Hoe Kweek Je De Supa Gro 100% Mycelium Grow Kits

Hoe Kweek Je De Supa Gro 100% Mycelium Grow Kits

Volg zorgvuldig deze instructies op en je zult beloond worden met een ongelooflijke hoeveelheid paddenstoelen.

Supa Gro Grow Kits hoeven NIET te worden geweekt om de eerste flush te produceren. Ze zijn direct klaar voor gebruik. Je hebt alleen wat geduld nodig en een spuitfles. Hiermee besproei je de kit eenmaal per dag, totdat de eerste hoedjes verschijnen.  De gaten in de groeizak garanderen een betere luchtcirculatie en een gezonde ontwikkeling.

Inhoud:

Je Hebt Nodig:

 • Supa Gro 100% mycelium box met 1200 ml 100% gekoloniseerd substraat
 • Een speciale plastic‘Supa bag’ met ventilatiegaten voor perfecte kweekresultaten
 • Paperclip

 • Een plantenspuit
 • Schoon kraanwater of mineraalwater
 • Een lichte plek of fluorescerend/luminescerend licht om de kweekset in/onder te plaatsen (niet in het directe zonlicht)
 • Een temperatuur tussen 18°C en 28°C (23 °C is optimaal)
 • Een vochtigheidsgehalte van 85-95%
 • Een beetje geduld

Belangrijk:

 • Haal de Supa Gro Kit uit de kartonnen doos, maar gooi de doos nog niet weg!

 • Onthoud dat je de kit NIET weekt of er iets anders mee doet. De Supa Gro Kits worden 100% klaar voor gebruik afgeleverd.

 • We adviseren je GEEN aluminiumfolie te gebruiken om je paddo's te kweken. Dit is helemaal niet nodig en kan de kans op besmetting vergroten.

 • Adem NIET in de zak en was altijd grondig je handen voordat je met de kweekset aan de slag gaat – overal zijn schimmels aanwezig en je wilt je hemelse gewassen niet ten prooi zien vallen aan een gemene en demonische binnendringer – groene schimmel zal je gehele kweekset ruïneren.


Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit  

Stap 1

Verwijder het deksel, maak het schoon en bewaar het voor later.


Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit  

Stap 2

Doe de Supa Gro box in de ‘Supa Bag’. Zorg ervoor dat de zak rechtop staat en dat de opening naar boven wijst.


Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit  

Stap 3

Sluit de "Supa Bag" door deze een of twee keer om te vouwen en maak de zak vast met de twee bijgeleverde paperclips.


Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit  

Stap 4

Zet de complete kit (kweekset en Supa Bag) terug in de kartonnen doos. Hiermee voorkom je dat licht de groei van de paddo's stimuleert via de zijkanten van de kweek box.

5 New MushMush Magic Mushrooms Grow Kit Icons5  

Stap 5

Zet de kit in daglicht bij een temperatuur van 20°C - 28°C. Plaats hem echter niet in direct zonlicht! 23°C is de perfecte temperatuur om paddo's te kweken. Indirect zonlicht vormt de ideale belichting voor paddenstoelen.

Belangrijk: een hittemat kan het kweekproces ondersteunen. Zo'n mat compenseert echter niet de kamertemperatuur als die te laag is.


Handleiding Voor Supa Gro 100% Mycelium Kit

Stap 6

Paddestoelen bevatten van nature veel water en om hun vruchten te produceren, hebben de paddenstoelen voldoende water nodig. Je kunt een spuitfles gebruiken om de luchtvochtigheid te verbeteren. Besproei de kit elke dag. Dit doe je vanaf het begin tot het moment dat de eerste hoedjes verschijnen. Spuit NOOIT direct op het mycelium of op de groeiende paddo's.


Het kan 1-3 weken duren voor de eerste hoedjes verschijnen. Het vruchtvormingsproces wordt afgeremd door zeer lage/hoge temperature. Als de eerste knopjes eenmaal zichtbaar zijn, duurt het nog een week voordat de paddenstoelen zich volledig ontwikkeld hebben.

Paddo VerwarmingsmatBekijk Paddo Verwarmingsmat

Oogsten

Het werken met kweeksetjes voor paddenstoelen vereist hygiëne, dus was altijd je handen (en onderarmen, want je weet maar nooit) voordat je de oogst gaat plukken – wees heel nauwgezet, gebruik zeep, desinfecterende gel en steriele handschoenen om besmetting te voorkomen. Het beste moment om de paddenstoelen te plukken is net voordat de sluier scheurt – grijp ze helemaal aan de onderkant vast en draai en trek voorzichtig om de vrucht uit het substraat los te trekken. Trek hem niet eruit, want hiermee beschadig je alleen maar het mycelium en vertraag je de volgende bloei. Na het plukken, krijgen de stelen van de paddo's een blauwachtige tint. Dit wordt "kneuzen" genoemd, en is het eerste teken van het oxideren van psilocybine en het bewijs van de kracht van het Vlees van de Goden.

Het Bewaren Van Je Paddo Kweekset

We raden je ten zeerste aan om direct na ontvangst van de kweekset te beginnen met het kweekproces. Als je de kweekset wilt bewaren (niet aangeraden), zet deze dan in een koelkast; bij een temperatuur van 3-5°C kun je de kit maximaal 3 tot 4 weken bewaren.

Belangrijk: bewaar de box in een luchtdichte verpakking om bederf te voorkomen.

Extra Flushes

Deze kweeksetjes staan meer dan één keer in bloei. Na de eerste bloei is het substraat niet uitgeput, maar heeft het vers water nodig voor de tweede bloei. Vul hiervoor de kweekbox met water (heel koud kraanwater – dit heet ‘cold shock’ en stimuleert het mycelium) en doe het deksel er weer op (we zeiden toch dat je hem moest bewaren?). Dompel het substraatblok 12 uur lang onder water en open daarna een hoek van het deksel om het overtollige water eruit te laten lopen – wacht na het afgieten nog tien seconden zodat het water echt goed kan weglopen. En dan begin je van voren af aan. Doe de box in de zak, besproei dagelijks enz. tot aan de volgende bloei en herhaal dan de stappen voor de derde en vierde bloei.