Hoe maak je Indiase Bhang Lassi

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisRecepten

Hoe maak je Indiase Bhang Lassi


Bhang Lassie is het traditionele Indiase drankje met een twist: Het bevat marihuana. Hier leer je hoe je dit populaire, spirituele drankje zelf kan maken.

Bhang lassi wordt verkregen uit de bladeren en toppen van de cannabisplant en vervolgens zorgvuldig verwerkt tot een uniek drankje. Bhang wordt al generaties lang in India gebruikt en dit drankje is de traditionele bereiding waar door velen van wordt genoten. Hoewel het gebruik van Bhang lassi voor sommigen een dagelijkse gewoonte is, komt dit vaker voor tijdens Hindoe festivals zoals Holi, waar het met spirituele doelen wordt gebruikt. Het wordt ook vaak gebruikt om de eetlust op te wekken of om te ontspannen. De mensen in India zien het niet als een drug.

Om Bhang lassi te maken heb je het volgende nodig:

Bhang (cannabis): 15 gram
Melk: 2 cups (470 ml)
Water: 1 cup (235 ml)
Suiker: 100 gram
Kokosmelk: 1 eetlepel
Gehakte amandelen: 1 eetlepel
Gemalen gember: 1/8 van een theelepel
Garam Masala: snufje
Grenadine: 1/2 theelepel
2 sauspannen
Vijzel en stamper
Een zeef

1. Breng je water aan de kook in een sauspan.

2. Voeg je cannabis toe en laat dit 7-10 minuten sudderen.

3. Zeef het water in je tweede sauspan, waarmee je de cannabis verwijdert.

4. Plaats de cannabis en 2 eetlepels melk in de vijzel, of iets dergelijks, en vermaal dit. Herhaal dit proces een aantal keren.

5. Voeg nu meer melk toe aan de mix, samen met de gehakte amandelen. Vermaal het mengsel langzaam. Herhaal ook dit proces een paar keer.

6. Zeef de vloeistof door je zeef om het overtollige plantenmateriaal te verwijderen. Ga door met het schenken van de melk, kokosmelk, grenadine in de pan met water.

7. Breng weer aan de kook terwijl je blijft roeren.

8. Tijdens het roeren, voeg je de overige ingrediënten toe en blijf roeren tot alles is opgelost.

9. Verwijder de mix van je hittebron. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, zet je het een paar uur in de koelkast totdat het volledig is afgekoeld.

10. Dat is alles! Je hebt nu Bhang lassi gemaakt, klaar voor je culinaire genot. Serveer het koud.