Kolanoot - Cola nitida

Vanwege de stimulerende eigenschappen werden Kola noten gebruikt in magie en als afrodisiaca en nog steeds spelen zij een sterke rol in het religieuze en het sociale leven van veel West- en Centraal-Afrikaanse culturen. Europeanen startten Kola plantages rond 1600 en namen ze ook mee naar de Nieuwe Wereld - en ja, de oorspronkelijke Coca Cola bevatte het ook.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (0)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

De Kola of Colanoot komt van twee bijna identieke bomen, de kleine cola boom (Cola acuminata, die een 4 tot 6-delige noot bevat) en de grote cola boom (C. nitida, met een 2-delige noot), beiden inheems in West-Afrika.

ACTIEVE BESTANDDELEN VAN KOLA NUTS

In Kola is cafeïne ontdekt in 1865 en later theobromine, hetgeen ook een actief ingrediënt is in chocolade

BEREIDING, DOSERING EN GEBRUIK VAN KOLA

Sommigen van de bittere rode en witte zaden worden vers gegeten, maar de meeste worden opgeslagen in water of gedroogd in de zon. De noten worden gebruikt om extracten, tincturen en wijnextract te maken.

Noten worden aangeboden aan gasten en uitgewisseld op het einde van zakelijke bijeenkomsten en in plaatsen als Ghana worden ze landelijk gekauwd op koninklijke en parlementaire gelegenheden. In Zuid-Amerika zijn cola noten een integraal onderdeel van de Santeria en Candomble religies.

Kolanoot - Cola nitida Product Informatie
Type Onbewerkt
Type Onbewerkt
Gewicht 50gr

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (0)
    Er zijn nog geen reviews geplaatst
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Kolanoot - Cola nitida
Kolanoot - Cola nitida
Kolanoot - Cola nitida
Kolanoot - Cola nitida
Je bezoekt onze Nederlandse website.