Blog
Ontdekking mogelijke gunstige therapeutische eigenschappen van ‘Magic Mushrooms’
2 min

Ontdekking mogelijke gunstige therapeutische eigenschappen van ‘Magic Mushrooms’

2 min
News Research
Volgens gepubliceerd onderzoek is ontdekt dat psychedelica mogelijk gunstige medicinale eigenschappen hebben bij de behandeling van PTSS en het verlies van het kortetermijngeheugen.

Onderzoekers ontdekken mogelijke gunstige therapeutische eigenschappen van ‘magic mushrooms’

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in The Journal of Experimental Brain Research hebben onderzoekers ontdekt dat psychedelica mogelijk gunstige medicinale eigenschappen hebben bij de behandeling van PTSS en verlies van het kortetermijngeheugen.

Het onderzoek begon in 2008 met Briony Catlows dissertatie die gericht was op het vinden van de functie van neurogenese tijdens de levenscyclus, het hersenproces dat nieuwe neuronen creëert in de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het ‘opnemen’ van nieuwe herinneringen. Het onderzoek werd mede geschreven door dr. Juan Ramos-Sanchez, een neurologieprofessor, en hun basisidee was om te ontdekken of en hoe Psilocybine een zeer sterk leerparadigma kon veranderen – angstconditionering.

De onderzoekers stopten muizen in doosjes met een elektrisch geladen vloer en conditioneerden ze met een specifiek geluid dat te horen was wanneer de muizen een schok kregen. Met gebruikmaking van ‘trace conditioning’ werden de muizen zo geconditioneerd dat ze in hun geheugen het geluid in verband brachten met de elektrische schok. De onderzoekers verwachtten dat de Psilocybine de neurogenese zou afremmen en ervoor zou zorgen dat de muizen sneller zouden conditioneren, maar dr. Juan Ramos-Sanchez zei dat ‘alle muizen met dezelfde snelheid leerden en dat het niet echt uitmaakte of ze een lage of een hoge dosering hadden gekregen; ze pasten zich allemaal tegelijkertijd aan de conditionering aan.’

De opstelling werd veranderd naar een geluid zonder een elektrische schok.

De muizen werden grondig geconditioneerd en alleen het geluid al zorgde ervoor dat de muizen in afwachting van de elektrische schok stokstijf stil bleven staan, maar de onderzoekers stonden pas echt versteld van de muizen die onder de invloed van Psilocybine verkeerden. Deze muizen hadden zich veel eerder dan de muizen uit de controlegroep gerealiseerd dat het geluid niet langer een voorbode was van de elektrische schok, en in de derde ronde hadden de muizen die Psilocybine hadden toegediend gekregen geen enkele angst meer voor het geluid en vertoonden ze geen enkele reactie, iets wat Sanchez-Ramos als ‘de grote doorbraak’ beschouwde, ‘want deze muizen hadden geleerd om het angst-reactie gedrag veel sneller te ontkoppelen’.

Voor PTSS-patiënten kan dit betekenen dat het gebruik van Psilocybine bij therapie zou kunnen helpen om hen los te koppelen van de stimuli van pijnlijke herinneringen. Sanchez-Ramos waarschuwde echter dat dit niet automatisch betekent dat iedere patiënt die aan PTSS lijdt meteen maar magic mushrooms moet gaan eten, maar dat ze wel een toevoeging konden zijn aan hun psychotherapie. Hij wees erop dat ‘deze dingen niet uitgevoerd kunnen en zouden moeten worden zonder bijbehorende psychotherapie’.

Daar komt nog bij dat niet-gepubliceerd onderzoek ook heeft aangetoond dat de neurogenese van muizen significant verhoogde wanneer ze wekelijks een lage dosering Psilocybine kregen en dat in een grotere mate dan onderzoekers voor mogelijk hielden. Sanchez-Ramos concludeerde dat deze resultaten betekenden dat Psilocybine wellicht een behandelmethode kon zijn voor geheugenproblemen die te maken hebben met neurologische degeneratie en dat dit soort onderzoek de aandacht vestigde op de noodzaak om veiligere en effectievere drugs te vinden met weinig tot geen bijwerkingen en die het geheugen en de cognitieve vaardigheden verbeteren.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken