Smart Start

(109)

Smart Start is gewoon de makkelijkste manier om je wiet zaden te ontkiemen, met een minimum aan gedoe en maximaal succes. Het bestaat uit een compacte tray van 20 kleine potjes gevuld met compost, plus een pakket Stimulator Mix voor het activeren van de essentiële microben. Smart Start voor een optimale ontkieming, alleen water, de Stimulator Mix en wietzaadjes toevoegen!

5,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (88)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (1)
Meer informatie

Smart Start: De slimme manier voor het ontkiemen van je wiet zaden

Aangenomen dat je je zaadjes al hebt uitgezocht, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen voordat je aan de slag kunt:

 • Een liter handwarm water (25°C)
 • Beetje perliet
 • Een propagator (De Propagator Pro is hier perfect voor!)
 • Een schroevendraaier (of iets anders om gaatjes mee te prikken)
 • Plakband of tie-wraps

De eerste stap is het oplossen van het meegeleverde pakje Stimulator Mix in water (voor het activeren van bactern). De Stimulator Mix dient voor het activeren van de microben in de Smart potjes, een essentieel element van een succesvolle ontkieming.

Verspreid een dunne laag perliet in de propagator en zet de potjes erop. Bewater, maar doorweek het perliet en de potjes niet. Het laagje perliet moet maar een klein waterlaagje hebben dat onder de oppervlakte blijft.

Met de juiste vochtigheid zullen de potten ook vochtig zijn, ze hebben het water van het perliet geabsorbeerd. Te veel water en de potten zullen drassig worden, wat een echte dooddoener is voor ontkiemde zaadjes. Het vochtige perliet zal ook de vochtigheidsgraad binnen de propagator lekker hoog houden.

De compost in elke pot heeft al een gaatje, maar dit moet 5-10 mm diep gemaakt worden. Markeer deze diepte op de schroevendraaier of andere gaatjes prikker met een stukje plakband of de tie-wrap en prik in het potje tot de marker gelijk staat met de oppervlakte van het compost.

Nu ben je klaar voor het grote moment: je zaadjes in de gaatjes van elk potje laten vallen, een zaadje per gaatje. Duw ze voorzichtig aan tot de correcte diepte met de schroevendraaier en bedek zaadje en gaatje zachtjes met een klein beetje compost zodat je zeker bent dat ze in totale duisternis gehuld zijn. Ze zullen je dankbaar zijn!

Maak je niet druk over het richtingsgevoel van je cannabis zaadjes omdat deze natuurlijk omhoog groeien, op zoek naar het licht. Het worteltje zal naar beneden groeien, op zoek naar water. Een klein wondertje toch?

Nu zul je geduld moeten hebben terwijl het zaadje ontkiemt, 1 tot 8 dagen. Het enige wat je moet doen is regelmatig controleren en je ervan verzekeren dat het perliet niet te droog of te nat wordt. Wees geduldig, ze zullen echt wel komen, dus verpest het niet door de potjes te openen om te zien wat er gebeurt!

Wat er namelijk gebeurt is dat het worteltje zich verlengt en het zaadje werkt zich rot om zijn kopje boven het compost uit te steken. Het kan bovenkomen met het schilletje van het zaadje bovenop de eerste twee blaadjes. Laat dit zitten tot het ervan zelf af valt. Een poging het eraf te peuteren, vergroot het risico op beschadiging van die eerste blaadjes en die zijn echt van groots belang voor de voeding voor het jonge plantje.

Wanneer de babies gegroeid zijn met 2-3 centimeter zijn ze klaar om te verpotten. Verwijder voorzichtig de Smart Start tray uit de propagator en laat het kleine plantje inclusief de compost voorzichtig uit hun Smart Start potjes glijden, zonder de fragiele worteltjes en blaadjes te beschadigen. Laat het compost rondom de jonge plant zitten en plaats de hele lading in je groeimedium (aarde, hydro, klei pellets of wat je maar gebruikt).

En dat is het einde van de Smart Start en het begin van het (hopelijk nog steeds slimme) zorg en voedingsstadium van deze kweek.

Reviews (109)
  (109)
  10/Jun/2019

  Top Qualität
  Super schnelle Lieferung am selben Tag noch gepflanzt und 4 Tage später kommen die Sprößlinge schon

  06/Jun/2019

  Starke Starthilfe
  Haben mir, besonders mit den beiliegenden Nährstoffen sehr gut geholfen, um die Samen zu keimen.

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  01/Jun/2019

  Ok !
  Wenn man verstanden hat was der Samen zum Keimen braucht sind die Töpfchen überflüssig !! Aber trotzdem ganz nett gemacht und für Anfänger echt gut !!!

  31/May/2019

  Simple & Efficace
  Toutes mes graines sont bien parties grâce à ce kit, top

  27/May/2019

  Schrott
  7 von 7 Samen kaputt. Richtige scheiß Erde drin. Keine gute Aufzucht Erde und unverschämt teuer

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  09/May/2019

  goed product
  Al verschillende keren dit product gebruikt. zeer gemakkelijk te gebruiken en tot nu toe steeds 100% ontkieming van de zaadjes.

  01/May/2019

  Smart star
  Bon moyen de faire germer ces graines, petit mais efficace ! Je le recommande vivement...

  25/Apr/2019

  Mit Propagator Pro 2: Keimrate 40%
  Mit diesem Experiment war ich (letztes Jahr) überhaupt nicht zufrieden, da nur 8 von 20 Samen in den fingerhutkleinen Töpfchen zur Keimung gekommen sind. Vielleicht lag es auch am Propagator Pro 2, den ich dazu verwendet hatte. Ich ließ die Lüftungslöcher zwar offen, aber am Ende lässt sich schwer sagen, woran die mangelhafte Keimung trotz erstklassiger Samen lag. Mich wundert es ein wenig, dass in dem Fehlervermeidungs-PDF, welches ich nun zu meiner ersten Samenbestellung bei Zamnesia erhalten habe, von Zimmergewächshäuschen zur Anzucht aufgrund der zu hohen Luftfeuchtigkeit und der zu geringen Luftzirkulation dringend abgeraten wird. Da widerspricht man sich ja selbst gehörig, wenn man trotzdem Smart Start und Propagator Pro 2 anbietet. Übrigens wird in dem PDF auch von Jiffies abgeraten, allerdings hatte ich mit denen noch nie echte Probleme. Jedenfalls: Weder mit Jiffies noch direkt in Anzuchterde hatte ich jemals zuvor (seit 4 Jahren) schlechtere Keimraten als 80%, also werde ich Smart Start und den Propagator Pro 2 wohl sicher nicht mehr verwenden. Die 2 Sterne gibt es für die diskrete und unkomplizierte Abwicklung sowie die schnelle Lieferung - das war wirklich absolut in Ordnung! Ich hoffe nun, dass ich mit den Samen von Zamnesia glücklicher sein werde als mit den beiden hier beschriebenen Produkten.

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (1)
 • Video: Hoe Gebruik Je De Smart Start?
  Hoe Gebruik Je De Smart Start?

  In deze video laten we je zien hoe je de Smart Start gebruikt met de Propagator Pro. Hiermee ben je er een heel stuk zekerder van dat al je zaden uitkomen. De vereisten? Slechts een paar simpele stappen en wat geduld.

Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start

30 Andere producten in deze categorie

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.