Blog
Jamaica Eindelijk Van Plan Om Cannabis Te Decriminaliseren
1 min

Jamaica Eindelijk Van Plan Om Cannabis Te Decriminaliseren

1 min

In alweer een stap naar het einde van het verbod, heeft Jamaica regelgeving opgesteld voor de decriminalisering van marihuana, waarmee een verbod van 100 jaar zal worden beëindigd.

Hoewel marihuana een centrale rol speelt in het Rastafarianisme, en het Rastafarianisme ook weer een grote rol speelt in de marihuana cultuur, is ons geliefde groene vriendje daadwerkelijk illegaal in Jamaica. Maar dat staat op het punt te veranderen. In een zeer progressieve zet, hebben de wetgevers van Jamaica regelgeving opgesteld die moet leiden naar het einde van het verbod. Cannabis zal worden gedecriminaliseerd voor religieus en medisch gebruik en het bezit tot 57 gram zal worden beschouwd als een kleine overtreding.

De overheid in Jamaica heeft dit al eens eerder geprobeerd, maar was bang voor een internationale terugslag. Dankzij de versoepeling van marihuana wetten in de VS, voelt Jamaica zich gelukkig veilig genoeg dit door te voeren zonder angst voor represailles. Het betekent dat de VS Jamaica niet langer kan bedreigen met economische sancties, mocht zij doorzetten en de wiet decriminaliseren, omdat de hypocrisie meer controversie zal veroorzaken dan het decriminaliseren zelf.

Rasta's kunnen blij zijn

Het is geweldig nieuws voor iedereen en in het bijzonder voor de Rasta's, omdat marihuana in hun religie wordt beschouwd als het "heilige kruid". Zoals de zaken er nu voorstaan, moeten Rasta's altijd over hun schouder kijken als ze een joint roken, uit angst voor vervolging. Wanneer de wet wordt goedgekeurd, zullen ze niet langer hoeven vrezen voor vervolging voor het uitoefenen van hun religieuze overtuiging.

Zoals je je wellicht kunt voorstellen is het nieuws met veel enthousiasme ontvangen door groepen die voor hervormingen van het drugsbeleid zijn. Ethan Nadelmann, woordvoerder voor de Drug Policy Alliance, zei dat het een "aanzienlijke stap vooruit" was. En ook: "Het is noemenswaardig dat Jamaica beleidshervormingen wil doorvoeren op het bezit, religieus gebruik en medisch gebruik en het is politiek belangrijk omdat ze leiderschap laten zien in het Caribisch gebied."

Niet alleen zal deze zet helpen de economie van Jamaica te stimuleren, het zal ook wat van de macht uit handen halen bij de georganiseerde bendes en de politie in staat stellen de nadruk te leggen op de zwarte handel; iets wat genoemd is als belangrijkste prioriteit na het doorvoeren van de wet.

Hoewel de wet nog niet van kracht is, wordt verwacht dat de nieuwe wet aan het eind van 2014 wordt gehandhaafd. Laten we hopen dat alles soepel verloopt en dat de gemeenschap van Jamaica als gevolg hiervan zal floreren. De wereld kijkt aandachtig toe.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken