Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Handleiding 100% Mycelium Kit

Magic Mushroom grow kit  

Volg zorgvuldig deze instructies op en je zult beloond worden met een ongelooflijke hoeveelheid paddenstoelen.

Om de grootst mogelijk opbrengst te krijgen bestaan deze setjes voor 100% uit puur mycelium. En je hoeft deze setjes niet te doorweken ten behoeve van de eerste bloei – ze zijn voor 100% gebruiksklaar en het enige wat je hoeft toe te voegen, is wat geduld en misschien een dagelijkse sproeibeurt met een plantenspuit. De gaten in de groeizak garanderen een betere luchtcirculatie en een gezonde ontwikkeling – liefde is als zuurstof...

Neem de Supa Gro box uit de kartonnen verpakking. De eerste stappen (nogmaals: dompel de kweekset NIET in water onder en doe ook niet iets dergelijks – de Supa Gro kits zijn voor 100% gebruiksklaar).

Wij raden aan absoluut GEEN aluminium folie te gebruiken voor de groei van je kweekset. Dit is absoluut niet nodig!


Lid Grow kit  

STAP 1

Verwijder het deksel, was hem onder stromend water en bewaar hem. Je zult hem later nog nodig hebben voor de volgende bloei.


Magic Mushroom grow bag  

STAP 2

Doe de Supa Gro box in de ‘Supa Bag’. Zorg ervoor dat de zak rechtop staat en dat de opening naar boven wijst. De zak doet dienst als een microklimaat-reservoir en behoeft geen luchtfilters, want voor de beste resultaten moeten de Supa Gro kits echt goed moeten kunnen ademen!


Paperclip Magic Mushroom grow kit  

STAP 3

Sluit de Supa Bag met de paperclip.


Magic Mushroom placing  

STAP 4

Plaats op een lichte plaats 18°C -28°C. Nooit in direct zonlicht
Plaats nu de zak met daarin de kweekset op een lichte plek – in daglicht, maar nooit in het directe zonlicht. Kies een warme plek uit voor de kweekset. 18 Graden Celsius is absoluut het minimum en 28 graden Celsius absoluut het maximum. Met 23 graden Celsius heb je de perfecte temperatuur. Indirect zonlicht vormt de ideale belichting voor paddenstoelen.


Spray Magic Mushroom grow kit  

STAP 5

Om hun vruchten te produceren, bevatten paddenstoelen een grote hoeveelheid water. Daarom is het een goed idee om de plantenspuit te gebruiken om voor voldoende vochtigheid te zorgen – spuit NIET direct op het substraat of op de opkomende paddenstoelen, maar besproei iedere dag lichtjes de binnenkant van de kweekzak.


Paddenstoelen zijn zeer robuuste organismen, maar we raden je wel ten zeerste aan om direct na ontvangst van de kweekset te beginnen met het kweekproces. Als je de kweekset wilt bewaren (niet aangeraden), zet deze dan in een koelkast; bij een temperatuur van 4-8°C kun je de kit maximaal 3 tot 4 weken bewaren. Belangrijk: bewaar de box in een luchtdichte verpakking om bederf te voorkomen.

Het vruchtvormingsproces

De kweeksetjes zijn ongewoon snel en de eerste speldenknoppen zijn na slechts 5-16 dagen al zichtbaar. Het vruchtvormingsproces wordt afgeremd door zeer lage/hoge temperaturen en de eerste bloei kan dan pas na 4 weken optreden. Als de eerste knopjes eenmaal zichtbaar zijn, duurt het nog een week voordat de paddenstoelen zich volledig ontwikkeld hebben.

Oogsten

Het werken met kweeksetjes voor paddenstoelen vereist hygiëne, dus was altijd je handen (en onderarmen, want je weet maar nooit) voordat je de oogst gaat plukken – wees heel nauwgezet, gebruik zeep, desinfecterende gel en steriele handschoenen om besmetting te voorkomen. Het beste moment om de paddenstoelen te plukken is net voordat de sluier scheurt – grijp ze helemaal aan de onderkant vast en draai en trek voorzichtig om de vrucht uit het substraat los te trekken. Trek hem niet eruit, want hiermee beschadig je alleen maar het mycelium en vertraag je de volgende bloei. Behandel deze hemelse ambassadeurs met respect. Na het plukken zullen de stelen van de paddenstoelen blauwe vlekken vertonen – dat is het eerste teken van het oxideren van psilocybine en het bewijs van de kracht van het Vlees van de Goden.

Maar dat is nog niet alles

deze kweeksetjes staan meer dan één keer in bloei. Na de eerste bloei is het substraat niet uitgeput, maar heeft het vers water nodig voor de tweede bloei. Vul hiervoor de kweekbox met water (heel koud kraanwater – dit heet ‘cold shock’ en stimuleert het mycelium) en doe het deksel er weer op (we zeiden toch dat je hem moest bewaren?). Dompel het substraatblok 12 uur lang onder water en open daarna een hoek van het deksel om het overtollige water eruit te laten lopen – wacht na het afgieten nog tien seconden zodat het water echt goed kan weglopen. En dan begin je van voren af aan. Doe de box in de zak, besproei dagelijks enz. tot aan de volgende bloei en herhaal dan de stappen voor de derde en vierde bloei.

Inhoud

 

Je hebt nodig


  • Supa Gro 100% mycelium box met 1200 ml 100% gekoloniseerd substraat.
  • Een speciale plastic‘Supa bag’ met ventilatiegaten voor perfecte kweekresultaten.
  • Paperclip.
 
  • Een plantenspuit.
  • Schoon kraanwater of mineraalwater.
  • Een lichte plek of fluorescerend/luminescerend licht om de kweekset in/onder te plaatsen (niet in het directe zonlicht).
  • Een temperatuur tussen 18°C en 28°C (23 °C is optimaal).
  • Een vochtigheidsgehalte van 85-95%.
  • Een beetje geduld.

Let op

Adem NIET in de zak en was altijd grondig je handen voordat je met de kweekset aan de slag gaat – overal zijn schimmels aanwezig en je wilt je hemelse gewassen niet ten prooi zien vallen aan een gemene en demonische binnendringer – groene schimmel zal je gehele kweekset ruïneren.Magic Mushroom heat mat