Blog
Top 10 Boeken Over Wiet Kweken — Beginner Tot Gevorderd
5 min

Top 10 Boeken Over Wiet Kweken — Beginner Tot Gevorderd

5 min

Als het op het telen van cannabis aankomt, is er altijd wel iets nieuws te leren. Met deze goede teeltboeken leer je van ’s werelds top teeltexperts hoe je gezonde planten teelt en THC-rijke marihuana oogst.

Het kweken van wiet lijkt misschien eenvoudig. En ja, het is zeker mogelijk om met weinig tot geen voedingsstoffen, training of andere ingrepen cannabis te telen. Toch zul je er snel achter komen dat het uitvoeren van bepaalde handelingen gedurende de groei van je planten ook zeer gunstig kan zijn. Bovendien kun je hier veel plezier aan beleven!

Of je nu al veel ervaring hebt of net begonnen bent, wij helpen je om je vaardigheden als kweker te verbeteren. Hieronder vind je onze zorgvuldig samengestelde top 10 boeken over wietkweek.

De beste boeken over wiet voor de beginnende kweker

Als je een wietfan bent, is de kans groot dat je in de verleiding bent gekomen om het zelf te kweken. Maar het idee omzetten in actie kan best ontmoedigend zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Dat is waar deze boeken van pas komen. Deze zijn zo geschreven dat ze onervaren kwekers alles leren wat ze moeten weten om te beginnen. De onderstaande boeken zijn het perfecte startpunt als je nog nooit eerder hebt gekweekt!

The Sinsemilla Technique

The Sinsemilla Technique

The Sinsemilla Technique is voor zowel beginnende als ervaren kwekers geschreven. Dit boek werpt een blik op de teeltmethode die de manier waarop we wiet kweken, kennen en gebruiken voor altijd heeft veranderd.

Bij de Sinsemilla-techniek draait het om het kweken van niet-bestoven vrouwelijke planten en het oogsten van grote toppen met veel hars. Hoewel het inmiddels wordt gezien als de standaard manier van wiet telen, is het toch relatief nieuw. Dit boek helpt je de basis van het kweken van toppen zonder zaadjes te begrijpen en toe te passen.

 • Auteur, jaar: Kayo, 1992
 • Historisch overzicht van een van de revolutionairste technieken voor het kweken van wiet
 • Boordevol gedetailleerde informatie, grafieken, foto's en nog veel meer
 • 134 pagina's

Gerelateerd artikel

Wat Is Sinsemilla?

Marijuana Grower's Handbook

Marijuana Grower's Handbook

Het Marijuana Grower's Handbook van Ed Rosenthal is misschien wel het meest iconische boek over het kweken van wiet ooit geschreven. Rosenthal is een grote naam op het gebied van cannabis. Niet alleen staat hij bekend om zijn werk als tuinder, maar ook als cannabisactivist, columnist van High Times en allround good guy. En zeg nu zelf, als je meerdere keren met Snoop Dogg eentje gerookt hebt, moet dat iets betekenen, toch?

Dit boek is gepubliceerd in de jaren tachtig en Rosenthal heeft hiermee de afgelopen dertig jaar mensen over de hele wereld geleerd hoe ze geweldige wiet kunnen kweken. Als je van plan bent om cannabis te gaan telen, moet je dit zeker lezen!

 • Auteur, jaar: Ed Rosenthal, 1985
 • Herzien, compleet kleurenhandboek met alles wat je moet weten om geweldige wiet te kweken
 • Officieel cursusboek aan de Oaksterdam Cannabis University
 • Prijs: € 29,95
 • 510 pagina's

The Essential Cannabis Book

The Essential Cannabis Book

The Essential Cannabis Book van Rob Mejia is het perfecte werk voor iedereen die nieuwsgierig is naar wiet, maar er geen verstand van heeft (of in ieder geval het gevoel heeft dat hij of zij er niets over weet). In plaats van zich uitsluitend te concentreren op het kweken van cannabis, kijkt Mejia meer in het algemeen naar de plant. Zaken als de voordelen die wiet kan bieden, wat het met je doet en de industrie eromheen komen aan bod.

In feite biedt The Essential Cannabis Book zo'n goede verkenning van de ingewikkelde wereld van wiet, dat we het iedereen met de minste interesse in deze geweldige plant kunnen aanraden.

 • Auteur, jaar: Rob Mejia, 2018
 • Geweldig overzicht van de wietplant, haar verbindingen, de voordelen ervan, en de wietindustrie
 • 184 pagina's

Gerelateerd artikel

Je Eerste Cannabis Plant Kweken In 10 Stappen

De beste boeken over wiet voor de gemiddelde kweker

Als je al wat ervaring hebt met wiet kweken en je kennis wilt uitbreiden om je kweek naar een hoger niveau te tillen, dan zijn de volgende boeken zeker iets voor jou. Hoewel het telen van cannabis geen hogere wiskunde is, kun je het wel zien als een vorm van kunst waar je skills voor nodig hebt. Deze boeken zullen je passie voor het kweken van wiet nog meer aanwakkeren. Je leert daarbij hoe je je planten kunt aanmoedigen om grotere oogsten te produceren.

The Cannabis Grow Bible (3e editie)

The Cannabis Grow Bible (3e Editie)

Greg Green maakte geen grap toen hij dit boek een titel gaf; het is echt een bijbel! Vraag het aan een willekeurige kweker, of het nu een professional of een hobbyist is: hij of zij heeft dit boek waarschijnlijk al minstens twee keer gelezen!

In de derde editie van de The Cannabis Grow Bible vind je al het originele werk van Green, naast nog eens tweehonderd pagina's met nieuwe informatie. Hierin komen zowel nieuwe verlichting en apparatuur als modernere technieken aan bod, die hij in eerdere edities niet aanstipte. Als je op zoek bent naar een klassiek handboek waarin vrijwel alles staat wat je moet weten om geweldige wiet te kweken, dan is dit het boek voor jou.

 • Auteur, jaar: Greg Green, 2000
 • Een echte bijbel, aanbeden door kwekers over de hele wereld
 • Momenteel in zijn 3e editie, compleet met 200 pagina's nieuwe info
 • Prijs: € 39,95
 • 720 pagina's

Marijuana Horticulture

Marijuana Horticulture

Jorge Cervantes is ook een wietauteur en kweker die weinig introductie nodig heeft. Andere auteurs op deze lijst richten zich veelal op professionele teeltmethodes waar je soms behoorlijk wat geld voor nodig hebt, maar Cervantes leert je dat je wiet bijna overal kunt kweken. Of dat nu in een kast is, in je achtertuin, of op een onopvallende locatie (guerrillakweek).

Zijn boek Marijuana Horticulture is waarschijnlijk een van zijn bekendste werken. Het bevat meer dan 1100 kleurenfoto's en illustraties en letterlijk alles wat je maar over het kweken van wiet wilt weten. Als je op zoek bent naar een boek dat gegarandeerd veel impact zal hebben op de manier waarop je kweekt, dan is dit het wel!

 • Auteur, jaar: Jorge Cervantes, 2006
 • Gerenommeerde kweekgids, geschreven door een van de meest iconische wietkwekers
 • Bevat meer dan 1000 kleurenfoto's
 • Prijs: € 29,95
 • 464 pagina'ss

Cultivating Exceptional Cannabis

Cultivating Exceptional Cannabis

Cultivating Exceptional Cannabis is het geesteskind van DJ Short, een legendarische kweker van de grootste Amerikaanse soorten. Hij heeft onder andere Blueberry, Grapekrush, Cocoa Kush en Blue Velvet ontwikkeld.

Dit boek richt zich echt op binnen kweken, want dat is waar DJ Short het meeste verstand van heeft. Hij behandelt complexe onderwerpen tot in de kleinste details, maar de verhalen zijn op zo'n manier geschreven dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn. We raden Cultivating Exceptional Cannabis elke gemiddelde binnenkweker die de lat voor zichzelf hoger wil leggen ten zeerste aan!

 • Auteur, jaar: DJ Short, 2004
 • Boeiend overzicht van complexe kweektechnieken, beschreven in eenvoudige woorden
 • Van de maker van talloze beroemde Amerikaanse soorten
 • 102 pagina's

Gerelateerd artikel

De Beste Cannabis Zaden Voor Binnenkweek

True Living Organics

True Living Organics

De cannabisgemeenschap bestaat uit veel intelligente mensen die geïnteresseerd zijn in het beschermen van hun lichaam, het milieu en het verlichten van hun geest. Helaas weten we allemaal ook dat de wiet die je op straat kunt kopen, al is het van een plant afkomstig, verre van natuurlijk kan zijn. Als je daar verandering in wilt brengen en biologische cannabis wilt kweken en consumeren, dan is dit het boek voor jou.

True Living Organics is geschreven door The Rev en waarschijnlijk het enige boek in zijn soort. Hoewel steeds meer wietgebruikers en kwekers interesse tonen in biologische kweek, is er helaas maar weinig informatie over te vinden. In dit boek bespreekt The Rev echter alle ins en outs van het binnen kweken van heerlijke, krachtige biologische wiet.

 • Auteur, jaar: The Rev, 2012
 • Unieke kweekgids, volledig gericht op biologische wiet
 • Ideaal voor milieubewuste kwekers
 • 291 pagina's

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Zelf Biologische Cannabis?

De beste boeken over wiet voor de gevorderde kweker

Ook al ben je een ervaren kweker, de kans is groot dat je nog altijd op zoek bent naar manieren om je skills te verbeteren. Bekijk de onderstaande boeken voor geavanceerde manieren om nog betere oogsten binnen te halen.

Marijuana Outdoor Grower's Guide

Marijuana Outdoor Grower's Guide

Weinig boeken op deze lijst besteden veel aandacht aan het kweken van buitenwiet. De Marijuana Outdoor Grower's Guide richt zich echter volledig op het telen van wiet in de buitenlucht.

Hoewel het ook veel informatie voor beginners bevat, wordt in de Marijuana Outdoor Grower's Guide ook in detail naar enkele geavanceerdere methoden gekeken, waarmee je alles uit je planten kunt halen en nog betere toppen kunt oogsten. Als je graag buiten kweekt en vindt dat je wiet de smaak, het aroma of de kracht van binnenwiet mist, kan dit boek je helpen om daar voorgoed verandering in te brengen!

 • Auteur, jaar: S.T. Oner, 2010
 • De ultieme gids voor gemakkelijke buitenkweek
 • Kijkt ook naar geavanceerde buitentechnieken voor grotere opbrengsten en krachtigere toppen
 • Prijs: € 15,95
 • 142 pagina's

Marijuana Cooking

Cannabis Cooking

Ben je een ervaren kweker en op zoek naar leuke manieren om gebruik te maken van de wiet die je hebt? Of wil je graag het knipafval wat je hebt overgehouden na de oogst ergens voor gebruiken? Zoek dan niet verder.

Marijuana Cooking: Good Medicine Made Easy omvat letterlijk alles wat je maar over het koken met wiet kunt bedenken. Het bevat niet alleen talloze recepten, maar bespreekt ook de complexe chemie van het koken met cannabis. Of je nu superveel toppen hebt of het meeste uit je knipafval wilt halen, dit boek heeft het antwoord!

 • Auteur, jaar: Bliss Cameron en Veronica Green, 2005
 • Perfect voor ervaren kwekers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om toppen of knipafval te gebruiken
 • Geweldige recepten die veel verdergaan dan de standaard wietbrownie
 • Prijs: € 15,95
 • 96 pagina's

Marijuana Cultivation Reconsidered

Marijuana Cultivation Reconsidered

Tot slot dit recentere boek van een minder bekende wietauteur, Read Spear. Maar laat dat je niet voor de gek houden; dit uitgebreide boek bevat meer dan driehonderd pagina's met gedetailleerde informatie over het binnen kweken van spectaculaire wiet.

Van het inrichten van je kweekruimte tot voeding en training, dit boek behandelt vrijwel elk aspect. Wat nog belangrijker is: het omvat ook complexere onderwerpen, zoals plantfysiologie. Zo word je als gevorderde kweker echt geholpen je skills nog meer te verbeteren!

 • Auteur, jaar: Read Spear, 2014
 • Behandelt plantfysiologie en geeft instructies over het opzetten van je kweek
 • Bevat een diepgaand gedeelte over cannabisonderzoek
 • 367 pagina's

Bij Zamnesia zijn we ervan overtuigd dat het kweken van wiet niet alleen een wetenschap is, maar ook een vorm van kunst. En net als een echte kunstenaar zou je als kweker nooit moeten stoppen met leren om je skills te verbeteren. Bekijk de boeken op deze lijst om te blijven groeien!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken