Chemische vs. Natuurlijke Voedingsstoffen


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken

Chemische vs. Natuurlijke Voedingsstoffen


Het kiezen van de juiste voedingsstoffen voor je cannabis planten is een belangrijke beslissing. Besteed geen cent aan mest totdat je deze blog hebt gelezen. We helpen je de keuze te maken tussen natuurlijke en synthetische voedingsmiddelen en bekijken zelfs hoe een mengsel van nutriënten voordelig kan werken.

"Welke cannabis voedingsstoffen zijn het beste?", is een lastige vraag. Helaas is het korte antwoord: dat hangt ervan af. We proberen echter zo goed mogelijk de voors en tegens af te wegen van zowel natuurlijke als chemische voedingsstoffen. Vervolgens kun je zelf beoordelen welke meststoffen het beste werken in jouw kweekruimte.

Een mengsel van natuurlijke en chemische voedingsstoffen is ook mogelijk en wordt door de meeste binnen- en buitenkwekers geprefereerd. We kunnen de juiste voeding niet voor je afmeten, maar aan het einde van deze blog heb je een paar ideeën over hoe je een aangepast voedingsschema maakt voor je marihuana planten.

WAT ZIJN NATUURLIJKE VOEDINGSSTOFFEN?

Zonder al te technisch te worden of ons te waden in het biologische certificeringsmysterie, zijn natuurlijke voedingsstoffen, in gewone stoner taal, bouwstoffen die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen. Dit houdt zowel plant- als dierlijk afval in. Natuurlijke meststoffen zijn gewoonlijk slow-release voedingsmiddelen.

BINNEN

Voor de bodemkweker zijn natuurlijke stoffen dé manier om binnen of buiten te kweken. De meeste cannabis-specifieke aarde heeft een perfecte N-P-K-verhouding voor cannabis planten en voldoende voedingsstoffen voor de eerste 3-4 weken. Enzymen, nuttige schimmels en silica zijn vaak de enige vloeibare bestanddelen die de kweker nodig heeft in de vegetatieve fase.

BUITEN

De meeste ganja kwekers, zelfs als ze zaden direct in de modder van hun plantage stoppen, moeten de aarde van te voren perfectioneren. Hoewel sommige kwekers de tijd nemen om vloeibare natuurlijke meststoffen te mengen, doen velen dat niet, vooral niet wanneer het om een groot gewas gaat.

Een handige oplossing is om time-release natuurlijke voedingstof pellets toe te voegen. Producten zoals de Vertafort pellets zijn een geweldige optie voor kwekers met weinig tijd die binnen of buiten kweken. Pluimveemest werkt ook goed. Houd er wel rekening mee dat het mest is. Vogelgriep is tegenwoordig aan de orde van de dag.

Vertafort

Ontdek de perfecte super bodem mix en blijf daarbij. Je zult wat moeten experimenteren met mengsels en soorten. Als je eenmaal de goede voedingscombinatie gevonden hebt, is dit een zeer efficiënte manier om cannabis te kweken.

VOORDELEN VAN NATUURLIJKE VOEDINGSSTOFFEN

1) Weinig opstartkosten

Een basis pak voedingsstoffen, een half dozijn plastic potten en een paar 50l zakken met aarde kost je minder dan €100. Simpele basis nutriënten en een paar stimulerende middelen zitten in de meeste box sets/bundel deals.

2) Kweek de best smakende toppen

Natuurlijk gekweekte marihuana smaakt vaak beter dan marihuana van hydro-kweek. De meeste cannabis gebruikers over de hele wereld zijn het erover eens dat het kweken van wiet in modder het beste is. Met minimale bemesting en verzorging, zijn de toppen van speciale kwaliteit. De X factor is het gebrek aan hydro voedingsstoffen. Die zijn simpelweg geen feestje voor de smaakpapillen in je mond, en smaken niet zoals zou moeten.

NADELEN VAN NATUURLIJKE VOEDINGSSTOFFEN

1) Wees op je hoede voor afzetterij

Er bestaan allerlei soorten milieuvriendelijke middeltjes, van simpele melasse producten tot exotische uitwerpselen van vleermuizen, die als 100% natuurlijke wonderextracten worden aangeprezen. Het beste advies is om je alleen te wenden tot de gerenommeerde merken en producten die een certificaat hebben. Doe wat speurwerk voordat je teveel geld verspilt. Net als andere commerciële natuurlijke producten, hebben de meeste natuurlijke voedingsstof reeksen een vrij hoge prijs, dus ga op zoek naar aanbiedingen.

2) Vaak ongeschikt voor hydroponics

Natuurlijke voedingsstoffen hebben de slechte eigenschap dat ze allerlei problemen veroorzaken in hydro systemen. Blokkades en verstoppingen zijn veelvoorkomende problemen. Een 100% natuurlijke voedingsstoffen hydro-kweek is lastig en de kans is groot dat je niet geweldige resultaten krijgt. Een mengsel van chemische en natuurlijke voedingsstoffen is het beste huidige compromis.

WAT ZIJN SYNTHETISCHE VOEDINGSSTOFFEN?

Dit zijn voedingsstoffen die afkomstig zijn van chemische processen. Hoewel ze onnatuurlijk zijn, kunnen ze met de juiste N-P-K verhouding zeer effectief zijn. De meeste hydroponics meststoffen zijn synthetische voedingsstoffen. Onlangs hebben een paar merken natuurlijke reeksen op de markt gebracht met gemengde resultaten.

BINNEN

De meeste kwekers, zelfs bodemkwekers, gebruiken tenminste één of twee keer chemische meststoffen of supplementen. De meerderheid van de hydroponics kwekers zweert bij het opschroeven van de doseringen van synthetische voeding, in het vroegste begin startend met een dosis van 10-25%. De meeste natuurlijke bodemkwekers dienen daarentegen zeer spaarzaam synthetische stimulerende bloeimiddelen toe om de oogst te bevorderen zonder afbreuk te doen aan de smaak.

BUITEN

Chemische meststoffen krijgen tegenwoordig niet de voorkeur van de meeste buiten kwekers. Ze werken prima, maar natuurlijke voedingsstoffen zijn nu helemaal in. Sommige synthetische stimulerende middelen kunnen toegevoegd worden om de bloei te versnellen en de cola's vet te mesten, maar dat is vaak ook het enige. Over het algemeen worden chemische stoffen als laatste redmiddel gezien om plagen in de cannabis tuin te bestrijden.

VOORDELEN VAN SYNTHETISCHE VOEDINGSSTOFFEN

1) Hoge opbrengsten bij hydroponics

Het klopt echt dat je enorme hydroponics oogsten kunt krijgen, zo'n 25% sneller dan in het geval van organisch gekweekte wiet in aarde. Dit komt voornamelijk doordat plantenwortels in een hydro-setting veel sneller meer voedingsstoffen kunnen opnemen uit het zuurstofrijke water. Daarnaast zijn chemische stoffen schoner en leveren ze minder problemen in het reservoir op dan natuurlijke substanties.

Hydro Cannabis Groei

2) Grote omvang van de toppen

Chemisch gevoede toppen zijn vaak groter en compacter dan organisch gekweekte. Het eindproduct bij hydro-kweek is visueel erg aantrekkelijk.

NADELEN VAN SYNTHETISCHE VOEDINGSSTOFFEN

1) Aangetaste smaak

Liefhebbers kunnen altijd het verschil tussen organisch en hydroponics gekweekte wiet merken. Zelfs als de kweker de marihuana grondig heeft afgespoeld met water en met de grootste zorg heeft geoogst, smaakt hydro wiet als hydro wiet. In aarde gekweekte cannabis smaakt beter en kan gemakkelijk worden afgespoeld als de planten zijn gevoed met natuurlijke nutriënten.

2) Lastig te doseren

Als je toevallig alleen maar chemische meststoffen gebruikt, kan het soms lastig zijn om de pH en EC-waarden optimaal te houden. Organische kweek is veel eenvoudiger en vereist vaak veel minder flessen voedingsstoffen om het juiste voedingsmengsel te maken.

HET MENGEN VAN NATUURLIJKE EN SYNTHETISCHE CANNABIS VOEDINGSSTOFFEN

Er is niets raars aan het mengen van cannabis voeding, bestaande uit een combinatie van natuurlijke en chemische middelen. Zoals hierboven genoemd, is dit juist vrij gebruikelijk bij allerlei soorten kweek.

Hydroponic kwekers voegen wat natuurlijke voedingsstoffen toe voor smaak, en bodemkwekers gebruiken regelmatig synthetische middelen om de toppen groter te maken. Het vinden van het juiste evenwicht tussen natuurlijke en synthetische voedingsstoffen kan de meest omvangrijke oogsten van de meest smaakvolle marihuana opleveren.

 

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten