Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

effecten van Kratom

Kratom

Kratom is een veelzijdige drug met een overvloed aan voordelen. Er is zoveel meer dan alleen het stimulerende effect van een kleine dosering en het vermoeide hoofd en de slaperigheid na een grote hoeveelheid.

Koop Kratom

Traditioneel gebruikten Thaise arbeiders en boeren dagelijks Kratom (3 tot wel 10 keer per dag) als een stimulans om de lasten van hun zware werk en karige bestaan te overwinnen, als een pijnstiller, bij opiaten- of heroïne ontwenningsverschijnselen, als diarree-remmer of zelfs als een lustopwekkend middel om gemeenschap te verlengen. De effecten van Kratom zijn merkbaar binnen vijf tot tien minuten na het innemen en kunnen meerdere uren aanhouden.

Top 10 effecten van Kratom

Kratom, en meer specifiek mitragynine, is bekend om het feit dat het het lichaam stimuleert en de activiteit van de gebruiker verhoogt. Het geeft hem een sterke energie-boost waardoor een sterk verlangen om te werken optreedt, terwijl er nog steeds compleet normaal gefunctioneerd wordt, met een kalm gemoed. Afhankelijk van de chemie van het lichaam, stofwisseling, gewicht, tolerantie en vele andere natuurlijke factoren, kunnen de effecten meerdere uren aanhouden.

Traditioneel gebruik van Kratom omvat de behandeling van (chronische) pijn en tegenwoordig wordt het steeds meer bekend bij patiënten die eerder afhankelijk waren van recept geneesmiddelen zoals Oxycodone of Hydrocodone, maar niet langer wilden lijden onder de zware bijwerkingen of een immuniteit hadden opgebouwd. Daarnaast is Kratom een zeer goedkoop alternatief voor de dure recept geneesmiddelen en het lijkt erop dat Kratom veel minder bijwerkingen heeft en een laag risico op verslaving. In de meeste gevallen, zorgt Kratom niet voor misselijkheid of overgeven (anders dan de meeste opiaten die op recept verkrijgbaar zijn).

Meerdere bronnen noemen de positieve effecten van Kratom als middel om de stemming te verbeteren en angst te verminderen, maar langdurige studies zijn nog steeds in afwachting. Speel niet zelf doktertje als je lijdt aan chronische depressie of angst; dit zijn serieuze aandoeningen en je moet zeker je arts raadplegen voordat je Kratom gebruikt om je symptomen te verlichten.

In de traditionele geneeskunde en de laatste tijd in de curatieve geneeskunde, wordt Kratom gebruikt als een vervanging om patiënten van hun verslaving aan recept opiaten, opium en heroïne af te helpen. Recentelijk is het in Nieuw-Zeeland gebruikt in een ontwenningstherapie voor methadonverslaafden. Het is bewezen dat Kratom helpt bij de ontwenningsverschijnselen.

Recreatieve gebruikers genieten voornamelijk van de verdovende effecten van Kratom en de populariteit is de laatste jaren enorm toegenomen, zeer waarschijnlijk ook vanwege de legale status (Kratom is in slechts 9 landen op de wereld illegaal) en verkrijgbaarheid. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, nemen gebruikers een relatief lage dosering als ze een stimulerend effect wensen voor het lichaam en een blije, euforische gemoedstoestand, sommigen genieten van de ontspannende en pijnstillende effecten van een iets hogere dosering en weer anderen gebruiken kleine tot gemiddelde doseringen om met de verkregen energie-boost hun huiswerk te doen. En diegenen die de dag graag vroeg afsluiten, nemen een zware dosering om de slaap te verlengen.

Kratom heeft een verbazingwekkend effect op mensen die lijden aan diarree en het is een effectieve, natuurlijke vervanger die de strijd aangaat met vrij verkrijgbare, of op recept verkrijgbare medicijnen.

Omdat Kratom de lichaamsactiviteit verhoogt, is het natuurlijk dat sommige gebruikers meer behoefte hebben aan seks na de inname van Kratom. Gezegd wordt dat het het vrouwelijk libido verhoogt en beweerd wordt dat het ook helpt bij erectieproblemen.

Er gaan geruchten dat Kratom gebruikt zou kunnen worden om de symptomen van ADD bij volwassen (aandacht tekort stoornis) te behandelen, maar het wetenschappelijk bewijs hiervoor is nog niet geleverd.

Het is pas sinds het begin van de jaren 2000 dat kratom zijn weg met enige regelmaat heeft gevonden op de Amerikaanse en Europese markten, voornamelijk via online en offline headshops geleverd door Thailand en Bali. Het wordt gedroogd verkocht als losse thee, als poeder (los en in capsules), puur of verrijkt met bladeren extract.

Het wordt over het algemeen oraal genomen, de bladeren gekauwd en als pruim in de mond gedurende ten minste 10 minuten, of het droge poeder sudderen 30-40 minuten tot er een thee verkregen is.

Het zijn kratom's opioïde receptor agonisten die die plant haar psychoactieve effecten geven. Hierdoor kwam het in de afgelopen jaren op de radar bij fans van veranderde bewustzijnstoestanden door het gebruik van planten over de gehele wereld.

Net als de meeste herbal highs, kan de ervaring kratom variëren van persoon tot persoon en van gelegenheid tot gelegenheid; het maken van een lijstje van de te verwachten effecten is moeilijk. Er zijn ook verschillen tussen partijen van het kruid en de potentie van verschillende merken. Plus de effecten ervan verschillen, afhankelijk van het feit of de genomen dosis hoog of laag was.

Ons advies is om te lezen wat er op jouw specifieke verpakking staat, start aan de lage kant van het dosering spectrum en bouw dan op, afhankelijk van je eigen ervaring. Dat gezegd hebbende, de effecten worden zowel mentaal als lichamelijk gevoeld, en omvatten:

Een gevoel van innerlijke warmte en geluk, aangename gedachten, een vertraging van de ademhaling en rust in je geest, lichte ontkoppeling van het lichaam (hoewel er niets grenst aan een out of body ervaring), zeer ontspannen in sociale interacties of op jezelf. Sommige voorstanders melden een toegenomen vermogen om zich te concentreren en een kalm maar intense mentale stimulatie. Bij een hogere dosis wordt het geleidelijk meer slaapverwekkend, met visuals met gesloten ogen.

Hoewel het de adem vertraagt, wordt deze, in tegenstelling tot morfine, niet onderdrukt en dus is er geen gevaar voor overdosering of dood. In het ergste geval ervaren sommige gebruikers een lichte misselijkheid. Sommige rapporteren een suf katergevoel, anderen niet. Sommige mensen vinden het geweldig en anderen vinden het maar "zozo".

 

ZamnesiaBeste van Kratom