Blog
De 5 meest absurde angst zaaiende anti-cannabis campagnes
3 min

De 5 meest absurde angst zaaiende anti-cannabis campagnes

3 min
Hoewel cannabis actievoerders graag met wetenschappelijke onderbouwing hun zaak bewijzen, zullen anti-cannabis actievoerders graag angst zaaien. Hier zijn de meest bizarre haat campagnes.

Nu de cannabis legalisatie beweging maar vooruitgang blijft boeken, wordt de anti-cannabis gemeenschap steeds wanhopiger in hun pogingen cannabis te bezoedelen en angst te verspreiden door misinformatie. Het is zielig en zorgwekkend om te zien hoe diep sommigen willen zinken. Hier zijn vijf van de meest belachelijke, angst zaaiende campagnes die we tot nu toe hebben gezien.

5. JULLIE KINDEREN ZULLEN SNOEP MET WIET KRIJGEN OP HALLOWEEN

Candy

Deze campagne is een persoonlijke aanval op iedereen die cannabis gebruikt en het zet hen in een kwaad daglicht als mensen die bewust zullen proberen kinderen high te krijgen door ze snoep met wiet te geven tijdens Halloween. De campagne werd gestart als een video door de eigenaar van een cannabis dispensarium, die simpelweg ouders wilde herinneren om te doen wat ze al jaren doen, namelijk het snoep van de kinderen controleren om uit te vinden of er mee gerommeld is. Deze video is echter gekaapt door de politie in Denver, die de video heeft gebruikt om een eigen campagne te voeren en ouders bang te maken dat alle cannabis gebruikers snoep met wiet willen uitdelen aan hun kinderen. Het is belachelijk, maar gelukkig prikken de mensen met gezond verstand er wel doorheen.

4. CANNABIS MAAKT LUI

Dit is een van de meest ouderwetse en vage stereotypes over wiet en het toont maar weer eens aan hoe sommige anti-cannabis actievoerders achterlopen. Volgens deze video, zal het gebruik van cannabis jou veranderen in een saai en levenloos persoon. Ze proberen een typische "luie stoner" indruk te wekken. Zelfs al zou je couch locked raken door cannabis, dan is het nog steeds een extreem sociale ervaring, omdat de geest geopend wordt en allerlei interessante en vermakelijke gesprekken worden gestimuleerd. Cannabis krijgt iedereen aan het babbelen! Dan is er nog het feit dat cannabis een extreem functioneel hulpmiddel kan zijn, zeker voor medicinaal gebruikers, omdat het de geest opwekt en het lichaam kalmeert, waardoor mensen gewoon verder kunnen met hun dag, in plaats van op de bank te hangen met een verdoofde geest, zoals misschien het geval is als je op farmaceutische pijnstillers vertrouwt.

3. TIENERS BANG MAKEN VOOR CANNABIS MET "CANNABIS BRIL"

In een poging te scoren met alle angst rondom het cannabis gebruik door tieners, heeft een bedrijf "Fatal Vision" brillen gemaakt. Dit zijn gekleurde veiligheidsbrillen, die de visie verstoren en reactietijd vertragen, zogenaamd om de effecten van cannabis na te bootsen. Ze kosten ook $1000 per stuk. Hier is pure idioterie aan het werk: Deze brillen simuleren absoluut niet dezelfde effecten als cannabis en ze dragen bij aan het zaaien van angst en misinformatie. In plaats van kinderen bang te maken, kan die $1000,- beter worden besteed aan informatie over de werking van cannabis op het lichaam en de mogelijke risico's van gebruik door tieners. De stof zal hierdoor meer respect krijgen, waardoor het waarschijnlijker is dat tieners voorzichtiger te werk gaan. Je hoeft alleen maar naar Colorado te kijken, waar recreatieve wiet legaal is en het geld wordt gebruikt om tieners te informeren. Sindsdien is het cannabis gebruik onder tieners alleen maar gedaald. Veel beter dan het verspreiden van misinformatie en angst.

2. CANNABIS VERANDERT JE IN EEN ZOMBIE

Deze bewering past goed bij de hierboven genoemde punten en er wordt bedoeld dat, als cannabis zou worden gelegaliseerd, de hoeveelheid wietrokers in de VS zou verdubbelen, waardoor ze allemaal in "zombies" veranderen. Dit werd getweet door een beruchte anti-drugs groep, zonder wetenschappelijke onderbouwing. He is nogal logisch dat de reacties niet van de lucht waren, voornamelijk door mensen met een beetje intelligentie, maar helaas zijn er nog steeds mensen die het voor waar aannemen. Het is gewoon bizar om te zien hoeveel onzin sommige mensen kunnen verzinnen.

Zombies

1. CANNABIS LEGALISATIE LEIDT TOT DATE RAPE

Dit is absoluut de meest bizarre, beledigende en belachelijke poging om haat en angst te verspreiden die we tot nu toe hebben gezien. Deze hebben we te danken aan de No On 2 campagne, de groep mensen die probeert de legalisatie van medicinale marihuana te blokkeren in de aankomende stemming (Amendment 2) in Florida. In een wanhopige poging cannabis duivels te laten lijken, hebben ze een advertentie gemaakt met de vraag of "het nieuwe gezicht van 'date rape' eruit ziet als een koekje?" waarmee de indruk wordt gewekt dat cannabis edibles zullen worden gebruikt als een manier om vrouwen te drogeren.

Cookie

Dit is zo vreselijk fout. Allereerst is het een belediging naar vrouwen om te suggereren dat ze meer vatbaar zijn voor verkrachting als ze cannabis gebruiken om medische aandoeningen te behandelen. Dan is er nog de belediging voor de gehele medische gemeenschap. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen, zal cannabis uitsluitend via een recept verkrijgbaar zijn voor bepaalde serieuze aandoeningen, zoals HIV en kanker. Suggereren dat cannabis edibles zullen leiden tot date rape wekt de indruk dat deze patiënten degenen zullen zijn die de misdaden begaan, omdat ze de enigen zijn met toegang. Cannabis zal niet beschikbaar worden voor anderen; het zal nog steeds illegaal zijn om het te bezitten, produceren en voor recreatief gebruik te verkopen. En zelfs als de stemming ertoe zal leiden dat cannabis beschikbaar wordt voor recreatief gebruik, is de suggestie, dat cannabis een date rape drug is, te belachelijk voor woorden. Cannabis is al duizenden jaren beschikbaar en is nog nooit in verband gebracht met verkrachting! Dat zulke grove leugens vrijelijk mogen worden verspreid om mensen bang te maken, laat ons bloed koken!

Gelukkig wil het publiek niets van deze bizarre leugen weten. Social media ontplofte, waarbij vele mensen de groep veroordeelden, tot het punt waarop hun campagne tegen medicinale cannabis meer kwaad dan goed heeft gedaan, dus dat is gelukkig een kleine overwinning. Zelfs de staatssenator van Florida, Jeff Clemens, dacht dat het een grapje was toen hij het voor het eerst zag.

Als dit ons iets vertelt, is het dat de campagne tegen cannabis niet vies is van vuile leugens en bereid is om diep te zinken. En dit terwijl actievoerders voor cannabis legalisatie de moeilijke weg nemen en hun zaak bepleiten met bewijs en wetenschap. Nu de legalisatie zich verspreidt, zullen hun pogingen steeds wanhopiger worden, maar zolang we oprecht en standvastig zijn in onze methoden, zullen we uiteindelijk overwinnen. De wetenschap staat aan onze kant. Het publiek opent de ogen voor de feiten en dat is wat voor verandering zal zorgen binnen de politiek.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken