Blog
Hoe Maak Je Een Cannabis Zaadbom
1 min

Hoe Maak Je Een Cannabis Zaadbom

1 min
Kweken Seedshop

Als je toevallig wat zaadjes over hebt, kan je er net zo goed wat plezier mee hebben. Jouw willekeurige goede daad, zal dankbaarheid opwekken bij iedereen.

Heb je een aantal locaties in jouw buurt die wel wat groen kunnen gebruiken? Of ben je een guerrilla kweker die zo snel mogelijk wil zaaien? Dan is een zaadbom wat voor jou. Met slechts een aantal klei ballen kan je heel gemakkelijk, supersnel en anoniem veel zaadjes zaaien. Alle materialen die je nodig hebt zijn makkelijk te krijgen en heel goedkoop, ervan uitgaande dat je genoeg zaadjes over hebt.

Je hebt het volgende nodig:

- Klei
- Water
- Compost (of wormenkeutels)
- Zaadjes
- Een pot

1. Neem de klei en rol het uit zoals deeg, op een plat oppervlak. Hoe dunner je het maakt, des te gemakkelijker kan je het later in een bal kneden, maar ga niet dunner dan 3-4mm.

2. Snij deze klei pizza in stukken van 5 x 5cm.

3. Voeg voorzichtig wat water toe aan je pot met compost en mix dit goed door. Gebruik zoveel water dat de mix goed vochtig is, maar niet doorweekt.

4. Plaats genoeg compost op de klei vierkantjes om bijna het hele oppervlak te bedekken; houd ongeveer 5mm ruimte langs de randen.

5. Plaats een zaadje in het midden van elk vierkantje.

6. Vouw de hoeken om en sluit de zaadbom door het tot een bal te kneden.

7. Plaats je zaadbom in de pot met compost en wrijf dit er goed in.

8. Laat de zaadbom ongeveer 3 dagen drogen.

Dat is alles! Je hebt nu een zaadbom die klaar is voor gebruik. Zodra je de juiste plek ervoor gevonden hebt, moet je niet vergeten water te geven, of vind een plek die vanzelf water krijgt. Je kunt de bom ook in een leeg veld gooien en wachten op regen. Het water zal de klei laten smelten en jouw zaadje zal groeien.


Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken