Blog
Highlife Cup 2018
4 min

Highlife Cup 2018

4 min

Jaren van veredeling en kweekervaring hebben Zamnesia een eerste prijs opgeleverd in de autobloeiende categorie van de Highlife Cup dit jaar. Oftewel, de vooraanstaande cannabiswedstrijd van Europa. Schaf de winnende zaden aan bij Zamnesia!

DE HIGHLIFE CUP 2018

De Highlife Cup is Europa’s meest vooraanstaande en oudste cannabiswedstrijd. Het is begonnen in 1994 en heeft sindsdien als magneet gewerkt voor kwekers op zoek naar de beste wiet ter wereld. De Highlife Cup is in het leven geroepen door het Nederlandse Highlife Magazine. Het zet daarbij de standaard voor de cannabis en hasj van Nederlandse coffeeshops.

Reputatie en merknaam spelen geen rol bij het egalitaire jureringsproces. Zodra samples worden aangeleverd, krijgen deze een code en worden ze onder 15 veeleisende juryleden verdeeld. Zij krijgen twee maanden om de inzendingen te testen, wanneer en hoe ze dat maar willen.

Ieder geeft een score, die vervolgens getabelleerd wordt. Pas nadat alle punten opgeteld zijn, worden de winnaars en tweede plaatsen bekendgemaakt. Er zijn verschillende categorieën waar veredelaars en coffeeshops om kunnen strijden. Deze nemen we later onder de loep! Eerst hebben we enerverend nieuws.

Video: Highlife Cup 2018 - Zamnesia

ZAMNESIA WINT MET STICKY BEAST AUTO

Zamnesia is dit jaar de hevige strijd aangegaan in de autobloeiende divisie. Eindigend op de eerste plaats hebben we de standaard gezet met Sticky Beast Auto. De soort is een uitstekende mix van drie op zichzelf zeer gerenommeerde soorten. Ze bestaat dan ook uit een smaakvolle en intens krachtige combi. En daarmee is ze een vlug-bloeiende en eenvoudig te kweken, autobloeiende soort.

De eerste van de drie in deze winnende mix is de wereldwijde favoriet Bubble Gum. Dit is een indica die ontwikkeld is in Indiana en geperfectioneerd in Nederland. Ze heeft uitgesproken, zoete bessensmaken en een heftige, lichamelijke uitwerking. Daarmee heeft ze een ware sensatie veroorzaakt toen ze voor het eerst op de markt kwam. Het tweede ingrediënt is een andere wereldwijde favoriet, OG Kush.

Deze soort heeft de wereld meteen na haar introductie veroverd. Daarbij vertegenwoordigt ze de beste indica/sativa hybrides. Haar bruisende en langdurige high maken haar nog altijd een favoriet. Het laatste, maar zeker niet het minste ingrediënt is het autobloeiende genie Critical Auto. Deze wordt geprezen om haar snelle, robuuste groei en zware, smaakvolle oogsten.

ZAMNESIA WINT MET STICKY BEAST AUTO

Met Sticky Beast Auto hangen er 8 weken na de ontkieming toppen in je droogkamer. 5-7 weken besteedt ze aan haar heftige topproductie, resulterend in compact gestapelde toppen met gezwollen kelken. Binnen is Sticky Beast Auto ideaal voor kleinere ruimtes. Met een hoogte van maar 40-80cm produceert ze een zeer respectabele 400g/m². Buiten kan ze 100cm hoog worden. Daarbij produceert ze tot wel 170g droge toppen per plant.

Sticky Beast Auto is een zorgeloze plant die toppen met een schitterende 18% THC produceert. Bij goede behandeling door de ervaren kweker gaat ze helemaal stralen. Ook een beginner kan echter uitmuntende resultaten boeken. Haar indica dominantie (60%) geeft een aangenaam fysiek gevoel, maar dan zonder de couchlock van pure indica’s.

Haar sativa-kant (10%) voorziet je echter van unieke euforie. Deze tovert in elke situatie een lach op je gezicht. Het trio wordt afgerond met ruderalis genetica (30%). Hieraan ontleent Sticky Beast Auto haar autobloeiende eigenschappen. Zo heb je volledige mentale en fysieke effecten in één!

Gerelateerd artikel

Sticky Beast Automatic Van Zamnesia Seeds: Recensie Na De Oogst

 

HIGHLIFE CUP CATEGORIEËN

HIGHLIFE CUP CATEGORIEËN

HYDRO

De hydro sectie van de Cup is voor hydroponisch geteelde cannabis. Denk hierbij aan steenwol, deep water culture (DWC), pure hydroponics of welk neutraal kweekmedium dan ook. Er gelden geen beperkingen voor de gebruikte hydroponische voeding.
WINNAAR: Critical Dyna Purple van Dizzy Duck - Den Haag

BIO

De bio (of organische) sectie is voor wiet die gekweekt is in biologisch actieve substraten. De meeste daarvan zijn een geheim recept van de kweker. Het moeten organische, vruchtbare substraten zijn, zonder het gebruik van hydroponische voedingsstoffen.
WINNAAR: Strawberry Diesel van Missouri - Maastricht

AUTO-FLOWERS

De autoflowering categorie is voor cannabisplanten die automatisch gaan bloeien nadat ze ontkiemd zijn.
WINNAAR: Sticky Beast Auto van Zamnesia Seeds

Sticky Beast Auto (Zamnesia Seeds)

HAZE ON HYDRO

Het sativa Haze spectrum aan variëteiten is uitmuntend en verdient een eigen categorie. De soorten zijn ontwikkeld in de jaren ’70 en staan bekend om hun psychedelische en langdurige high.
WINNAAR: Amnesia Haze van ’t Bunkertje - Apeldoorn

HAZE ORGANIC

Zoals hierboven, maar dan organisch geteeld!
WINNAAR: Amnesia Haze van Club Media - Amsterdam

SKUNK

Skunk is ook een op zichzelf staande soort met unieke kwaliteiten, die in de jaren zeventig ontwikkeld is in Californië. Het is een polyhybride van Acapulco Gold, Colombian Gold en Afghani indica.
WINNAAR: Gelato #41 van Growers Choice

Gelato #41 (Growers Choice)

KUSH

De Kush categorie bewijst dat Kush-variëteiten hun eigen unieke kenmerken hebben. Ze worden als een aparte tak van de indica-familie beschouwd, afkomstig van de Hindoekoesj bergen.
WINNAAR: Rolex OG Kush van Bagheera - Amsterdam

SATIVA

Sativa soorten komen oorspronkelijk uit de warme tropen. Het zijn vaak hoge bomen als ze in de natuur groeien. Daarbij hebben ze meestal veel tijd nodig om te groeien en rijpen. Ze staan bekend om hun cerebrale en langdurige high en creativiteit stimulerende effecten.
WINNAAR: Lemon Zkittle van Dutch Passion

INDICA

Indicasoorten komen voor in koelere, vaak bergachtige gebieden. Het zijn lagere planten met een zware centrale top die snel rijpt. Ze staan bekend om hun intense, lichamelijke effecten. Daarbij worden ze veel gebruikt voor medicinale doeleinden.
WINNAAR: Royal Cookies van Royal Queen Seeds

Royal Cookies (Royal Queen Seeds)

HASH TRADITIONAL

Traditionele hasj wordt gemaakt zonder oplosmiddelen of andere chemische of industriële processen. Het is samengeperste hars van rijpe wiettoppen en meestal zeer sterk.
WINNAAR: Kandy Kush Hasj van Club Media - Amsterdam

HASH EXTRACTIONS

Hasj-extracten zijn concentraten van cannabishars die op verschillende manieren worden gemaakt voor diverse producten. Extractiemethodes zijn bijvoorbeeld BHO en Superkritische CO₂ extractie. De eindproducten kunnen budder, honey, wax en shatter zijn.
WINNAAR: Moonrocks van Greenpeace - Amsterdam

MEDICINAL CBD

CBD is een niet psychoactief bestanddeel in cannabis met diverse voordelen voor het menselijk organisme. Planten die gekweekt worden voor CBD, bevatten vaak weinig THC. Ze worden daarbij vaak gebruikt vanwege hun medicinale kwaliteiten.
WINNAAR: Charlotte’s Angel van Dutch Passion

Charlotte's Angel (Dutch Passion)

DUTCH PASSION’S LEMON ZKITTLE IS DE "OVERALL" WINNAAR

Lemon Zkittle, afkomstig van Lemon Skunk Auto en Zkittlez genetica, is een krachtige en robuuste plant. Daarbij is ze zowel voor binnen- als buitenteelt geschikt. Na het oogsten, drogen en curen prikkelt de rook je smaakpapillen met pikante citrusaroma’s. De 20% THC doet je bovendien zweven. Als je het echter rustig aan doet, kun je een functionele high ervaren. Dit is een geweldige soort voor een zomers tuinfeestje: een glas limonade in de ene hand en een Lemon Zkittle joint in de andere. Wat een leven!

Zamnesia feliciteert Dutch Passion met het winnen van de felbegeerde "Overall Winner" prijs. Hun Lemon Zkittle heeft veel indruk gemaakt op de jury, met haar allround grandiositeit. Proficiat!

DUTCH PASSION’S LEMON ZKITTLE IS DE

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken