Zaden Van Eetbare Planten

Er zijn 116 producten.

Van groente en fruit tot kruiden en specerijen; er is geen tekort aan eetbare planten die je thuis kunt kweken. Bij Zamnesia vind je nu een grote selectie zaden voor in je moestuin. We hebben alledaagse favorieten in huis, zoals Alpine aardbeien, maar ook unieke soorten, zoals Dark Opal basilicum en Lemon Apple komkommers. Kortom, er is voor elk wat wils. Bekijk onze selectie hieronder en weet dat de eetbare plantenzaadjes van Zamnesia speciaal op basis van kwaliteit en kiemkracht zijn geselecteerd!

Lees meer...
Lees minder
--
  • --
  • Best beoordeeld
  • Meest populair
  • Meeste recensies
  • Prijs: oplopend
  • Prijs: aflopend
  • Productnaam: A tot Z
  • Productnaam: Z tot A
producten

BBQ-Kruiden Zaden Pack - Zammi's Farm

Bereid je maximaal voor op het barbecueseizoen door je eigen kruiden en planten te kweken. Er gaat niets boven ingrediënten uit je eigen tuin gebruiken, of je nu bijgerechten, marinades of sauzen wilt maken. Het BBQ Kruiden Zadenpakket heeft alles wat je nodig hebt om je favoriete BBQ-gerechten en talloze andere recepten mee te bereiden.

€ 7,99
Op voorraad

Keukenkruiden Zaden Pack - Zammi's Farm

Het Kitchen Herbs Seed Pack van Zamnesia zit boordevol praktische en smakelijke kruiden. Deze selectie eersteklas kruiden is perfect om je favoriete gerechten mee te verrijken of te garneren. Bovendien kun je deze kruiden heel eenvoudig kweken. Je kunt ze zelfs in potjes op de vensterbank in je keuken zetten; zo heb je ze altijd bij de hand!

€ 8,99
Op voorraad

Groentezaden Pack - Zammi's Farm

Dit pack bevat verschillende groentezaden met alles wat je voor je moestuin nodig hebt. Bereid je voor om een karrenvracht aan heerlijke groente te oogsten! Of je nu zomerse salades wilt maken of lekkere stamppot in de winter, de zaden in dit pack voldoen aan al je behoeften. Kweek ze nu!

€ 14,99
Op voorraad

Fruitzaden Pack - Zammi's Farm

Dit gevarieerde pakket met fruitzaden geeft je de mogelijkheid om in je eigen tuin een mooie verzameling sappige en verfrissende vruchten te kweken. Deze vruchten zullen je smaakpapillen prikkelen en je lichaam heilzame voedingsstoffen geven! Kweek met deze planten fruit van over de hele wereld!

€ 14,99
Op voorraad

Milde Hitte Pack - Peperzaden

Dol op pepers en sta je te popelen om van de rijke smaken, aroma's en nuances te genieten, maar houd je niet zo van extreme hitte? Dan is dit zadenpack voor jou. Deze selectie peperzaden levert in elke omgeving goede resultaten op en de pepers scoren niet hoog op de schaal van Scoville. Vergis je echter niet: ze zijn nog steeds pittig. Ze zijn alleen wat milder van smaak.

€ 7,99
Op voorraad

Vuur en Vlam Pack - Peperzaden

Deze selectie zaden is niet voor watjes! Dit pack bevat vijf verschillende soorten pepers die ongelooflijk hoog scoren op de Scovilleschaal; dit zijn echt de allerheetste pepers. Ze zorgen niet alleen voor een extreem hete (maar smaakvolle) ervaring, maar je kunt ze heel makkelijk zowel binnen als buiten kweken. Maak kennis met deze intense pepers.

€ 11,99
Op voorraad

Spicy Variety Pack - Peperzaden

Dit pack met chili peper zaden geeft je een gulle hoeveelheid pepers, van mild tot super pittig! Plant ze in het voorjaar of in de vroege zomer. Tegen de tijd dat de herfst aanbreekt, kun je heerlijke pepers oogsten om in allerlei recepten te gebruiken. Of je je gerecht lekker zoet wilt maken of extreem pittig, met dit Spice Variety Pack zit je goed!

€ 8,99
Op voorraad

Anijs (Pimpinella Anisum) Zaden

Anijs moet in het vroege/midden van het voorjaar op een zonnige, beschutte plek worden gezaaid. De kieming duurt 3-4 weken, maar kan worden versneld door de zaden eerst te laten weken. Pimpinella anisum haat koude, natte omstandigheden, en houdt van goed afwaterende, lichtzure grond. Anijs kan laat in de zomer/vroeg in de herfst worden geoogst en is geschikt voor zoete én hartige gerechten.

(3)
€ 1,99
Op voorraad

Kaneelbasilicum (Ocimum Basilicum) Zaden

Kaneelbasilicum, ook bekend als 'Mexicaanse basilicum', smaakt als basilicum verrijkt met kaneel, kruidnagel en anijs. Het is heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten. Maar voordat je ermee kunt koken, moet je het kweken! Het groeit het best in de volle zon, in aarde met goede drainage. Kweek de zaden in de lente binnen op, en zet de planten daarna buiten, waar ze 1m kunnen worden.

(9)
€ 1,99
Op voorraad

Bieslook 'Middelfijn' (Allium Schoenoprasum)

Bieslook kun je het beste binnen opkweken en in het voorjaar na de laatste vorst buiten zetten, als het zo'n 10cm hoog is. Het gedijt goed in halfschaduw en houdt van vruchtbare, goed afwaterende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de aarde vochtig blijft en oogst regelmatig verse bladeren om nieuwe groei te stimuleren. Ideaal om diverse hartige gerechten op smaak te...

(4)
€ 1,99
Op voorraad

Bonenkruid (Satureja hortensis)

Bonenkruid (Satureja hortensis) behoort tot de lipbloemenfamilie en is nauw verwant aan tijm en rozemarijn. Het groeit goed in lichte, leemachtige grond met goede afwatering en veel zonlicht. De bladeren kunnen worden geoogst zodra de planten 12,5-15cm hoog zijn, en kunnen het best worden gebruikt vóór de bloei. Bonenkruid is geweldig voor o.a. sauzen en stoofschotels.

€ 1,99
Op voorraad

Bijvoetzaden (Artemisa Vulgaris)

Artemisa vulgaris, of bijvoet, houdt van een warme, relatief zonnige plek met goed doorlatende, droge grond. Het is een winterharde, droogtetolerante plant die zowel in zure als licht alkalische grond kan groeien. Kweek op in een propagator of na de laatste vorst buiten. Perfect voor het op smaak brengen van bouillon of wild, of voor het maken van een kruidentonic.

(2)
€ 1,99
Op voorraad

Russische Dragon (Artemisia Dracunculus) Zaden

Dragon (Artemisia dracunculus) wordt al sinds 500 v.Chr. voor culinaire doeleinden gekweekt. Deze winterharde vaste plant groeit graag in de volle zon en in vruchtbare, goed doorlatende grond (hoewel zandige/leemachtige aarde ook prima is). Ontkiemen in de lente, met genoeg ruimte tussen de zaadjes voor de groei van de wortels. Ideaal om toe te voegen aan salades, marinades, specerijen en...

(3)
€ 1,99
Op voorraad

Grote Engelwortel (Angelica Archangelica) Zaden

Grote Engelwortel komt oorspronkelijk uit Noord-Oost Europa. De plant heeft eetbare stengels die op selderij lijken. Het heeft daarmee talloze toepassingen in de keuken en kan zelfs bij het distilleren van jenever worden gebruikt. Grote Engelwortel heeft constant vochtige grond nodig om goed te gedijen. Plant de zaden in de lente en je kunt in de herfst oogsten.

(1)
€ 1,99
Op voorraad

Hyssop (Hyssopus Officinalis) Zaden

Hyssop, of 'Hyssopus officinalis', behoort tot de lipbloemenfamilie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en het Midden-Oosten. Deze struik groeit snel en moet in de vroege zomermaanden in vochtige aarde in de volle zon worden gezaaid. Aan het begin van augustus kun je oogsten. De bloemen en bladeren van deze plant hebben talloze culinaire en holistische toepassingen die de moeite waard...

(2)
€ 1,99
Op voorraad

Komijn (Cuminum Cyminum) Zaden

Komijn heeft een lange, warme zomer nodig om zaden te produceren voor vermeerdering en gebruik in de keuken. Kweek de zaailingen vroeg (4 weken voor de laatste vorst) en zet ze buiten als de temperatuur boven de 15°C komt. Zet ze in de volle zon en wees zuinig met water. Komijn bloeit halverwege de zomer en is na zo'n 120 dagen oogstrijp. Je kunt gedroogd komijnzaad in allerlei recepten...

€ 1,99
Op voorraad

Lavas (Levisticum Officinale) Zaden

Lavas kun je het beste in het voorjaar binnen opkweken. Als de plantjes twee sets blaadjes hebben en de vorst voorbij is, kun je ze buiten neerzetten. Verplanten doe je in vruchtbare, luchtige grond en in de volle zon. Zorg voor ietwat zure aarde (pH: ongeveer 6,5) die zanderig of leemachtig is, met veel organisch materiaal. Je kunt de lavasblaadjes en -wortels koken of rauw in salades...

(1)
€ 1,99
Op voorraad

Marjolein-zaden (Majorana Hortensis)

Majorana hortensis, of echte marjolein, houdt net zoveel van de zon als oregano, haar nauw verwante nicht. Plant marjolein-zaden in een kweekbak of direct buiten in het voorjaar (na de laatste nachtvorst). Marjolein houdt van losse, goed doorlatende en vochtige grond, hoewel volgroeide planten best droogtetolerant zijn. Het is een geweldige smaakmaker voor varkensvlees, gevogelte en...

€ 1,99
Op voorraad

Oregano (Origanum Vulgare) Zaden

Kweek oregano in afwaterende potten of plantenbakken, in de volle zon. De planten hebben een hekel aan vocht; geef daarom alleen water als de grond uitgedroogd is en niet teveel voeding. Als het lang regent, moet je ze afdekken, en door regelmatig blaadjes te plukken, laat je ze doorgroeien. Mediterrane en Latijns-Amerikaanse gerechten krijgen door oregano een heerlijk aardse, warme smaak!

€ 1,99
Op voorraad

Kleine Pimpernel (Sanguisorba Minor) Zaden

Kleine pimpernel floreert in goed drainerende aarde. Het is een veerkrachtige en robuuste plant waarvan je de bladeren in de late zomer kunt oogsten. Zorg voor voldoende licht, warmte en water, en ze kan ongeveer 60cm hoog worden. Leuk weetje: deze plant behoorde tot de favorieten van Francis Bacon en Thomas Jefferson. Het smaakt heerlijk in sauzen, dressings en zelfs zomerse drankjes.

€ 1,99
Op voorraad

Salie (Salvia Officinalis) Zaden

Ontkiem salie aan het eind van de winter/vroeg in de lente in een kweekbakje. Zet de zaailingen na de laatste vorst buiten, zodra ze bladeren hebben ontwikkeld. Plant ze in potten of tuinperken op een zonnige plek met goed afwaterende grond. Snoei de planten regelmatig en oogst de verse bladeren om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik salie in de keuken of om kruidenthee te maken.

(5)
€ 1,99
Op voorraad

Tijm (Thymus Vulgaris) Zaden

Tijm, of 'Thymus vulgaris', is een overblijvende plant die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Het heeft volle zon nodig om goed te groeien. Deze bossige plant kan met de juiste verzorging jarenlang in je tuin aanwezig blijven. Planten in leemachtige, goed gedraineerde aarde is daarbij de sleutel tot succes. Eenmaal rijp, kun je het net zoals oregano en salie gebruiken.

(2)
€ 1,99
Op voorraad

Venkelzaad 'Fino' (Foeniculum Vulgare)

Met haar unieke smaak en aroma is venkel al sinds de oude Grieken een geliefde groente. Zaai het in de vroege lentemaanden en laat de plant tot eind september groeien. Venkel heeft aardig wat ruimte nodig; de plant kan wel 2m hoog worden. Na het oogsten kun je venkelwortel en venkelkruid op allerlei manieren in de keuken gebruiken!

€ 1,99
Op voorraad

Wijnruit (Ruta Graveolens) Zaden

Ruta graveolens, of gewoon 'wijnruit', is winterhard en kan prima een slechte bodemvruchtbaarheid en droogte verdragen. Plant gevestigde planten in de volle zon en geef een beetje water, vooral als de bodem compact is. Snoei in het voorjaar volledig terug om nieuwe groei te stimuleren. Hoewel er vroeger ook mee werd gekookt, is wijnruit vooral geschikt als sierplant.

(3)
€ 1,99
Op voorraad

Je hebt 24 van 116 producten bekeken

Je bezoekt onze Nederlandse website.