Blog
Verschil Tussen Magic Truffles En Paddo's
4 min

Magic Truffles VS Paddo's: En De Winnaar Is?

4 min

Magic truffles en paddo's worden vaak als totaal verschillend bestempeld. Dat is echter niet zo. Toch zijn er verschillen die je zou moeten weten. We ontkrachten de fabels en komen tot de kern van de zaak. Zo kun je een stuk eenvoudiger kiezen tussen truffles en paddo's.

Bij Zamnesia behoren sclerotia (oftewel magic truffles) en paddo zelfkweek kits tot de meest populaire producten.

De effecten zijn krachtig en ze veroorzaken fantastische inzichten en ervaringen bij de gebruiker. Maar als je er slechts een van de twee zou mogen kiezen, welke zou het dan worden? Het is een strijd der titanen, sclerotia in de rode hoek van de ring, paddo's in de blauwe. Als alle tikken zijn uitgedeeld, klappen zijn geïncasseerd, alle voor- en nadelen bekend zijn, welke psilocybine bevattende kandidaat kraait dan de victorie? Dat gaan we voor eens en voor altijd uitzoeken! Magic truffles versus paddo's. Dat de beste fungus moge winnen!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MAGIC TRUFFLES EN MAGIC MUSHROOMS?

Het Verschil Tussen Magic Truffles En Magic Mushrooms

Vanzelfsprekend is de eerste vraag die je moet stellen - wat is het verschil tussen magic truffles en paddo's? Om eerlijk te zijn, is er niet zoveel verschil. Praktisch gezien dan. Er zijn mensen die stellen dat de smaken verschillen. Truffles zijn over het algemeen wat zuurder en lastiger te kauwen.

In feite is de naam "truffles" ongelukkig gekozen. Voor alle duidelijkheid, magic truffles zijn geen echte "truffels", maar sclerotia.

De echte truffels, de dure paddenstoelen die ze je in luxe restaurants voorschotelen, zijn de vruchtlichamen van ascomyceten. Deze behoren tot een volledig andere, niet-psychoactieve klasse, genaamd "Tuber".

Sclerotia zijn de vruchtlichamen van het mycelium van de Psilocybe mexicana. In plaats van bovengronds, groeit het ondergronds. Het is een verdedigingssysteem van fungi waarmee ze zichzelf verdedigen als de omstandigheden daarom vragen. Hier is bijvoorbeeld sprake van als er een gebrek is aan zuurstof, water en voedingsstoffen.

Het vochtigheidsgehalte van sclerotia is bijzonder laag en ligt ergens tussen de 5 en 10%. Hierdoor zijn ze goed in staat aanhoudende droogteperiodes te doorstaan. Daarom voelen magic truffles ook zo hard aan als je er in knijpt. Paddo's zijn echter "mals-sappig" en niet zo taai.

Als een psilocybe-fungus besluit dat de omstandigheden niet ideaal zijn om te groeien en te vermeerderen, gaat ze naar binnen groeien. Op die manier creëert ze een klein ondergronds zelfverdedigingsbunkertje en wacht ze rustig betere tijden af.

Een ander verschil betreft de sterkte. Een flush paddo's van dezelfde soort groeit met licht verschillende snelheden. Sommige paddo's worden lang en gedrongen. Andere blijven kort en dik. Tijdens de groei zitten er grote verschillen in de concentraties psilocybine, psilocine, baeocystine en norbaeocystine. Aan het eind van de groeicyclus behalen ze de maximale concentratie. Dat is de reden waarom elke oogst paddo's ietwat inconsistent is wat betreft kracht, als we kijken naar de potentie van iedere individuele paddenstoel.

Magic truffles zijn echter een stuk consistenter. Ze zijn daarom voorspelbaarder te doseren. Behalve de smaak, groeikarakteristieken en voorspelbaarheid van de sterkte bestaat er maar weinig verschil tussen de twee.

Paddo DoseringscalculatorBereken

IN WELK OPZICHT KOMEN ZE OVEREEN?

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Wat zijn de overeenkomsten?

Wat is nu sterker: magic truffels of paddo's? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we naar enkele factoren kijken. Het is vooral belangrijk te weten of het om verse of gedroogde magic truffels/shrooms gaat. 

Verse magic truffels bevatten lang niet zoveel water als verse paddo's. Per gram bevatten verse truffles dan ook een hogere concentratie psilocybine dan verse shrooms. Maar paddo's verliezen tot wel 90% water bij het drogen, waarbij ze uiteraard ook 90% van hun gewicht verliezen. Bij magic truffels is dit slechts 30%. Als je beide gedroogd met elkaar vergelijkt, bevatten gedroogde paddo's daarom een hogere concentratie psilocybine dan gedroogde truffles. 

We zetten dit even in perspectief: voor een milde trip met verse paddo's moet je ongeveer 10 gram gebruiken. Met gedroogde shrooms is de dosering zo'n 1 gram. Om echter dezelfde ervaring te bereiken met truffles, moet je 10 gram verse of 7 gram gedroogde gebruiken. Het is nu vast wel duidelijk dat de concentratie psilocybine in gedroogde paddo's hoger is. 

Magic truffels en paddo's bevatten precies dezelfde psychoactieve ingrediënten; het effect komt dan ook net zo snel op en blijft even lang hangen.

Gerelateerd artikel

Verse Versus Gedroogde Paddo's: Wat Verdient De Voorkeur?

WELKE MOET IK NEMEN ALS ZE TOCH HETZELFDE ZIJN?

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Welke Moet Ik Nemen?

Er zijn een aantal voor- en nadelen, afhankelijk van je levensstijl.

Magic truffles kun je overal op het internet kopen. Gedroogd of vers. Ze zijn klaar voor consumptie. Open de verpakking en eet ze op. Zoals eerder vermeld, zijn ze efficiënter te doseren. Een goed weegschaaltje komt dan ook van pas. Zo kunnen je doldwaze, leerzame avonturen als psychonaut nooit tegenvallen. Of te heftig worden.

Paddo's kun je echter niet online kopen; wel sporen en kant-en-klare kweeksets. Maar kweken, moet je zelf doen. Zelf kweken kan heel aantrekkelijk zijn, je leert er niet alleen wat van, het is ook nog eens leuk om te doen. Ook krijg je zo het meeste waar voor je geld. Zelf paddo's kweken met een kant-en-klare kweekset is kinderlijk eenvoudig. Alles wat je nodig hebt, is water, de juiste temperatuur en goede verlichting en je bent al een eind op weg. Het moeilijkste van het hele proces is het wachten. Wachten tot het moment dat je paddo's tevoorschijn komen.

De trots die je ervaart als je ze zelf kweekt, kun je niet in webwinkels kopen. Dat is nu net het magische element dat aan de thuiskweker is voorbehouden. Verse paddo's kun je niet lang bewaren. Maar ze zijn makkelijk te drogen; zo kun je ze wel voor langere tijd goed houden. De meeste mensen vinden paddo's beter te verorberen dan magic truffles. Vooral als je er meer van wilt innemen; een grotere dosis dus. De smaak is milder en ze zijn makkelijker te kauwen.

Dit alles wordt aangetoond en bewezen door het bestaan van de truffle grinder. Die werkt net zoals een wietgrinder. De grinder dient er uitsluitend voor om de magic truffle te verkruimelen. Dat eet makkelijker.

INSTAPPEN MENSEN, DE MAGISCHE TREIN STAAT KLAAR

Magic Mushrooms Vs Magic Truffles: Hop Onto The Mystical Train

We gaan ervan uit dat je nu meer kennis hebt opgedaan over de verschillen tussen deze twee soorten psychedelische substanties. Er bestaan eigenlijk geen wereldschokkende verschillen tussen de twee keuzes. De grootste variabele, de strain even buiten beschouwing latende, ben jij.

Sommigen vinden het leuk om te kijken hoe iets groeit, anderen kunnen niet wachten tot ze het kunnen innemen. Bepaalde mensen nemen de maatregelen rond het doseren uitermate serieus. Ze eten bijvoorbeeld enkele uren voor gebruik helemaal niets. Nauwgezet berekenen ze hun BMI en verkennen ze verschillende hoeveelheden en de effecten ervan. Sommigen gaan helemaal ver. Er zijn namelijk zelfs mensen die een hele detox-kuur doen voordat ze zich tegoed doen aan een heldendosering en de daaropvolgende achtbaanrit. Er zijn ook feestvierders die de hele avond door blijven innemen. Zo glijdt de nacht aangenaam voorbij terwijl ze genieten van de omringende kleurenpracht. Je hebt zelfs reislustige mensen die regelmatig een trip "boeken".

Het kan voorkomen dat je plotsklaps wilt trippen en dan is er niets beters dan kant-en-klare truffles. Of misschien hebben jij en je vrienden wel samen een paddo kweekset gekocht. Als een soort gemeenschappelijk project voor tijdens een bijzonder mystieke geheime bijeenkomst.

Een ding mag duidelijk zijn. De lessen die psilocybine je bijbrengt, zijn bijzonder nuttig. Het bevestigt zaken die je eigenlijk al wist. Alleen wist je dat nog niet. Er worden diep verborgen geheimen van je eigen ik blootgelegd. Je stapt in een wondere wereld die vol zit met positieve energie. Je wordt er één mee. Het is zelfs in staat je ziel te reinigen en duivels uit te drijven. Je staat in directe verbinding met je innerlijke, verheven zelf.

Kortom, de hamvraag is niet welke van de twee je eens zou moeten proberen, maar of je openstaat voor de wonderbaarlijk diepe inzichten die ze je verstrekken?

Wat is jouw favoriet?

  Steven Voser
  Steven Voser
  Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
  Producten Shroomshop
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken