Blog
Hoe Maak Je Een Marijuana Mojito
3 min

Hoe Maak Je Een Marijuana Mojito

3 min
Headshop Recepten

Een uitvoerige handleiding over hoe je een breinbrekende marijuana cocktail kunt maken.

Mojito is een drankje gemaakt van rum, suiker, limoen en munt. Het werd eeuwen geleden gemaakt in Cuba en werd dankzij Ernest Hemingway's drinkgewoonten geïntroduceerd aan de wereld. Het woord mojito komt voort uit het Afrikaanse woord "mojo" wat betekent “iets begoochelen”. Wanneer je de al geweldige mojito neemt en deze toedient met cannabis is wat je krijgt niets minder dan magie.

CANNABIS TOEGEDIENDE RUM

De cannabis mojito wordt gemaakt van cannabis-toegediende rum. Indien het onmogelijk is om een dergelijke rum te kopen, maak je geen zorgen, het kan gemakkelijk zelf worden gemaakt. Als je het al hebt gedaan, of de eerder genoemde rum kunt kopen en niet door het plezier wil gaan van het maken van je eigen, dan kan je deze paragraaf overslaan en al op weg zijn om verbijsterende cannabis mojitos te maken.

Om cannabis-toegediende rum te maken, heb je niets meer nodig dan wat witte rum en cannabis. De verhouding van marijuana tot rum is volledig aan jou, net zoals de keuze van de soort marijuana die je gebruikt. Wat wij het beste vinden is het gebruik van 5 gram hoge-graad sativa kruising met een liter rum. Voor het beste effect moet de marijuana worden uitgehard.

Als je een dergelijke "ruwe” marijuana mengt met rum of iets anders zou je het niet echt voelen. Hoewel sommige beweren dat er een voordeel is aan het eten van dergelijke marijuana bestaat er geen twijfel over dat de high afwezig is. Ruwe marijuana is zeer zwak van THC en CBD voor die kwestie. Wat ruwe marijuana heeft, is THCA en CBDA wat de zure varianten van de gekoesterde cannabinoïden zijn, een cannabinoïde met een carboxylgroep is eraan verbonden. Om de carboxylgroepen te verwijderen, moet je ofwel voor een zeer lange tijd wachten (dat is de reden waarom uitgeharde cannabis meer THC heeft) of de cannabis blootstellen aan warmte. Het proces van het blootstellen van cannabis aan warmte wordt decarboxylatie genoemd en gelukkig, is het vrij eenvoudig.

Decarboxylatie:

• Breek je toppen in kleinere stukjes met je handen. Je kunt een maler gebruiken, maar het is niet nodig.

• Verwarm de oven voor op 110°C

• Plaats de marijuana op een bakplaat. Het is raadzaam om bakpapier te gebruiken aangezien het verdere manipulatie vergemakkelijkt en knoeien vermindert

• Plaats de bakplaat met marijuana in de oven gedurende 40 minuten

• Voila! Je hebt sterke gedecarboxyleerde marijuana.

Nu is het slechts een kwestie van het mengen van de rum met de gouden bruine gedecarboxyleerde wiet. Wij gebruikten een grote glazen pot, maar als je andere ideeën hebt voel je vrij om ze uit te proberen, want het maakt weinig verschil. Bewaar de pot in een donkere en droge plaats op kamertemperatuur gedurende ten minste vier dagen, maar kan zo worden bewaard tot drie weken. Je kunt experimenteren met de tijd om de smaak en potentie te krijgen die je wenst. In onze ervaring hoe meer tijd je je mengsel laat staan, hoe meer potent het wordt, maar bittere smaken zijn ook waarschijnlijk om zich te ontwikkelen.

Het hele proces wordt gedaan met rum, maar er is geen obstakel om het met andere alcoholische en niet-alcoholische dranken uit te voeren, zoals in het geval van de non-alcoholische mojito.

DE MOJITO

Omdat drinken in de eenzaamheid wordt afgekeurd, zijn de gegeven ingrediënten voor twee marijuana mojitos. Als je het toch liever alleen doet, maar je hebt toch meer dan één mojito gemaakt, moet je weten dat de high zeer sterk is en met enige vertraging komt. Nu dat je naar behoren bent gewaarschuwd voor alle mogelijke valkuilen, laten we ter zake komen.

ingrediënten:

• 60ml of 2 shots marijuana-toegediende rum

• verse muntblaadjes

• 2 theelepels witte suiker

• Een verse limoen

• Bitters

• IJsblokjes

• Soda water

Je hebt 2 middelgrote glazen nodig, in mijn geval waren dat 1,5dcl glazen. Voeg eerst een theelepel suiker aan elk van de glazen toe. Knijp het sap van een helft van een limoen en voeg deze toe aan de glazen. Een vleugje bitters wordt vervolgens toegevoegd, en daarna 3-5 verse muntblaadjes. Het mengsel moet worden gecrushed met een houten stamper of als je er geen hebt, iets wat erop lijkt. Nadat je het mengsel hebt gecrushed, voeg een paar ijsblokjes toe en giet er 30ml (een shot) marijuana rum in. Giet als laatste wat soda water bij de cocktail. Het enige dat overblijft is de cocktail versieren met coole rietjes en een schijfje limoen.

Een non-alcoholische versie van de marijuana mojito kan worden gemaakt door het substitueren van de marijuana rum voor zoet marijuana soda water.

Als je deze stappen hebt gevolgd, zullen voor je twee geweldige glazen staan. Mijn naam is niet Harry, maar na twee van deze, voelde ik zeker me als een tovenaar. Veel plezier!

 

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken