FLVX

(2)

FLVX is een noötropisch product dat gunstige natuurlijke ingrediënten met elkaar combineert om je cognitieve prestaties te verhogen. Ideaal als je een mentale stimulans kunt gebruiken bij je studie of werk.

12,00 incl. Btw
Uit het assortiment

Aantal capsules: 10€ 12.00
 • Aantal capsules: 10 € 12.00
 • Aantal capsules: 30 € 27.00
 
- +
 

Overzicht van alle productcombinaties:
Aantal capsules: 10 € 12.00 Uit het assortiment
Aantal capsules: 30 € 27.00 Uit het assortiment
 • Meer informatie
 • Reviews (2)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

FLVX: Natuurlijk Versterkte Cognitieve Functies

FLVX is een product uit de categorie noötropica. Dat zijn supplementen die je cognitief functioneren verbeteren en geheugen ondersteunen. Ook stimuleren ze je creativiteit en geven ze je motivatie een boost. Noötropica kunnen een enkelvoudig supplement zijn of een “stapeling”. Dit laatste is een combinatie van natuurlijke en/of synthetische substanties die samenwerken om je denkkracht te stimuleren.

FLVX bevat volledig natuurlijke substanties om deze cognitieve effecten te bereiken. Met moleculen uit de natuur, levert FLVX direct verhoogde mentale prestaties. Dit effect kan tot wel 5 uur aanhouden na inname. Het product bevat noötropica die je in een gemotiveerde en optimale mentale staat brengen. En dat zonder overstimulatie en inzinkingen.

Dus, wat zit er precies in FLVX dat zorgt voor deze indrukwekkende effecten? Laten we elk ingrediënt eens bekijken en zien hoe ze, individueel en in combinatie, deze resultaten kunnen behalen.

ALPHA GPC

Elke dosis van FLVX bevat 150mg Alpha GPC. Hiervan wordt gemeld dat het het leren en je geheugen stimuleert. Dit zijn factoren die voor een groot deel bijdragen aan optimale mentale prestaties.

Alpha GPC is een precursor van acetylcholine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het overdragen van signalen tussen neuronen. Acetylcholine speelt een belangrijke rol bij je alertheid, aandacht, het leren en geheugen.

Van Alpha GPC is aangetoond dat het gunstige effecten heeft op de hersenen bij in vivo studies. De stof zou daarbij mogelijk cognitieve prestaties verbeteren.

HUPERZIA SERRATA

Huperzia serrata is een plant die van oorsprong voorkomt in India en Zuidoost-Azië. Het is dan ook traditioneel gebruikt in China. Later heeft het een reputatie opgebouwd in noötropische kringen. Zo bevat het Huperzine A, de langzame omkeerbare inhibitor van het enzym acetylcholinesterase. In een dosis FLVX zit 20mg van het kruid.

Huperzine A wordt vaak gebruikt om het leervermogen en geheugen te verbeteren. De stof is mogelijk ook effectief in het verhogen van alertheid en energie. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat orale toediening tot 8 weken het geheugen en de mentale functie.

De aanwezigheid van huperzia serrata in FLVX maakt het product specifiek een goede keuze voor het studeren tijdens de examenperiode. Onderzoek heeft daarbij de effecten van het actieve bestanddeel op jongvolwassen studenten bestudeerd. De resultaten laten zien dat de stof zou kunnen helpen bij zowel het geheugen als het leervermogen.

Verder stimuleert Huperzine A neurogenese in de hippocampus, zowel in vitro als in vivo. Neurogenese is een vorm van neurale plasticiteit die de productie van nieuwe neuronen mogelijk maakt.

Na toediening van Huperzine A aan volwassen muizen, blijkt de celdeling significant te verbeteren in een specifiek gebied van de hippocampus. Dit gebied wordt ook wel de gyrus dentatus genoemd en zou betrokken zijn bij de vorming van nieuwe episodische herinneringen. Daarnaast zou de stof zorgen voor meer nieuwe cellen, 4 weken na toediening.

CAFEÏNE

Veel mensen zijn bekend met de cognitieve boost en productieve mentale stimulatie na een warme, verse kop koffie. Dit is precies waarom cafeïne in FLVX zit, in een dosis van 80mg. Dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid als in een kop koffie.

Cafeïne helpt je alertheid te vergroten door adenosine te blokkeren. Dat is een neurotransmitter die bijdraagt aan het gevoel van vermoeidheid. Omdat cafeïne structureel vergelijkbaar is met adenosine, bindt de molecuul zich aan dezelfde receptorplaatsen. Op die manier blokkeert het de activering ervan. Cafeïne leidt ook tot een verhoogde productie van adrenaline. Dit hormoon speelt een grote rol bij de vlucht- of vechtreactie, die je energieniveau kan verhogen. Verder kan cafeïne je stemming verbeteren door je dopamineniveau te verhogen. Daarbij blokkeert het de heropname van dopamine.

L-THEANINE

Een dosis FLVX bevat 160mg L-theanine, een aminozuur dat gerelateerd is aan ontspanning. L-theanine is een veelvoorkomend bestanddeel van theebladeren en kastanjeboleten. Ontdekt is dat het aminozuur een gevoel van kalmte kan opwekken, zonder de bijwerking van sufheid. 

L-theanine werkt ook in synergie met cafeïne om mentale prestaties te verbeteren op het gebied van focus en aandacht. Een paper, gepubliceerd in Nutritional Neuroscience, beschrijft een studie waarin jongvolwassenen 97mg L-theanine en 40mg cafeïne krijgen toegediend. Hieruit blijkt dat de proefpersonen meer gefocust waren bij veeleisende taken.

ROZEWORTEL

Rhodiola rosea, oftewel rozewortel, is een plant die al duizenden jaren wordt gebruikt in China en Scandinavië. Ze komt in hoeveelheden van 300mg voor in een dosis FLVX. Rozewortel behoort tot een klasse kruiden die bekend staan als adaptogenen. Dat is een groep planten en schimmels die je lichaam kunnen helpen omgaan met externe stress. Ook dragen ze mogelijk bij aan je energieniveau.

De werking van rozewortel, in het Engels ook wel bekend als "golden root", komt tot stand door het beïnvloeden van hormonale functies.Wat het gebruik als noötropicum betreft, zou Rhodiola rosea mogelijk kunnen bijdragen aan verbeterde cognitieve functies.

Naast het helpen tegengaan van fysieke vermoeidheid, heeft het adaptogenische kruid vergelijkbare effecten op de cognitie. Zo zou rozewortel mentale moeheid en hersenmist helpen voorkomen. Dit maakt het dan ook een geweldige toevoeging aan FLVX. En dan met name voor mensen die langdurig mentaal werk moeten verrichten.

MAGNESIUM

Elke dosis FLVX bevat 200mg magnesium, de 4e meest voorkomende mineraal in ons lichaam. Het is verantwoordelijk voor veel vitale fysiologische processen. Toch zouden velen van ons niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgen. Het mineraal is bij meer dan 300 biochemische reacties betrokken, die nodig zijn voor homeostase.

Magnesium is een fantastische, veilige en natuurlijke toevoeging aan een noötropische stapeling. De rol die het speelt in het brein is vitaal. Zo is het betrokken bij zowel de hersenfunctie als het reguleren van je stemming. 

VITAMINES B5, B6, B11 EN B12

B vitamines zijn een in water oplosbare klasse van vitaminen, die essentieel zijn voor veel lichamelijke functies. Zo spelen ze een belangrijke rol bij het behoud van gezonde hersenen. Ook zijn ze betrokken bij je dopamineproductie en energieomzetting in het brein.

Vitamine B12, ook wel bekend als cobalamine, draagt bij aan het functioneren van je centrale zenuwstelsel. Alle cellen vereisen B12 bij metabolisme. Ook is het betrokken bij de synthese van vetzuren en de energieproductie.

Vitamine B6 heeft bewezen noötropische kwaliteiten. Een studie, gepubliceerd in Psychopharmacology, heeft de effecten ervan getest op de stemming, het geheugen, de prestaties en mentale belasting. De onderzoekers concluderen dat het de opslag van informatie verbetert.

Vitamine B5 blijkt onmisbaar bij de productie van het co-enzym A. Dit is een molecuul die een rol speelt bij de synthese van vetzuren, de enzymwerking en energieproductie.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (2)
  (2)
  01/Oct/2018

  konnte nicht viel verspüren
  Ich habe mir das Präparat für müde Arbeitstage bestellt und musste leider feststellen, dass ich außer einer leichten Wirkung des enthaltenen Koffeins keine große Veränderung verspürt habe.

  20/Aug/2018

  Mix - Omnimind
  Must be honest here, I notice a good difference with FLVX but I only took it together with Omnimind and not solo, so I don't know just how much impact the FLVX has. I always divide the dose over a workweek of 5 days, so I'll last a month with Omnimind + FLVX. All I can say right now = great combo ;) Improved focus + memory + thinking of a solution

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
FLVX
FLVX