Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Kratom?

Kratom

Kratom is een boom die in Zuidoost-Azië groeit en waarvan de bladeren alkaloïden bevatten, die de gebruikers ervan opiaatachtige tintelingen bezorgen. Hoewel de bladeren niet tot de opiaten gerekend worden, worden ze vanwege de opiaatachtige effecten steeds populairder.

Als relatieve nieuwkomer in de verzameling van bewustzijnsveranderende herbal tools in het Westerse gereedschapskistje is Kratom een subtiele en intrigerende plant met een grote medische en therapeutische potentie, die veel verder reikt dan het alledaagse, recreatieve gebruik.

Mitragyna speciosa Korthals, een plant uit de Rubiaceae familie, komt van nature voor in de tropische gebieden in Indochina, de centrale en zuidelijke regio's van Thailand (zelden in het noorden) en het noordelijke Maleisisch schiereiland bij Borneo. De algemeen bekende naam is Kratom maar de plant staat ook bekend onder de namen Kratum en Krathom. De boom werd in de 17de eeuw voor het eerst officieel omschreven door de Nederlandse botanist Pieter Korthals, die het Mitragyna noemde, omdat het eerste exemplaar dat hij onderzocht vlekken had in de vorm van een bisschopsmijter, vandaar de botanische naam.

De rechtopstaande stengel van de boom-vormige plant kan wel 15 meter hoog worden en takken ontwikkelen van meer dan 2 meter lang. De bladeren van de boom hebben een donkergroen, glanzend uiterlijk en worden het hele jaar afgeworpen en vervangen, maar in het regenseizoen groeit ze meer uitbundig, terwijl ze haar bladeren meer laat vallen in het droge seizoen. Dit betekent dat ze meer groenblijvend is, behalve wanneer ze buiten haar natuurlijke omgeving wordt gekweekt; als de temperatuur daalt tot 4°C, zal zij zich, net als andere bomen, voorbereiden op de winterslaap.

In Thailand, waar ze al eeuwen wordt gebruikt om chronische pijn te verlichten, stemming te verbeteren en gezondheidsproblemen te behandelen, is Kratom sinds 1943 verboden. Dit is niet omdat er een probleem was met de gezondheidsproblemen die verschenen door het gebruik van Kratom (zoals sommige onwetende bronnen zeggen). In feite was er een compleet andere reden, namelijk een FINANCIËLE! De Thaise regering zag haar belastingopbrengsten uit de opium distributie dalen!

Kratom zelf is geen opiaat, maar ze wordt steeds meer populair vanwege haar opiaat-achtige effecten. Maar ze is in staat om meer te bereiken dan slechts een duffe kop; klanten gebruiken het om pijn te behandelen, een energieboost te krijgen, angst en symptomen van depressie te verlichten en om een gevoel van welzijn en geluk te bereiken. De belangrijkste werkzame stof van Kratom is 7-Hydroximitragynine. Hoewel dit geen significante schadelijke effecten lijkt te hebben, is de veiligheid en werkzaamheid nog niet goed onderzocht en er is aangegeven dat permanent gebruik van Kratom constipatie kan veroorzaken, gewichtsverlies, vanwege een gebrek aan eetlust, en het donkerder worden van de huid of het gezicht. Ontwenningsverschijnselen na langdurig gebruik zijn diarree, een loopneus en een kort lontje.

 

ZamnesiaKratom