Hoe maak je een pompoentaart met cannabis

Gepubliceerd op:
Categorie: Blog

Hoe maak je een pompoentaart met cannabis

Smakelijk, gezond en barstensvol buzz. Een pompoentaart met cannabis is een geweldige manier om van de rijkdom van je oogst te genieten, zodat je heerlijk kunt ontspannen.

Pompoentaart is niet alleen een toetje tijdens de feestdagen. Het is een voedzame en gezonde manier om je cannabis medicatie in te nemen, wanneer je maar wilt.

Een smakelijke punt van deze, altijd populaire, pompoentaart, bedropen met ahornsiroop, zal je geest vrijmaken en je lichaam ontspannen in ultieme zaligheid. De comfortabele en diepe, lichamelijke effecten zullen de last van het leven omruilen voor positieve creativiteit en een lome glimlach. En het geeft ook nog eens veel voldoening om iets te eten dat je helemaal zelf gemaakt hebt. Een aantal liefdevolle hapjes met goede Juju zullen je lichaam en geest goed doen.

In dit eenvoudig te maken en overheerlijk gekruide recept wordt de medicatie meegebakken in de korst. De vulling bestaat uit groente, dus deze taart is niet alleen therapeutisch, maar levert ook nog eens een gezonde maaltijd.

JE HEBT NODIG

Apparatuur

Een keukenmachine (als je die niet hebt, kan je alles met de hand in een kom mixen, maar dat duurt wel langer).

Geribbelde taartpan met losse bodem van 23cm

Bakpapier

Pannelik

Deegroller

200g rijst, wit of bruin

 

Ingrediënten

Korst:

250g standaard bloem

110g zuivere poedersuiker

110g zelfgemaakte cannaboter, koud en in blokjes. Hoe je cannaboter maakt, lees je hier

1 ei

Vulling:

500g pompoen puree

(Kook of stoom 500g pompoen tot het zacht is en pureer het)

3 eieren

360ml slagroom

185g bruine basterdsuiker

1½ theelepel gemalen kaneel

1 theelepel gemalen gember

½ theelepel gemalen nootmuskaat

¼ theelepel gemalen kruidnagel

¼ theelepel piment

Poedersuiker voor het bestrooien

INSTRUCTIES

Voordat je begint, vet je eerst de taartvorm in en zet deze in de koelkast.

Korst

1. Doe de bloem en poedersuiker in de keukenmachine en maal dit tot een gelijkmatige mix. Voeg cannaboter toe en mix dit goed door, tot het eruit ziet als broodkruim. Probeer niet teveel van deze overheerlijke mix te snoepen, omdat het deeg dan niet correct meer bakt.

2. Duw het botermengsel tegen de bodem van je keukenmachine en voeg ei toe; mix tot een soepel deeg ontstaat. Maak je geen zorgen als de bal deeg wild ronddraait in je keukenmachine, want dit hoort zo. Je kan de keukenmachine vasthouden, zodat deze niet aan de wandel gaat.

3. Als je een mooi deeg hebt, verpak je dit in plasticfolie en plaats het een half uur in de koelkast. Maak je keukenmachine schoon.

4. Rol je deeg dun uit op een licht bebloemd oppervlak. Til het voorzichtig op en verdeel het gelijkmatig over je taartvorm. Let erop dat de hoeken niet te dik worden. Maak je geen zorgen als het deeg breekt bij het oppakken. Je mag de deegstukken best in de taartpan puzzelen, maar maak de randen wel goed aan elkaar vast. Een gelijke dikte is wel belangrijk. Laat een rustieke rand over de taartpan hangen. Het deeg zal namelijk iets krimpen bij het bakken.

5. Zet de taartvorm weer een half uur in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vulling

1. Plaats alle ingrediënten voor de vulling in je schone keukenmachine en maal dit tot een gladde en ietwat dikke mix. Zet opzij.

2. Bedek je gekoelde taartdeeg met bakpapier en strooi hier de rijst op. Zorg dat de rijst ook in alle randen en hoeken komt.

3. Plaats de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Dit heet blind bakken. Als je dit niet doet, zal je taart een rommeltje worden.

4. Verwijder het bakpapier en de rijst. Pas op, want dit is heet.

5. Giet het pompoen mengsel in de blind gebakken taartkorst, die nog steeds in de bakvorm zit.

6. Plaats het geheel terug in de oven en bak nogmaals 10 minuten.

7. Verlaag de warmtebron naar 150°C en bak de taart in 30-40 minuten af. Deze tijd is niet exact omdat de hoeveelheid vocht per pompoen verschilt. Het gebak moet goudbruin worden.

8. Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.

9. Bestrooi met poedersuiker.

Serveer met de resterende slagroom en bedruip met ahornsiroop.

Zo gemakkelijk is het dus! Je zal snel onderweg zijn naar een therapeutische cannabis gelukzaligheid! Onthoud dat het 1-2 uur kan duren voor cannabis edibles effect hebben. Eet smakelijk.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers