Blog
Beste Manier Om Van Je Cannabis Te Genieten
5 min

Ontdek De Beste Manier Om Van Je Cannabis Te Consumer Per Situatie

5 min

De beste manier om cannabis te gebruiken bestaat gewoonweg niet. Maar wat zijn dan de mogelijkheden - van low-budget tot high-end - om lekker onderuitgezakt van cannabis te genieten, in je eentje of met een stel vrienden? Ontdek hier de leukste manier voor jezelf om te gebruiken.

Cannabis is al behoorlijk mainstream geworden en er zijn talloze manieren om het te gebruiken. De realiteit is dat er geen "beste" manier is om de drug in te nemen. Het hangt helemaal van je persoonlijke voorkeur af.

Er zijn tegenwoordig meer manieren dat ooit. Joint en blunts bestaan nog steeds maar er zijn tevens technisch hoogwaadige waterpijpen, bongs, en pijpen. Verdampen met een vaporizer is ook erg in zwang. Dan is er ook de mogelijkheid om te dabben, en natuurlijk de edibles, die al lang het tijdperk van de marihuana-brownies achter zich gelaten hebben. Tegenwoordig omvat die categorie alles, van cannabis-infused voedsel tot frisdrankjes en gom-snoepgoed.

Cannabis is fantastisch om in je eentje te roken of samen met een stel vrienden. Er zijn een heleboel rituelen en verschillende mogelijkheden van manieren om te gebruiken. Dit is een plant die al duizenden jaren als kruid gebruikt wordt en een lange traditie kent. Dus waarom zou je niet creatief zijn en er zelf een bedenken? Je hoeft niet over veel geld te beschikken (hoewel speeltjes leuk zijn). Alles wat je nodig hebt is een beetje fantasie - en daar is wiet uitstekend voor geschikt.

Hierbij enkele manieren waarop je van je favoriete plant kunt genieten - alleen, met vrienden, en voor ieders budget en smaak.

TRADITIONELE RITUELEN IN EEN NIEUW JASJE

Of je nu gelooft of Jezus zijn volgelingen zalfde met cannabis-olie of niet, het lijkt een logische veronderstelling. Zowel sjamanen als magiërs hebben cannabis bij spirituele ceremoniën gebruikt, en waarom zou je dat idee hier niet kunnen overnemen? Zelfs als je het moderniseert.

Enkele voorbeelden van rituelen waarbij gerookt wordt zouden bijvoorbeeld yoga of natuurwandelingen kunnen zijn. Er zijn fervente sporters die zeggen dat roken voordat ze gaan hardlopen ze laat focussen om in hun "ritme" te komen en dat het de pijn verlicht. Creatieve mensen hebben ook rituelen - van dansen bij een kampvuur tot het genieten van zonsopkomst en zonsondergang.

Het punt is dat je het zelf uitmaakt, cannabis is een bijzonder veelzijdige plant. Hier komen nog een paar ideeën.

BUDGETMOGELIJKHEDEN

De wiet zelf kan een dure aangelegenheid zijn. Echter, mensen die vapen beweren dat dit de meest kostenefficiënte manier is voor je dure geld. Behalve dat de geïnhaleerde rook verminderd wordt, zorgt de vaporizer er ook voor dat de THC makkelijker omgezet wordt. Volgens het Californische NORML zijn vaporizers bijna tweemaal efficiënter dan gewone joints. Vaporizers kunnen tot 46% van de beschikbare THC omzetten in damp (ongeveer tweemaal zoveel als met joints). Dit houdt in dat je minder wiet gebruikt (ongeveer de helft) en toch hetzelfde effect krijgt. Dat is goed nieuws voor mensen die op de kleintjes moeten letten. Goede maar betaalbare vaporizers kosten je ongeveer tussen €50 en €190.

Dabben behoort ook tot de efficiënte gebruiksmogelijkheden. De kosten van de benodigdheden daarvoor beginnen bij €18 en lopen daarna op.

Je moet bij het maken van je eigen waterpijp zorgvuldig te werk gaan. Het is erg eenvoudig om er zelf een te knutselen van bijvoorbeeld een frisdrankblikje of een plastic fles. Maar als je dat doet zou je beslist wel goede screens moeten kopen. Met zelf geknutselde materialen kunnen er gifstoffen vrijkomen die je zou kunnen inademen. Daardoor zou je meer substantie kunnen roken dan uitsluitend cannabis. Als je echt slecht bij kas zit kun je beter eerst sparen en dan een mooi apparaat kopen en tot die tijd gewoon ouderwetse lange vloei kunnen gebruiken.

Een ander terrein waarop prijsbewuste cannabisgebruikers zouden kunnen besparen is het verzamelen van "afval"" om edibles van te maken. Er zijn puristen die stellen dat je voor edibles net zo selectief te werk moet gaan als bij andere manieren van gebruik. Maar dit is over het algemeen niet hoe edibles gemaakt worden, zelfs niet commercieël. Als je na het trimmen een hoop restjes over hebt, zelfs van verschillende strains, zou je edibles met je cannabis kunnen maken. De resultaten kunnen bijzonder goed uitpakken.

Dat opgemerkt hebbende gebied de eerlijkheid te zeggen dat je eerste recepten waarschijnlijk niet zo goed zullen zijn als verwacht. Daarom is het een goed idee om met edibles te experimenteren met de restjes, vooral als je het voor het eerst probeert.

ALS GELD GEEN ROL SPEELT

Geld lost niet alle problemen op, maar het helpt wel. Wat marihuanagebruik betreft beginnen er allemaal leuke apparaten op de markt te komen. Het is heel eenvoudig om hier bakken met geld aan uit te geven. Een verstandig advies is - eerst proberen dan pas kopen. Je zou bijvoorbeeld naar je lokale winkel of een canna-fest in de buurt kunnen gaan.

Vaporizer Geld

De betere apparatuur begint met vaporizers. Reken er op dat je €190 of meer kwijt bent voor een veelzijdig apparaat. Er zijn apparaten bij waarmee je kunt wisselen tussen droge kruiden, wax, en vloeibare concentraten. Veel van de duurdere apparaten maken gebruik van web applicaties zodat je in staat bent de vape-ervaring naar je eigen wensen in te stellen.

Pijpen hebben altijd al een prijskaartje dat varieert van betaalbaar tot high-end. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar met allerlei gadgets en foefjes.

IN EEN GROEP CANNABIS GEBRUIKEN

Cannabis gebruiken wordt pas leuk als je het samen doet. Wat zijn de beste manieren om cannabis in gezelschap te gebruiken? Dat zijn dingen die makkelijk te delen zijn, niet al te breekbaar en het moet iets leuks toevoegen. Het doorgeven van een joint is een oude vertrouwde traditie. Waterpijpen kunnen ook leuk zijn, afhankelijk van het aantal mensen in het gezelschap. Tegenwoordig zit er op elke hoek van de straat wel een head-shop. De prijzen van bongs variëren ook van betaalbare plastic exemplaren tot glazen, bamboe en luxueuze keramische exemplaren. Kies je bong, net als de fabrikant ervan, met grote zorg uit. Er zijn tevens veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Van de basis- tot vreemde modellen, maar het doorgeven van een waterpijp met een stel gabbers schept een hoop plezier.

Cannabis roken bong met vrienden

Hooka's beginnen de laatste tijd ook aan populariteit te winnen. Net als bongs scheppen deze Arabische waterpijpen een vriendschapsband in een groep.

Vanzelfsprekend zijn er bepaalde regels als je met een stel mensen rookt. Sommige van die regels zijn gewoon vanzelfsprekend. Zo moet je bijvoorbeeld niet kwijlen op hetgeen er doorgegeven wordt. Gebruik ook geen vlammenwerper. Degene die de pijp stopt, steekt hem ook aan. En zorg ervoor dat je zelf ook af en toe een portie cannabis in de groep gooit. Bietsen wordt niet op prijs gesteld.

Onnodig te vermelden dat, zelfs als je met een stel vrienden rookt, roken in het openbaar nog steeds bijna overal verboden is.

Een andere vuistregel bij het roken in gezelschap is dat je niet de aansteker van iemand anders jat. Je mag dan zo stoned zijn als een aap, maar sommige dingen doe je gewoon niet.

Ook is het goed je grenzen te kennen. Iedereen heeft wel eens een slechte eerste of tweede ervaring gehad. Maar als je er raar op reageert, of je gaat te maf doen of onvoorzichtig wordt, doe het dan de volgende keer een beetje rustig aan. We hebben het hier over een sociale, ontspannende bezigheid.

IN JE EENTJE ROKEN

Wanneer je in je eentje rookt ben jijzelf degene die bepaalt hoe het verloopt en op welke manier je rookt. Wees een beetje vindingrijk. Een joint rollen kan lastig zijn, maar als je maar genoeg oefent is het een vaardigheid waar je levenslang plezier van hebt. Een beetje creatief een aparte joint draaien is altijd leuk om te doen.

in je eentje roken

Dat geldt ook voor manieren om te roken waarbij je niet hoeft te draaien. Zelf je eigen bong knutselen, of dat nu van een leeg colablikje of een emmer is, stelt je ook in staat om je rookervaring naar je eigen wensen aan te passen. Niemand hoeft immers te weten wat je doet. Je kunt helemaal los gaan, doe wat je leuk vindt.

Daarbij komt dat jij de connaisseur in je eigen omgeving bent. Mooie spullen gebruik je het best als jijzelf degene bent die er het meest van geniet.

MEDICINAAL GEBRUIK

Wat medicinaal gebruik betreft, is er een beetje klinische begeleiding nodig op dat gebied. De meeste mensen, uiteenlopend van artsen tot patiënten, bevelen andere manieren dan joints aan. Voor medicinale gebruikers is verdampen een goede manier om aan hun dosis te komen. Dat zijn manieren waarop er niet gerookt/geïnhaleerd wordt overigens ook. Voor deze gebruikersgroep zijn edibles zeer geschikt. Tevens zijn er veel cosmetische artikelen en tincturen verkrijgbaar.

Cannabisolie wordt ook voor deze groep mensen een steeds betere optie. Olie kun je gewoon direct onder je tong druppelen. Tevens kunnen ze toegevoegd worden aan edibles of worden verdampt. Zowel THC- als CBD-olie is steeds vaker verkrijgbaar in landen waar hervormingen plaatsvinden. Dit komt omdat CBD in de categorie "Schedule 1" valt. In veel landen veranderen hierdoor de wetten. In Europa is CBD-olie verkregen uit hennep een populaire optie.

Lees wel altijd het etiketje van de CBD-olie die je koopt. Net als met cannabis heeft CBD-olie verschillende concentraties.

JE ALLEREERSTE KEER

Voor degenen die hun allereerste hijs willen nemen of een apparaat willen kopen geldt dat je gematigd moet beginnen. Begin met iets eenvoudigs, zoals een joint of een blunt (die zijn nog makkelijk te draaien ook). Er zijn ook eenvoudige bowls of pijpen te vinden, zelfs bij de sigarettenwinkel bij je op de hoek.

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken