Smart Start

(149)

Smart Start is gewoon de makkelijkste manier om je wiet zaden te ontkiemen, met een minimum aan gedoe en maximaal succes. Het bestaat uit een compacte tray van 20 kleine potjes gevuld met compost, plus een pakket Stimulator Mix voor het activeren van de essentiële microben. Smart Start voor een optimale ontkieming, alleen water, de Stimulator Mix en wietzaadjes toevoegen!

5,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (149)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (1)
Meer informatie

Smart Start: De slimme manier voor het ontkiemen van je wiet zaden

Aangenomen dat je je zaadjes al hebt uitgezocht, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen voordat je aan de slag kunt:

 • Een liter handwarm water (25°C)
 • Beetje perliet
 • Een propagator (De Propagator Pro is hier perfect voor!)
 • Een schroevendraaier (of iets anders om gaatjes mee te prikken)
 • Plakband of tie-wraps

 1. Allereerst wordt de voeding opgelost in een liter water. Deze voeding bevat activerende bacteriën die met de compost samenwerken om de ideale omgeving te creëren waarin een zaadje kan opgroeien.

 2. Nu is het tijd om de propagator op te zetten. Leg een dunne laag perliet op de bodem van de propagator en plaats de Smart Start potjes met de compost erbovenop.

 3. Geef de potjes en perliet een klein beetje van de wateroplossing om ze te bevochtigen, maar doordrenk ze niet. Doordrenkte compost is slecht voor zaadjes. Let er bij het bevochtigen op dat het waterniveau onder het perliet oppervlak blijft. De potjes kunnen vervolgens geleidelijk vocht onttrekken aan het perliet zodat ze vochtig blijven maar niet verzadigd raken. Bevochtigd perliet helpt ook om de luchtvochtigheid in de propagator op peil te houden.

 4. Nu alles is opgezet, is het tijd om de zaadjes in de bodem te stoppen. Pak je schroevendraaier, meet tussen 5 en 10 mm vanaf de punt en markeer dit punt met plakband zodat je de afstand goed ziet.

 5. Maak nu een 5 tot 10 millimeter diep gaatje, in het midden van elk potje.

 6. Stop een zaadje in elk gaatje en bedek ze voorzichtig met aarde. Zorg er voor dat de zaadjes bedekt zijn maar niet te hard worden aangedrukt. Bij het planten van het zaadje hoef je je overigens geen zorgen te maken over de richting van het zaadje. De kiemplantjes zullen namelijk vanzelf richting het oppervlak groeien terwijl het worteltje zich een weg naar het water baant.

 7. Alles wat je nu nog moet doen is wachten. Het zou ongeveer 1-8 dagen moeten duren voordat je een kiemplantje ziet. Word niet ongeduldig en ga niet zoeken naar het zaadje want je kan meer kwaad dan goed doen. Laat de natuur haar gang gaan.

 8. Zorg er voor dat de perliet in de propagator vochtig blijft tijdens deze periode. Let er daarbij op dat het nooit te nat of te droog wordt.

 9. Wanneer je kiemplantjes opkomen is het mogelijk dat er bij een aantal de buitenkant van het zaadje nog aan het plantje hangt. Tenzij je veel ervaring hebt met kweken laat je dat buitenkantje gewoon zitten. Uiteindelijk zal het vanzelf van het plantje af vallen. Wanneer je probeert dit buitenkantje handmatig te verwijderen kun je de jonge cannabis plant beschadigen.

 10. Houd de omstandigheden in de propagator constant tot elk plantje ongeveer 2-3 cm groot is

 11. Verwijder nu voorzichtig elk kiemplantje uit hun Smart Start potje waarbij je de aarde zoveel mogelijk intact laat en let extra goed op dat je het worteltje of het plantje zelf geen schade toebrengt.

 12. Plaats het kiemplantje en de compost direct in je groeimedium.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (149)
  (149)
  02/Apr/2020

  Five
  Eine tolle kleine funktionierende Bis,aber bitte immer Licht verwenden! Ohne zusätzliches Licht spargelg der Nachwuchs bald... Also!!

  18/Mar/2020

  Smart start
  Funziona bene per quanto mi riguarda, su 8 semi sono usciti tutti e 8, i primi nel giro di due/tre giorni mentre glia altri in 5/6 giorni. La spedizione nei tempi, Zamnesia ok.

  16/Mar/2020

  Einfach Geil
  Natürlich muss der Probator dabei seien. Bin sprachlos wie einfach auf Heitzmatte stellen 21 Grad. Keine 24h alle Keimen sehe schon die Wurzel. Habe nur 8 Stück rein getan. Kann man mit Schere gut ab schneiden. Also Top !!!Natürlich auch gutes Saatgut von Zamnesia!!!die ersten 8 ausprobiert 100% Gekeimt Das Dingen ist einfach geil

  16/Mar/2020

  Beste Keimergebnisse
  19/20 Mädels sind gekeimt und liessen sich problemlos eintopfen. Jeden Cent wert, wird wieder mitbestellt !

  26/Feb/2020

  Einfach und gut
  Mit diesem Set ist es mir gelungen, den Samen gut keimen zu lassen und gesund und gestärkt umzutopfen.

  18/Feb/2020

  Fantastici
  Per ora ne ho usati 3 e i semi sono nati in meno di 48h

  12/Feb/2020

  Smart Start
  hoi heb de samrt pots met de germeator gekocht was niet zo een sukses. maar 4 van de 20 wamen uit.

  03/Feb/2020

  Loved it!
  So far its been 9/10 rate (that one was an old seed), so I think it does its work!

  06/Jan/2020

  Working fine
  I really don't know what problems some people here have. The germination with this set is as easy as a knock out. Sure there are better solutions, but not many and not for that price!

  16/Dec/2019

  Einfacher gehts nich
  Einfacher gehts nich Sehr zu empfehlen

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (1)
 • Video: Hoe Gebruik Je De Smart Start?
  Hoe Gebruik Je De Smart Start?

  In deze video laten we je zien hoe je de Smart Start gebruikt met de Propagator Pro. Hiermee ben je er een heel stuk zekerder van dat al je zaden uitkomen. De vereisten? Slechts een paar simpele stappen en wat geduld.

Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start