Blog
Kratom
3 min

Hoe Maak Je De Ultieme Kratomthee?

3 min

Thee maken van kratom is een van de beste manieren om er optimaal van te profiteren. Lees verder en ontdek ons recept en handige tips.

Kratom is een populair kruid dat energieke en ontspannende eigenschappen heeft — afhankelijk van de soort en de dosis. Vooral in poedervorm is het heel veelzijdig en kun je het op veel manieren gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld thee van maken en zo, naast vele andere voordelen, van de verzachtende eigenschappen en bijzondere smaak genieten.

Waarvoor Kun Je Kratomthee Gebruiken?

Waarvoor kun je kratomthee gebruiken?

Kratom is een interessante plant, niet in de minste plaats omdat er veel verschillende soorten van bestaan. Gebruikers zeggen dat het spanning verlicht, een positief effect heeft op de stemming en energie geeft.

Maar de kracht van de verschillende soorten kratom kan behoorlijk verschillen, dus let daar goed op. Door een iets andere samenstelling van alkaloïden kunnen bepaalde varianten veel krachtiger zijn. Mits je precies weet welke soort je gebruikt, ervaar je met kratomthee meestal een stimulerende boost.

Gerelateerd artikel

Top 8 Effecten Van Kratom

Beste Tips Voor Kratomthee

Beste tips voor kratomthee

 • Je hoeft niet bang te zijn dat kokend water je kratomthee verpest. In tegenstelling tot andere plantaardige alkaloïden blijven die in kratom — namelijk mitragyninen — stabiel bij een hoge temperatuur.

 • Citroensap is een fantastisch extraatje dat niet alleen de smaak van de kratomthee versterkt, maar ook de alkaloïden erin beschermt.

 • Als je de smaak te sterk vindt, doe er dan wat zoetstof of een ijsklontje bij. Daardoor smaakt de thee lekkerder.

 • Experimenteer met kratompoeder en versnipperde kratombladeren. Beide hebben een specifieke smaak.

 • Houd je niet van hete drankjes? Geen probleem! Laat je kratomthee afkoelen, doe er ijs en een schijfje citroen bij, en je hebt verfrissende kratom-ijsthee.

Dosering Van Kratom

De hoeveelheid kratom die je gebruikt, hangt grotendeels af van het gewenste effect. Omdat kratom bij iedereen anders werkt, zal je jezelf naar jouw persoonlijke, perfecte dosering moeten werken. Het schema hieronder biedt echter een goed startpunt:

 • 1-2 gram: Een zeer mild effect
 • 2-4 gram: Een redelijk effect
 • 4-6 gram: Een normale dosering voor de gemiddelde gebruiker
 • 6-9 gram: Een sterk effect
 • 9+ gram: Een zeer sterk effect

Hoe Maak Je Kratom Thee

HOE MAAK JE KRATOM THEE

Het maken van kratom thee is eigenlijk best simpel. Om het te doen, heb je het volgende nodig:

 • Een kleine sauspan met schenktuit
 • Een zeef of een koffiefilter
 • Water
 • Kratom poeder
 • 1 citroen
 • Optioneel: Honing, suiker, kaneel of een andere smaakmaker.

Instructies

 1. Giet 375ml water in de pan en voeg het sap van een citroen toe.

 2. Laat het water sudderen en voeg nu je afgewogen hoeveelheid kratom poeder toe.

 3. Roer het door elkaar en laat het water nog 15 minuten sudderen.

 4. Haal je pan van het vuur

 5. Plaats de zeef over je beker en giet hier voorzichtig je thee doorheen. Hiermee zou je alle poeders op moeten vangen zodat je thee helder is en vrij van bezinksel.

 6. Voeg eventueel smaakmakers toe.

Opmerking: Je kan het poeder bewaren en nogmaals gebruiken. Het resultaat zal een zwakkere, maar nog steeds bruikbare thee zijn. Je kan het ook weggooien.

Hoe Zorg Je Ervoor Dat Kratomthee Beter Smaakt?

Hoe zorg je ervoor dat kratomthee beter smaakt?

We hebben het al even aangestipt, maar zonder iets van zoetstof of extra ingrediënten, is kratom behoorlijk bitter. Het heeft van nature een aardse smaak. Als je die authentieke smaak prima vindt, geweldig! Zo niet, maak je dan geen zorgen; je kunt de smaak op meerdere manieren verbeteren.

Natuurlijke zoetstoffen, zoals honing, zijn ideaal, maar je kunt ook gember, vruchtensiroop, kunstmatige zoetstoffen of citroensap proberen. Je kunt ook kiezen voor een mix van kratomthee en vruchtenthee, waarbij je het beste van twee werelden combineert. Zo je profiteer je wel van de stimulans die kratom geeft, maar smaakt je drankje een stuk beter.

Verder heeft geen van de bovengenoemde zoetstoffen een negatieve invloed op het effect, dus dat is mooi meegenomen.

Hoe Bewaar Je Kratomthee?

Hoe bewaar je kratomthee?

Als je een pot kratomthee hebt gezet, hoef je het niet allemaal in één keer op te drinken. Je kunt het ook bewaren voor later op de dag of in de week, mits je rekening houdt met het volgende:

 • Vermijd direct zonlicht.
 • Bewaar het in een luchtdicht bakje.
 • Bewaar de thee bij een stabiele temperatuur.
 • Vermijd contact met sterke geuren.

Kun je kratomthee in de koelkast bewaren?

Jazeker, een van de beste manieren om van kratomthee te genieten, is zelfs koud! Het schijnt dan namelijk milder te smaken, dus dat is een aantrekkelijk voordeel. Om de alkaloïden in de thee te behouden, moet je het wel in een ondoorzichtig, luchtdicht bakje bewaren.

Hoelang blijft je kratomthee vers?

Als je bovenstaande tips volgt, kun je kratomthee een week in de koelkast bewaren of oneindig in de vriezer. Kratompoeder en -bladeren blijven een aantal weken goed, mits je deze producten op een koele, donkere en droge plaats bewaart.

Kratomthee Versus Kava

Kratomthee versus kava

Kratom en kava worden vaak met elkaar verward, dus het is goed om even de verschillen en overeenkomsten te bespreken. Allereerst de overeenkomsten; je kunt ze beide drinken als koud drankje en als thee, en ze hebben een vergelijkbaar effect. Bij een lage dosering geven zowel kava als kratom een stimulerend gevoel en als je een krachtiger drankje maakt, werken beide eerder verzachtend.

Maar als we de planten onder de microscoop bekijken, dan zijn er ook grote verschillen. De chemische structuur van de planten is heel anders; de belangrijkste alkaloïden in kratom zijn mitragynine en 7-hydroxymitragynine, maar in kava zijn dat de zogenaamde kavalactonen.

Gerelateerd artikel

Het Vreedzame Kruid: Wat Is Er Met Kava Kava Gebeurd?

Doordat ze in chemisch opzicht van elkaar verschillen, is de interactie ervan met het lichaam ook heel anders. Dit is tevens een van de redenen waarom ze juridisch gezien verschillend worden beschouwd. Kratom wordt lang niet overal gedoogd, terwijl kava op de meeste plekken wereldwijd legaal is.

Dat was het dan! Als je het effect van kratom eens wilt ervaren, maak er dan sowieso een keer thee van. Daarmee kun je makkelijk en flexibel van al het goede van kratom genieten. Bovendien kun je er zelf een geweldige smaak aan toevoegen!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken