Blog
Marc Emery's overplaatsing naar Canada goedgekeurd door Amerikaanse Ministerie
1 min

Marc Emery's overplaatsing naar Canada goedgekeurd door Amerikaanse Ministerie

1 min

Marc Emery, uitgever van het Cannabis Culture Magazine en grondlegger van de Marihuana legalistatie groep, die gearresteerd werd voor het verkopen van cannabiszaden om het marihuana legalisatie activi

Marc Emery's overplaatsing naar Canada is goedgekeurd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie

Marc Scott Emery, de "Prince of Pot", uitgever van het Cannabis Culture Magazine en grondlegger van de Marihuana legalistatie groep, die gearresteerd werd door de DEA op 29 juli 2005*) om vervolgens veroordeeld te worden tot een straf van 5 jaar voor het verkopen van wietzaden om het marihuana legalisatie activisme te financieren, zou mogelijk snel kunnen worden overgeplaatst naar een Canadese gevangenis.

Door middel van een schrijven op 13 juli 2013, keurde het Amerikaanse Ministerie van Justitie zijn overplaatsing van het Yazoo Medium Federal Correction Institution naar Canada goed. Nadat Emery's advocaat dit had bevestigd, zei zijn vrouw Jodie dat zij echt hoopt dat de (Conservatieve) Canadese overheid het papierwerk snel goedkeurt, maar tot op heden hebben de Canadese autoriteiten geen commentaar gegeven op Emery's overplaatsing.

Het vorige verzoek van Emery om te worden overgeplaatst naar een Canadese penitentiaire inrichting werd in 2011 afgewezen.

*) De dag dat hij werd gearresteerd, gaf de DEA Administrator Karen Tandy een verklaring af waaruit men kon opmaken dat zijn arrestatie politiek onderbouwd was en direct gericht op Marc in verband met drugshandel en zijn activiteiten als marihuana legalisatie activist. Volgens Tandy was de hele operatie een "klap, niet alleen tegen de marihuana handel in Canada en de Verenigde Staten, maar ook tegen de marihuana legalisatie beweging."

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken