Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)

(122)

Voorheen bekend als 'Trichocereus bridgesii'. Deze cactus komt van nature voor in de Boliviaanse bergen. De inwoners van Bolivia noemen deze cactus Achuma of Wachuma. We hebben cuttings in diverse maten van de Boliviaanse Torch in voorraad.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (122)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis): Voorheen bekend als 'Trichocereus bridgesii'

De Boliviaanse Torch cactus (Echinopsis lageniformis) is een minder bekende, lichtgroene en snelgroeiende, zuilvormige, mescaline cactus die zijn oorsprong vindt in Bolivia, waar hij al eeuwen gebruikt wordt door de inheemse sjamanen, met name in de regio in en rond La Paz. Deze cactus heeft over het algemeen 4-8 ribben en de hoogte die de plant kan bereiken is een indrukwekkende 2-5 meter. De volwassen plant is bezaaid met knooppunten van maximaal vier stekels met een lente tot wel 6-7cm, waarbij de marge van de knooppunten ongeveer 2,5-3cm bedraagt. De inwoners van Bolivia noemen deze cactus Achuma of Wachuma.

Mescaline

The Boliviaanse Torch cactus bevat de goed onderzochte alkaloïde mescaline. Dit is een psychoactieve stof die sterke psychedelische effecten en hallucinaties opwelt. En voor diegenen met een interesse in scheikunde: de chemische formule voor mescaline isde chemische formule voor mescaline is 3,4,5-trimethoxyphenethylamine. Het consumeren van het vlees van deze cactus zorgt voor sterke visuele effecten, een veranderde blik en waarneming van de omringende wereld, een gevoel van betovering door en/of verbondenheid met alle schepselen van moeder natuur en zelfs de hele planeet als een gigantische organisme. Er is slechts 0,3-0,4 gram pure mescaline nodig om los te komen uit de realiteit, dus wees voorzichtig met de dosering. En je moet je er bewust van zijn dat het consumeren van plantenmateriaal van mescaline-producerende cactussen ervoor zorgt dat je, eerlijk gezegd, verkering krijgt met het toilet. Maar dit effect is slechts tijdelijk en zou, althans volgens inheemse gebruikers, moeten worden gezien als een reiniging van alle resten die invloed kunnen hebben op je trip: je ontdoet je van het verleden en staat aan het begin van een nieuw leven. Om de schade te beperken, raden we aan dat je tenminste zes uur voor je geplande trip niets meer eet. Met deze voorzorgsmaatregel, verzeker je jezelf ervan dat de knopjes die je eet, langer in je maag zullen blijven en daardoor zul je in staat zijn meer van de actieve bestanddelen op te nemen voordat je maag zich onvermijdelijk omkeert.

Het kweken van de Boliviaanse Torch cactus

Om de beste stekken te kunnen leveren, bieden we alleen diegenen aan die we hebben verkregen van gezonde en sterke cactussen. Deze stekken vergemakkelijken de thuisteelt van je eigen Boliviaanse Torch cactus. Je hoeft hem alleen in speciale cactus grond te plaatsen om een nieuw en gezond wortelstelsel te ontwikkelen de groei te bevorderen, alsof hij nooit was afgesneden. Standaard potgrond is niet geschikt voor cactussen, omdat cactussen compleet andere voedingseisen hebben dan bijvoorbeeld een geranium.

Wees voorzichtig met het water geven van je plant. Onthoud dat het een woestijnplant is en dat hij een hekel heeft aan een douche. De beste manier om water te geven is om de plant te laten absorberen wat hij nodig heeft. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door het stekje in een pot te plaatsen met gaatjes in de bodem. Plaats deze pot in een ondiep schoteltje en vul dit met water. De droge aarde zal precies genoeg water opnemen om verzadigd te zijn met vocht en de wortels van de cactus zullen proberen naar beneden te komen om dit vocht te bereiken. In de herfst en lente is het genoeg om je cactus een keer per week water te geven. In de winter 2-3 keer, maar in de zomer kan dit oplopen tot 3-5 keer per week.

Naamsverandering: van Trichocereus naar Echinopsis

De Boliviaanse Torch cactus stond voorheen bekend als "Trichocereus bridgesii", maar is onlangs omgedoopt tot "Echinopsis lageniformis". De reden is dat er een nieuwe indeling voor cactussen in werking getreden en deze cactus is geplaatst in de veel grotere Echinopsis familie. De reden dat ze deze cactus Echinopsis lageniformis noemen en niet Echinopsis bridgesii is simpel: er was al een Echinopsis bridgesii in de Echinopsis familie, dus het tweede deel van de naam van deze cactus moest ook worden gewijzigd.

Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis) Product Informatie
Cactus Bolivian Torch

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (122)
    (122)
    Bekijk alle reviews
    03/Feb/2024

    Guter Kaktus
    Habe drei bestellt und alle drei sind in den Töpfen mit Kakteenerde schön angewachsen.

    J. W.
    31/Oct/2023

    Gezonde cutting
    De cutting ziet er gezond uit, ik heb een goede vertrouwen dat ie gaat wortelen

    T. C.
    23/Oct/2023

    Thank You!
    I better let them grow.

    M. W.
    18/Oct/2023

    Precioso!
    El cactus llegó en perfectas condiciones y con envío rápido!

    J. S.
    14/Sep/2023

    Sehr cool!
    Ich finde der cacti sieht richtig cool aus und meiner hat außergewöhnlich lange Stacheln was ich irgendwie direkt noch cooler finde. Er sitzt gerade in meinem Kokos-Bewurzelungssubstrat aber es wartet bereits ein Topf mit spezialerde auf ihn wenn er genug gewurzelt hat :D

    L. V.
    28/Aug/2023


    V. A.
    25/Aug/2023

    Good
    Cute petite cactus with boundless prospects

    D. C.
    12/Aug/2023

    Bonito cactus del altiplano
    Llegada en ocho días a España, corte curado y perfecto para sembrar directamente en tierra. Esperemos que agarre pronto, ahora es el momento ideal.

    V. V.
    10/Aug/2023

    Great cut and progressing well
    Really impressed. The cuttings came really well packed and safe. Planted immediately, and after a while I've started seeing a really good rooting system. Really happy with my purchase, yet to experiment though.

    W. D.
    18/Jul/2023

    En attente de racine
    Reçu dans de bon délais, la bouture était correctement emballer dans du papier bulle, ce qui fais qu'elle n'a perdu que quelques épines durant le voyage. Elle était déjà suffisamment sèche pour être replanté lors de la réception. Seul hic des points noir étaient déjà présent mais on verra comment cela évolue.

    D. R.
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis)
Je bezoekt onze Nederlandse website.