Smart Start

(139)

Smart Start is gewoon de makkelijkste manier om je wiet zaden te ontkiemen, met een minimum aan gedoe en maximaal succes. Het bestaat uit een compacte tray van 20 kleine potjes gevuld met compost, plus een pakket Stimulator Mix voor het activeren van de essentiële microben. Smart Start voor een optimale ontkieming, alleen water, de Stimulator Mix en wietzaadjes toevoegen!

5,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (139)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (1)
Meer informatie

Smart Start: De slimme manier voor het ontkiemen van je wiet zaden

Aangenomen dat je je zaadjes al hebt uitgezocht, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen voordat je aan de slag kunt:

 • Een liter handwarm water (25°C)
 • Beetje perliet
 • Een propagator (De Propagator Pro is hier perfect voor!)
 • Een schroevendraaier (of iets anders om gaatjes mee te prikken)
 • Plakband of tie-wraps

 1. De eerste stap is het oplossen van het meegeleverde pakje Stimulator Mix in water (voor het activeren van bactern). De Stimulator Mix dient voor het activeren van de microben in de Smart potjes, een essentieel element van een succesvolle ontkieming.

 2. Verspreid een dunne laag perliet in de propagator en zet de potjes erop. Bewater, maar doorweek het perliet en de potjes niet. Het laagje perliet moet maar een klein waterlaagje hebben dat onder de oppervlakte blijft.

 3. Met de juiste vochtigheid zullen de potten ook vochtig zijn, ze hebben het water van het perliet geabsorbeerd. Te veel water en de potten zullen drassig worden, wat een echte dooddoener is voor ontkiemde zaadjes. Het vochtige perliet zal ook de vochtigheidsgraad binnen de propagator lekker hoog houden.

 4. De compost in elke pot heeft al een gaatje, maar dit moet 5-10 mm diep gemaakt worden. Markeer deze diepte op de schroevendraaier of andere gaatjes prikker met een stukje plakband of de tie-wrap en prik in het potje tot de marker gelijk staat met de oppervlakte van het compost.

 5. Nu ben je klaar voor het grote moment: je zaadjes in de gaatjes van elk potje laten vallen, een zaadje per gaatje. Duw ze voorzichtig aan tot de correcte diepte met de schroevendraaier en bedek zaadje en gaatje zachtjes met een klein beetje compost zodat je zeker bent dat ze in totale duisternis gehuld zijn. Ze zullen je dankbaar zijn!

 6. Maak je niet druk over het richtingsgevoel van je cannabis zaadjes omdat deze natuurlijk omhoog groeien, op zoek naar het licht. Het worteltje zal naar beneden groeien, op zoek naar water. Een klein wondertje toch?

 7. Nu zul je geduld moeten hebben terwijl het zaadje ontkiemt, 1 tot 8 dagen. Het enige wat je moet doen is regelmatig controleren en je ervan verzekeren dat het perliet niet te droog of te nat wordt. Wees geduldig, ze zullen echt wel komen, dus verpest het niet door de potjes te openen om te zien wat er gebeurt!

 8. Wat er namelijk gebeurt is dat het worteltje zich verlengt en het zaadje werkt zich rot om zijn kopje boven het compost uit te steken. Het kan bovenkomen met het schilletje van het zaadje bovenop de eerste twee blaadjes. Laat dit zitten tot het ervan zelf af valt. Een poging het eraf te peuteren, vergroot het risico op beschadiging van die eerste blaadjes en die zijn echt van groots belang voor de voeding voor het jonge plantje.

 9. Wanneer de babies gegroeid zijn met 2-3 centimeter zijn ze klaar om te verpotten. Verwijder voorzichtig de Smart Start tray uit de propagator en laat het kleine plantje inclusief de compost voorzichtig uit hun Smart Start potjes glijden, zonder de fragiele worteltjes en blaadjes te beschadigen. Laat het compost rondom de jonge plant zitten en plaats de hele lading in je groeimedium (aarde, hydro, klei pellets of wat je maar gebruikt).

 10. En dat is het einde van de Smart Start en het begin van het (hopelijk nog steeds slimme) zorg en voedingsstadium van deze kweek.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (139)
  (139)
  06/Jan/2020

  Working fine
  I really don't know what problems some people here have. The germination with this set is as easy as a knock out. Sure there are better solutions, but not many and not for that price!

  16/Dec/2019

  Einfacher gehts nich
  Einfacher gehts nich Sehr zu empfehlen

  11/Dec/2019

  Super
  Mein erstes Mal und gleich 7 von 7 gekeimt und nach 4 Tagen schon 3 cm unter Spider Farmer LED. Super Smart Start ;-) Danke!

  19/Nov/2019

  top!!!
  funktioniert sehr gut!!!!

  04/Nov/2019

  Nicht Kaufen!
  Keinen Stern!! Das ist mal der größte Mist der mir in die Finger gekommen ist🤦‍ Hab mir Samen für 100€ damit versaut. Das Medium ist viel zu hart da drin sterben eher die Samen als zu keimen. Also so gern wie ich bei zamnesia bestelle aber da hab ich nicht einmal eine Antwort bekommen als ich mich darüber beschwert habe. Ich denke sie wissen ganz genau was das für ein Schund ist!

  31/Oct/2019

  Nice tool
  With the prescription and the germination booster the seeds poop after 36 h well healthy and are ready to root.

  16/Oct/2019

  Verschillende planten.
  Van de 13 zaadjes kwamen er 10 uit. Omdat ik er 10 wou neerzetten had ik in principe genoeg. De planten groeide als kool. Ik heb ze 3 weken laten voorgroeien eer dat ik de planten in de bloei zette. Wat mij meteen opviel, is dat er erg veel blad aan de planten groeide. Deze heb ik voor een deel weggeknipt zodat de onderste topjes wat meer licht kregen. in principe ging alles perfect totdat ik in de 6e week zag dat niet alle planten hetzelfde waren. Twee van de 10 waren andere planten. in week zeven ontdekte ik toprot in mijn zo goed verzorgde planten. Dat was echt balen en tevens onbegrijpelijk. Wat had ik fout gedaan !!! Ik werk met een airco die koelt als de lampen aan zijn en verwarmt als de lampen uit zijn. Omdat een airco er ook voor zorgt dat er weinig vocht wordt uitgeblazen en ik een waaier op mijn planten heb staan is dit een vreemd verschijnsel. de twee planten van een ander soort hadden geen last van deze schimmel. Ik ga er van uit dat deze twee planten meer bestendig waren voor deze schimmel. Ik denk dat ik nog 600 gram van mijn 8 planten heb. die twee anderen doen er beduidend langer over eer dat ze geknipt kunnen worden. Omdat ik de planten er goed uitzagen in de 6e week heb ik wederom dezelfde zaden besteld. die staan momenteel in de groei. Ik hou jullie op de hoogt of ik wederom verschillende planten heb en of ik weer schimmel krijg in deze Sourse Diesel planten.

  02/Oct/2019

  Don't wait too long...
  after six months the pots started to mould - could not use anymore...

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (1)
 • Video: Hoe Gebruik Je De Smart Start?
  Hoe Gebruik Je De Smart Start?

  In deze video laten we je zien hoe je de Smart Start gebruikt met de Propagator Pro. Hiermee ben je er een heel stuk zekerder van dat al je zaden uitkomen. De vereisten? Slechts een paar simpele stappen en wat geduld.

Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Smart Start
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.