Blog
Cannabisfeest
5 min

Hoe Organiseer Je Een Cannabisfeest?

5 min

Wat je ook doet, eens per jaar ben je jarig. Maar dit hoeft niet te betekenen dat het een stijve, officiële gelegenheid moet worden. Wat dacht je van een onvergetelijk cannabisfeest?

Verjaardagen; you love it or hate it, dat hangt een beetje van de leeftijd af. En hoe kun je zo'n belangrijke mijlpaal nu beter vieren dan het samenvoegen van twee zaken waar iedereen gek op is? Namelijk een dagje ouder worden en wiet roken. Oké, misschien vindt niet iedereen het fijn om steeds maar ouder te worden. Maar als jij jezelf tot de cannabis connaisseurs rekent, zijn deze ideeën voor feesten met wiet als thema echt wat voor jou.

HET BESTE VERJAARDAGSFEEST OOIT!

Je kunt kiezen voor iets eenvoudigs, zoals verjaardagskaarsen in de vorm van cannabisbladeren. Ook een gekostumeerd feest met cannabis als thema behoort tot de mogelijkheden. Wij hebben ons best gedaan om alle hoeken te belichten voor het ultieme verjaardagsfeest met wiet als hoofdthema. Of je nu voor één idee gaat of alle twaalf, het enige waar we je mee kunnen helpen, is waardige wiet kweken. Nu je dat weet, kan het feest losbarsten.

1. DECORATIES EN UITNODIGINGEN

Niets draagt je voorliefde voor wiet zo goed uit als het van top tot teen versieren van je huis met cannabisachtige decoraties. Je kunt slingers van wietbladeren aan het plafond spijkeren of een plastic tafelkleedje gebruiken met cannabismotief. Loop je er toch nog niet warm voor; je kunt ook je toevlucht zoeken in kunstzinnige cannabis muurdecoraties. Je woonkamer kan transformeren tot een paradijs voor wietliefhebbers. Laat ze worstelen door een sea of green van hangende decoraties en authentieke kunst.

Om er zeker van te zijn dat je gasten weten wat ze te wachten staat, kun je uitnodigingen met wietgerelateerde decoraties versturen. Je kunt ook grappige memes van het internet gebruiken.

2. WIETSOORTEN VOOR EEN FEESTJE

Wietsoorten Voor Een Feestje

Het is niet de bedoeling dat al je vrienden op apegapen op de bank naar het plafond liggen te staren. In sommige gevallen zijn indica strains inderdaad het meest geschikt. Maar het is een partijtje, dus je wilt vrolijke feestgangers die de avond lachend en dollend doorbrengen. Daar kun je het best sativa's voor inschakelen. De volgende strains zijn het meest geschikt en werken feestvreugdeverhogend.

Girl Scout Cookies en Super Silver Haze zijn de twee meest geschikte feestaanjagers. De eerstgenoemde bevat 22% THC en veroorzaakt een inspirerende high. De tweede mixt echter zoete en pittige aroma's met een spirituele high waar je gasten urenlang van gaan giechelen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Party Soorten

3. CANNABIS FEESTDRANKJES

Tijdens het feestvieren tussen de hangende decoraties en met wat GSC op tafel lijkt het ons een goed idee om je gasten van hun droge mond af te helpen. Als iedereen van al die feestvreugde wat uitgedroogd raakt, kun je diverse drankjes serveren die uitstekend te combineren zijn met het roken van wiet. Bovendien houden ze de dorstige kelen gesmeerd.

Slushies zijn de ultieme drankjes voor iedere zichzelf respecterende stoner. Je kunt ze in verschillende smaken mixen en ze zijn bovendien krakend krokant en bijzonder dorstlessend. De populaire fruit smoothies kunnen ook ingezet worden, maar die zijn lang niet zo verkwikkend.

4. BAK EEN SPACE CAKE

Bak Een Space Cake

Van een verjaardagstaart kunnen de verjaardagsgasten dubbel genieten. Om te beginnen, zit je favoriete kruid erin. Dat trakteert iedereen op een high die viermaal krachtiger is dan wanneer het gerookt wordt. T

en tweede gebruik je een bakvorm in de vorm van een wietblad. Zo weten je familieleden en gasten precies wat ze kunnen verwachten van je cannabis verjaardagstaart. Wiet in een taart verwerken is vrij eenvoudig. De meeste recepten zijn echter op basis van cannaboter. Mocht je dat niet voorhanden hebben, dan is het verstandig om een voorraadje te maken. Dat werkt een stuk sneller.

Ziet je verjaardagstaart eruit als een misbaksel? Geen man overboord, bestrijk de taart met glazuur en steek er verjaardagskaarsjes in. De gasten vinden het vast en zeker belangrijker wat erin verwerkt is.

5. CANNABIS EDIBLES: SNACKS EN ZOETIGHEDEN

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel snacks en zoetigheden van maken. De keuze is onbeperkt en daardoor is het lastig om een favoriet voor te stellen. Zelf cannabis gummibeertjes maken is niet echt moeilijk en goed voor de feeststemming. En lekker dat ze zijn!

Als je liever voor hartig gaat, zou je guacamole met cannabis kunnen maken. Perfect als er een bong van mond tot mond gaat. Verder is de kans groot dat er tegen het eind van het feest geen edibles meer te bekennen zijn. Zorg er dus voor dat er voldoende te knabbelen is voor alle feestgangers.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabis Party Snack Recepten

6. SPELLETJES

Spelletjes

Spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Iedereen kan gezellig meespelen en ze veroorzaken altijd een hoop hilariteit. Afhankelijk van je voorkeur, zijn race en fighting games uitstekende kandidaten voor je cannabisfeest. De regels zijn simpel; iedereen die wint, krijgt een hijs, behalve de verliezers. Pas wel op dat je de regerend wereldkampioen Mario Kart niet per ongeluk op de gastenlijst zet.

Je kunt ook voor ouderwetse gezelligheid zorgen. Daar heb je geen beeldscherm voor nodig. Wat dacht je ervan om een drankspelletje te spelen, maar dan met een bong in plaats van drank? Het is een leuke manier om tijd door te brengen en je vrienden worden er vrolijk high van.

7. CANNABIS QUIZ

Stel teams samen; stellen tegen elkaar, de vrouwen versus de mannen - jij bepaalt. Om de beurt moeten de teams quizvragen beantwoorden die over cannabis gaan. Laat ze een strain raden of de titel van een muziekje, verzin maar wat.

Er zijn vast mensen die proberen te sjoemelen; we gaan soms behoorlijk ver om cannabis te kunnen winnen. Maar een beetje competitiviteit brengt vaak ook het beste in ons naar boven. Het zijn immers meestal de stille willies die veel kennis over cannabis bezitten. Omdat jij als jarige de scheidsrechter bent, mag je ook de hoofdprijs uitreiken, zelfs als je zelf de winnaar bent.

8. LEUKE CANNABIS DEUNTJES

Die Richtige Musik

Het is niet de bedoeling dat het suf wordt op je cannabisfuif of op welk feest dan ook. Om een lekker sfeertje te creëren, heb je toffe muziek nodig. Zamnesia helpt je daar graag bij met onze eigen playlist. Hierop staan moderne hits, klassieke composities en alles wat daar tussen zit. Voor iedereen is er wat wils. Het mooie is dat al deze nummers gebaseerd zijn op de liefde voor wiet van de betreffende artiest. Wat past nu beter bij een cannabisfuif? De playlist zorgt voor 12 uur luistergenot, dus draai het volume hoger en dansen maar!

9. CANNABIS ENTERTAINMENT

Als de feeststemming wat minder wordt, kan het helpen om naar Netflix of YouTube te kijken. Er is altijd wel iets dolkomisch te zien waar iedereen weer vrolijk van wordt. Als het verjaardagsfeest erop zit en je weer een beetje tot jezelf wilt komen, kun je kijken naar "Disjointed" en "Weeds" op Netflix. Dat zijn komische, maar realistische series die over wiet gaan. Wil je liever echt iets grappigs bekijken; het "Between Two Ferns" interview van Zach Galifianakis met Barack Obama is werkelijk om te gieren. Zelfs voor gasten die het al gezien hebben.

Als kers op de verjaardagstaart kun je de verjaardagsgasten trakteren op Die Woodys met hun "Fichtl's Lied". Vertel er niets bij, laat het gewoon zien. Je begrijpt waarom zodra het begint.

10. ORGANISEER EEN GEKOSTUMEERD CANNABIS FEEST

Organiseer Een Gekostumeerd Cannabis Feest

Je gasten moeten er wel wat voor doen, maar je kunt een dresscode op de uitnodiging vermelden. Voorwaarde is dat ze zich aan het wietthema moeten aanpassen. De meest fantasierijke kostuums slepen een prijs in de wacht. Omdat veel gasten gewoon verkleed als cannabisblad zullen komen, kun je ze erop wijzen dat bijvoorbeeld een creatief feestjurkje een goed idee is.

Is Girl Scout Cookies het hoofdingrediënt vanwege de inspirerende high? Dan zouden gasten zich bijvoorbeeld als een vrouwelijke padvinder die high is, kunnen verkleden. Vooral mannen zien er dan met hun ongeschoren benen lachwekkend uit als ze op het feest verschijnen.

11. VAPEN OF HOTBOXEN

Je kunt gasten ook vragen om wiet mee te nemen waarbij jij voor een vaporizer zorgt. Wij vinden de Volcano van STORZ & BICKEL daarvoor de meest geschikte kandidaat. De mondstukken kunnen gereinigd worden en de temperatuur is exact in te stellen. Bovendien schakelt het apparaat vanzelf uit, dus daar hoef je niet op te letten. Als je een stapje verder wilt gaan, kun je de badkamer of voorraadkast onder de trap inrichten als hotbox. Dat brengt je gasten gegarandeerd in hogere sferen. Hotboxing is eenvoudig, maar waar je het ook doet, zorg wel dat er drankjes en hapjes voorradig zijn.

12. FEESTELIJKE CANNABIS GOODIES

Feestelijke Cannabis Goodies

Je gasten zijn stoned en vanwege de epidemische vreetkick zijn alle hapjes verdwenen. Bovendien heb je al de hele serie "Between Two Ferns" uitgekeken. Na al die succesnummers wordt het lastig om je gasten opnieuw in extase te brengen. Maar wat dacht je ervan om goodiebags uit te delen? Doe bijvoorbeeld aanstekers en stickers in hersluitbare zakjes. En als je de gasten echt wilt verrassen, stop je er ook wat zelfgekweekte toppen in waar je de afgelopen 2 weken mee bezig bent geweest.

Oké, we begrijpen dat je liever niet je wiet uitdeelt. Houd het maar gewoon bij grinders, opbergpotjes en lange vloei. Het maakt niet uit wat je in de goodiebags doet; je geeft iedereen een tastbare cannabis herinnering mee!

Headshop GoodiesBekijk Producten

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken