag en nacht). Zet hem echter niet in het directe zonlicht! Indirect zonlicht geeft paddenstoelen het beste licht om te groeien.

Zorg er ook voor dat je kweekset uit de buurt staat van warmtebronnen, zoals radiatoren en airconditioners! Bij dit product wordt het tevens afgeraden om een warmtemat te gebruiken.


Stap 5  

STAP 5

Paddo's groeien het beste in een omgeving met een relatieve luchtvochtigheid van 85-95%. Je kunt onze Paddo Plantenspuit gebruiken om dit te bereiken. De binnenkant van de 'Supa Bag' dient twee keer per dag besproeid te worden (eenmaal 's ochtends en eenmaal 's avonds) vanaf het moment dat je begint totdat de eerste pins verschijnen.

! Belangrijk: je moet NOOIT rechtstreeks op het mycelium of de groeiende paddenstoelen spuiten. Ook moet het water schoon zijn.

Het is ook ZEER belangrijk dat je de kweekset op deze momenten 30-60 seconden laat luchten. Doe dit vanaf het begin tot het einde van je kweek. Open de zak en wapper met een schoon stukje papier boven de opening, zodat er luchtstroming ontstaat. Zorg ervoor dat je steriel werkt en adem niet in de zak!

 

Het kan tot drie weken duren voordat de eerste pins zichtbaar zijn. Zodra de eerste hoeden zijn verschenen, doen de paddenstoelen er ongeveer een week over om zich volledig te ontwikkelen.

Oogsten

Het werken met kweeksetjes voor paddenstoelen vereist hygiëne, dus was altijd je handen (en onderarmen, want je weet maar nooit) voordat je de oogst gaat plukken – wees heel nauwgezet, gebruik zeep, desinfecterende gel en steriele handschoenen om besmetting te voorkomen. Het beste moment om de paddenstoelen te plukken is net voordat de sluier scheurt – grijp ze helemaal aan de onderkant vast en draai en trek voorzichtig om de vrucht uit het substraat los te trekken. Trek hem niet eruit, want hiermee beschadig je alleen maar het mycelium en vertraag je de volgende bloei. Na het plukken, krijgen de stelen van de paddo's een blauwachtige tint. Dit wordt "kneuzen" genoemd, en is het eerste teken van het oxideren van psilocybine en het bewijs van de kracht van het Vlees van de Goden.

Als alle paddenstoelen zijn verwijderd, kun je vanaf stap 3 opnieuw beginnen. Zorg ervoor dat je de ideale kweekomstandigheden aanhoudt, zoals beschreven in stap 3-5, en de volgende flush begint vanzelf met groeien. Dit kan zo'n drie weken duren. Nogmaals: soak de kit niet!

Je bezoekt onze Nederlandse website.