Blog
De Nieuwste Rage: Cannabistampons
1 min

De Nieuwste Rage: Cannabistampons

1 min
Lifestyle Nieuws
De nieuwste manier om menstruatiepijn te bestrijden: Tampons op basis van cannabis

Menstruatiepijn, ook bekend als dysmenorroe, kom vrij veel voor – in feite ervaart ongeveer 80% van de vrouwen ernstige pijn in een bepaalde fase van haar leven. Zo’n 10% van de vrouwen ervaart zo’n heftige pijn dat het haar dagelijkse leven verstoort en dat normaalgesproken simpele taakjes niet te doen zijn.

Zij die hier last van hebben, zijn tot nut toe genoodzaakt geweest om ontstekingsremmende geneesmiddelen te gebruiken, zoals ibuprofen, ketoprofen en naproxen te gebruiken. Sommigen hebben huismiddeltjes gebruikt, maar met beperkt effect. In sommige plaatsen in de wereld kan medicinale marihuana worden verstrekt als middel om met pijn en krampen om te gaan, maar voor de meesten is medicinale marihuana nog steeds een privilege waar ze geen recht op hebben.

De hedendaagse markt is uitgebreid met een nieuwe op cannabis gebaseerde remedie. Foria Relief is een tamponvormige product op basis van cannabis. De cannabistampon is niet bedoeld om te gebruiken zoals een conventionele tampon, aangezien deze niet absorberend genoeg is. Zijn kracht ligt in de doelgerichte pijnverlichting en spierontspanning geassocieerd met de cannabinoïden in de tampon. Het is voldoende bewezen dat zowel THC als CBD behulpzaam zijn bij pijnbestrijding. Op deze kennis is het idee voor het product dan ook gebaseerd.

De producent claimt dat het product niet de high veroorzaakt die vaak met cannabis wordt geassocieerd, waardoor het product geschikt op elk moment van pijn geschikt is om te gebruiken. Het is belangrijk om hieraan toe te voegen dat geen van de claims van de productontwikkelaar medisch getest zijn, maar dat een groeiend aantal gebruikers haar doeltreffendheid bevestigt. Wat Foria heeft ontworpen, lijkt het begin te zijn van een industrie om vagina’s stoned te krijgen. Het enige wat wij hierop te zeggen hebben, is: waarom niet?

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken