Blog
Verschil Tussen Magic Truffles En Paddo's
4 min

Magic Truffles VS Paddo's: En De Winnaar Is?

4 min
Producten Shroomshop

Magic truffles en paddo's worden vaak als totaal verschillend bestempeld. Dat is echter niet zo. Toch zijn er verschillen die je zou moeten weten. We ontkrachten de fabels en komen tot de kern van de zaak. Zo kun je een stuk eenvoudiger kiezen tussen truffles en paddo's.

Bij Zamnesia behoren sclerotia (oftewel magic truffles) en paddo zelfkweek kits tot de meest populaire producten.

De effecten zijn krachtig en ze veroorzaken fantastische inzichten en ervaringen bij de gebruiker. Maar als je er slechts een van de twee zou mogen kiezen, welke zou het dan worden? Het is een strijd der titanen, sclerotia in de rode hoek van de ring, paddo's in de blauwe. Als alle tikken zijn uitgedeeld, klappen zijn geïncasseerd, alle voor- en nadelen bekend zijn, welke psilocybine bevattende kandidaat kraait dan de victorie? Dat gaan we voor eens en voor altijd uitzoeken! Magic truffles versus paddo's. Dat de beste fungus moge winnen!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MAGIC TRUFFLES EN MAGIC MUSHROOMS?

Het Verschil Tussen Magic Truffles En Magic Mushrooms

Vanzelfsprekend is de eerste vraag die je moet stellen - wat is het verschil tussen magic truffles en paddo's? Om eerlijk te zijn, is er niet zoveel verschil. Praktisch gezien dan. Er zijn mensen die stellen dat de smaken verschillen. Truffles zijn over het algemeen wat zuurder en lastiger te kauwen.

In feite is de naam "truffles" ongelukkig gekozen. Voor alle duidelijkheid, magic truffles zijn geen echte "truffels", maar sclerotia.

De echte truffels, de dure paddenstoelen die ze je in luxe restaurants voorschotelen, zijn de vruchtlichamen van ascomyceten. Deze behoren tot een volledig andere, niet-psychoactieve klasse, genaamd "Tuber".

Sclerotia zijn de vruchtlichamen van het mycelium van de Psilocybe mexicana. In plaats van bovengronds, groeit het ondergronds. Het is een verdedigingssysteem van fungi waarmee ze zichzelf verdedigen als de omstandigheden daarom vragen. Hier is bijvoorbeeld sprake van als er een gebrek is aan zuurstof, water en voedingsstoffen.

Het vochtigheidsgehalte van sclerotia is bijzonder laag en ligt ergens tussen de 5 en 10%. Hierdoor zijn ze goed in staat aanhoudende droogteperiodes te doorstaan. Daarom voelen magic truffles ook zo hard aan als je er in knijpt. Paddo's zijn echter "mals-sappig" en niet zo taai.

Gerelateerd artikel

5 Verrassende Voordelen Van Paddo's

Als een psilocybe-fungus besluit dat de omstandigheden niet ideaal zijn om te groeien en te vermeerderen, gaat ze naar binnen groeien. Op die manier creëert ze een klein ondergronds zelfverdedigingsbunkertje en wacht ze rustig betere tijden af.

Een ander verschil betreft de sterkte. Een flush paddo's van dezelfde soort groeit met licht verschillende snelheden. Sommige paddo's worden lang en gedrongen. Andere blijven kort en dik. Tijdens de groei zitten er grote verschillen in de concentraties psilocybine, psilocine, baeocystine en norbaeocystine. Aan het eind van de groeicyclus behalen ze de maximale concentratie. Dat is de reden waarom elke oogst paddo's ietwat inconsistent is wat betreft kracht, als we kijken naar de potentie van iedere individuele paddenstoel.

Magic truffles zijn echter een stuk consistenter. Ze zijn daarom voorspelbaarder te doseren. Behalve de smaak, groeikarakteristieken en voorspelbaarheid van de sterkte bestaat er maar weinig verschil tussen de twee.

IN WELK OPZICHT KOMEN ZE OVEREEN?

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Wat zijn de overeenkomsten?

In tegenstelling tot wat men over het algemeen aanneemt, zijn magic truffles niet minder sterk dan reguliere psilocybine paddenstoelen. Dat hangt voornamelijk van de soort af. Je kunt ze gerust als even sterk beschouwen.

Ze bevatten beide precies dezelfde hoeveelheden psychoactieve ingrediënten. Het duurt net zolang alvorens de eerste effecten merkbaar zijn, die tevens net zo lang aanhouden. De kwaliteit van de psychedelische ervaring is ook hetzelfde. Het grootste verschil wordt daarbij bepaald door de paddo- of trufflesoort die ingenomen wordt.

Behalve het onderscheid in de textuur en smaak kunnen mensen met een gevoelige maag maar weinig verschillen tussen de twee ontdekken. Het goede nieuws is dat zowel magic truffles als paddo's makkelijk verwerkt kunnen worden in tal van recepten. Hiermee verander je de nachtmerrie voor je ingewanden in een likkebaardend lekkere ervaring.

Magic tea is zo gezet. Op die manier is het makkelijk in te nemen. Zorg er wel goed voor dat je door het koken de psychoactieve verbindingen niet laat vervliegen. Je moet ze rustig laten trekken in afgekoeld gekookt water. Je kunt fijngehakte, gedroogde truffles ook toevoegen aan chocolade of een gelatinepuddinkje. Met vruchtenyoghurt kun je de zure smaak eveneens redelijk camoufleren. Vers sinaasappelsap en zelfs een dubbele boterham met magic pindakaas zorgen ook voor tevredenstellende resultaten. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn hitte en je fantasie. Verpest je paddo's niet door ze als pizzabeleg te gebruiken bij het proberen te bakken van een magic pizza.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Lemon Tek Voor Een Snellere Paddo/Truffle Trip?

Zowel paddo's als magic truffles kunnen nadat ze gedroogd zijn enkele jaren bewaard worden. Daarvoor moet je wel voor de juiste condities zorgen. Je kunt ze het best gekoeld en vacuüm verpakt, of luchtdicht en vochtvrij, bewaren. Truffles bieden het kleine voordeel dat ze, mits vacuüm verpakt, tot wel drie maanden vers bewaard kunnen worden. Dat komt omdat ze weinig vocht bevatten.

WELKE MOET IK NEMEN ALS ZE TOCH HETZELFDE ZIJN?

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Welke Moet Ik Nemen?

Er zijn een aantal voor- en nadelen, afhankelijk van je levensstijl.

Magic truffles kun je overal op het internet kopen. Gedroogd of vers. Ze zijn klaar voor consumptie. Open de verpakking en eet ze op. Zoals eerder vermeld, zijn ze efficiënter te doseren. Een goed weegschaaltje komt dan ook van pas. Zo kunnen je doldwaze, leerzame avonturen als psychonaut nooit tegenvallen. Of te heftig worden.

Paddo's kun je echter niet online kopen; wel sporen en kant-en-klare kweeksets. Maar kweken, moet je zelf doen. Zelf kweken kan heel aantrekkelijk zijn, je leert er niet alleen wat van, het is ook nog eens leuk om te doen. Ook krijg je zo het meeste waar voor je geld. Zelf paddo's kweken met een kant-en-klare kweekset is kinderlijk eenvoudig. Alles wat je nodig hebt, is water, de juiste temperatuur en goede verlichting en je bent al een eind op weg. Het moeilijkste van het hele proces is het wachten. Wachten tot het moment dat je paddo's tevoorschijn komen.

De trots die je ervaart als je ze zelf kweekt, kun je niet in webwinkels kopen. Dat is nu net het magische element dat aan de thuiskweker is voorbehouden. Verse paddo's kun je niet lang bewaren. Maar ze zijn makkelijk te drogen; zo kun je ze wel voor langere tijd goed houden. De meeste mensen vinden paddo's beter te verorberen dan magic truffles. Vooral als je er meer van wilt innemen; een grotere dosis dus. De smaak is milder en ze zijn makkelijker te kauwen.

Dit alles wordt aangetoond en bewezen door het bestaan van de truffle grinder. Die werkt net zoals een wietgrinder. De grinder dient er uitsluitend voor om de magic truffle te verkruimelen. Dat eet makkelijker.

INSTAPPEN MENSEN, DE MAGISCHE TREIN STAAT KLAAR

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Hop Onto The Mystical Train

We gaan ervan uit dat je nu meer kennis hebt opgedaan over de verschillen tussen deze twee soorten psychedelische substanties. Er bestaan eigenlijk geen wereldschokkende verschillen tussen de twee keuzes. De grootste variabele, de strain even buiten beschouwing latende, ben jij.

Sommigen vinden het leuk om te kijken hoe iets groeit, anderen kunnen niet wachten tot ze het kunnen innemen. Bepaalde mensen nemen de maatregelen rond het doseren uitermate serieus. Ze eten bijvoorbeeld enkele uren voor gebruik helemaal niets. Nauwgezet berekenen ze hun BMI en verkennen ze verschillende hoeveelheden en de effecten ervan. Sommigen gaan helemaal ver. Er zijn namelijk zelfs mensen die een hele detox-kuur doen voordat ze zich tegoed doen aan een heldendosering en de daaropvolgende achtbaanrit. Er zijn ook feestvierders die de hele avond door blijven innemen. Zo glijdt de nacht aangenaam voorbij terwijl ze genieten van de omringende kleurenpracht. Je hebt zelfs reislustige mensen die regelmatig een trip "boeken".

Gebruik Onze Paddo Doseringscalculator

Het kan voorkomen dat je plotsklaps wilt trippen en dan is er niets beters dan kant-en-klare truffles. Of misschien hebben jij en je vrienden wel samen een paddo kweekset gekocht. Als een soort gemeenschappelijk project voor tijdens een bijzonder mystieke geheime bijeenkomst.

Een ding mag duidelijk zijn. De lessen die psilocybine je bijbrengt, zijn bijzonder nuttig. Het bevestigt zaken die je eigenlijk al wist. Alleen wist je dat nog niet. Er worden diep verborgen geheimen van je eigen ik blootgelegd. Je stapt in een wondere wereld die vol zit met positieve energie. Je wordt er één mee. Het is zelfs in staat je ziel te reinigen en duivels uit te drijven. Je staat in directe verbinding met je innerlijke, verheven zelf.

Kortom, de hamvraag is niet welke van de twee je eens zou moeten proberen, maar of je openstaat voor de wonderbaarlijk diepe inzichten die ze je verstrekken?

Wat is jouw favoriet?

  Zamnesia

  Geschreven door: Zamnesia
  Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

  Ontdek onze schrijvers

  Read more about
  Producten Shroomshop
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken