Blog
Boeken Over Het Kweken Van Cannabis
3 min

De beste cannabis teelt boeken

3 min
Seedshop Wiet Kweken

Als het op het telen van cannabis aankomt, is er altijd wel iets nieuws te leren. Met deze goede teeltboeken leer je van ’s werelds top teeltexperts hoe je gezonde planten teelt en THC-rijke marihuana oogst.

Je bent geen expert zonder het aanleren van een techniek. Cannabis kweken is makkelijk onder de knie te krijgen. Maar als je het echt goed wilt doen en veel wilt produceren, moet je de wil hebben om te leren. Van amateur tot professional: er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Gelukkig hebben zowel pioniers als nieuwe cannabistelers hun beste praktijken vastgelegd en gepubliceerd. Zowel wat betreft binnenshuis als buitenhuis telen.

DE BESTE CANNABIS TEELT BOEKEN

Beste Boeken Over Het Kweken Van Cannabis

We hebben de beste boeken voor je geselecteerd. De meeste daarvan komen zowel tegemoet aan de noden van de beginner als aan die van de ervaren teler. Elk boek heeft unieke kwaliteiten en een eigen presenteerstijl, waarbij bepaalde aspecten van wietteelt uitgelicht zijn. Begin gewoon met het boek dat je het meeste aanspreekt.

MARIJUANA GROWER'S HANDBOOK

Ed Rosenthal is een onbetwiste autoriteit op het gebied van cannabisteelt en zijn boeken zijn bestsellers. Deze update van het fundamentele "Marijuana Grower's Handbook" biedt alle basisinformatie. Ook bevat het diverse feitjes over horticultuur voor de expert. De sectie met FAQ in het boek is helder en informatief. Daarbij is het gehele werk zeer goed gestructureerd en overzichtelijk gepresenteerd. Het boek is de officiële tekst voor kweekcursussen aan de Oaksterdam University in Californië.

Marijuana Grower's HandbookBekijk Marijuana Grower's Handbook

MARIJUANA HORTICULTURE

Dit is een van de meest uitgebreide gidsen die ingaat op de vraag hoe te beginnen met het telen van cannabis. "Marijuana Horticulture: The Indoor/Outdoor Medical Grower's Bible" is voor het eerst gepubliceerd in 1983. Sindsdien is het een paar keer herschreven. Het wereldwijde succes van dit boek heeft tot continue updates van de inhoud geleid. Momenteel is de 5e editie in de handel die meer dan 1100 kleurenfoto’s en illustraties bevat. De teeltbijbel beslaat ruim 500 full colour pagina’s. Daarbij geeft het werk verschillende simpele teeltoplossingen voor de beginner en geavanceerde technieken voor de expert.

Marijuana HorticultureBekijk Marijuana Horticulture

THE CANNABIS GROW BIBLE

"The Cannabis Grow Bible" is geschreven door de gezaghebbende Europese kweekgoeroe Greg Green. Het werk is een uitgebreide stap-voor-stap cultivatiegids. Met 200 foto's en grafieken om de teler dagelijks te begeleiden, prijzen sommigen deze tekst als de nieuwe "kweekbijbel". Het boek is al tienduizenden keren over de hele wereld verkocht en behandelt alle soorten binnen- en buitenteelt. Zowel interessant voor de beginnende als de ervaren teler.

The Cannabis Grow Bible (Anglais - 3rd Edition)Bekijk Cannabis Grow Bible

MARIJUANA OUTDOOR GROWER'S GUIDE

Dit is het perfecte handboek voor gemotiveerde beginners die zo productief mogelijk willen zijn in het telen. Daarnaast treft de ervaren teler voldoende tips aan om de opbrengst te maximaliseren en de teelt buiten te optimaliseren. De "Marijuana Outdoor Grower's Guide" van S.T. Oner (ja, dat lees je goed), legt de nadruk op eenvoud en efficiëntie. Alle stappen en handelingen, zoals het inrichten van de kweekplaats, verpotten, geven van water, snoeien en klonen, zijn vastgelegd met foto’s en schema’s. Alles wat een teler op kleine schaal moet weten, van de selectie van zaden tot het omgaan met veiligheidsproblemen en het tegengaan van plagen en ziekten, is uitvoerig behandeld. Dit boek is makkelijk te lezen voor de beginner. Maar het is ook een handig naslagwerk vol bruikbare informatie voor de ervaren teler.

Marijuana Outdoor Grower's GuideBekijk Marijuana Outdoor Grower's Guide

ANDERE GOEDE BOEKEN OVER CANNABIS

Boeken Over Cannabis

Als enthousiaste teler heb je veel keuze uit goede boeken. Breid je kennis van cannabis verder uit met werken die andere gerelateerde onderwerpen behandelen. Hieronder vind je drie boeken die nu beschikbaar zijn en die we ten zeerste aanbevelen.

JOINT ROLLING HANDBOOK 2

Als je de moeite genomen hebt om je eigen cannabis te telen, haal dan het meeste uit je toppen. Het zou zonde zijn ze sneller op te maken dan zou moeten, alleen omdat je een slechte rol techniek toepast. Als je wilt dat je joints goed en gelijkmatig branden, dan waardeer je vast deze stap-voor-stap handleiding voor het rollen van een joint. "The Joint Rolling Handbook 2" is een geïllustreerd handboek met instructies voor verschillende vaardigheidsniveaus. Kijk hoe creatief je bent door het advies uit dit boek te volgen.

Joint Rolling Handbook

Bekijk Joint Rolling Handbook 2

MARIJUANA COOKING

Als je veel goede cannabis hebt, dan laat je een grote kans liggen als je er geen edibles van maakt. Met wiet verrijkte edibles worden steeds populairder, omdat ze discreter zijn en een high geven die langer duurt. Wanneer je op correcte wijze boter of kokosolie met wiet hebt gemengd, zijn er allerlei lekkere maaltijden mee te bereiden. De schrijvers van "Marijuana Cooking" hebben zo veel mogelijk recepten voor je samengesteld. Het dekt een heerlijke reeks aan zoete traktaties en hartige maaltijden, voor ieder wat wils. Dit boek bevelen we met name aan vanwege de vijf tips voor het goed voorbereiden en decarboxyleren van je wiet.  

Marijuana Cooking

Bekijk Marijuana Cooking

AMSTERDAM COFFEESHOP GIDS

Misschien wil je na al het teeltwerk gewoon even roken en relaxed een boek lezen. Of wellicht denk je er wel aan om er even tussenuit te gaan en de stad in te duiken. Amsterdam is tot slot een mekka voor cannabisliefhebbers. Het is zelfs een soort rite de passage voor beginners en doorgewinterde stoners een Amsterdamse coffeeshop te bezoeken en de beste toppen te roken die de stad te bieden heeft. Bijna een halve eeuw was Nederland het enige land dat dit soort gelegenheden toeliet. Hierdoor ontstond een bloeiende cultuur van coffeeshops. Lees er alles over in dit boek. Krijg een indruk van de verschillende decors en vibes en bepaal welke coffeeshops je wilt bezoeken.

Coffeeshop Guide AmsterdamBekijk Coffeeshop Guide Amsterdam

Dat zijn ze dan! Onze beste cannabis boeken met alles wat je moet weten omtrent het telen van cannabis. Ongeacht je vaardigheid, je vindt altijd iets wat de moeite waard is!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken