Blog
Philosopher Seeds Cannabissoorten Voor SOG
3 min

Speciale Cannabissoorten Voor SOG Door Philosopher Seeds

3 min

Het gebruik van de sea of green (SOG) teeltwijze geeft kwekers de kans forse oogsten te behalen in smalle binnenruimtes. Plant en oogst vaker met behulp van deze klassieke methode.

Philosopher Seeds is actief sinds de jaren ’90, focussend op vele selectieprojecten. Ze hebben een voortreffelijke zaadbank aangelegd van ambachtelijke zaden. Deze produceren ze zelf door middel van hun eigen genetica. Ze beschikken ook over een team van topklasse, bestaande uit medewerkers die het distribueren van enkel de beste producten tot hun prioriteit maken.

Als je zoekt naar feminized soorten die perfect zijn voor de sea of green (SOG) kweekmethode, ben je bij Philosopher Seeds aan het juiste adres. Ze begrijpen dat het niet enkel de kweekwijze, maar ook de kwaliteit van de gebruikte producten is die uiteindelijk een succesvol gewas bepaalt.

De SOG methode is makkelijk te begrijpen. Het dwingt cannabisplanten op jonge leeftijd tot bloei en is ideaal voor kweek in compacte ruimtes zonder aan oogst in te leveren. Het voornaamste idee erachter is om meerdere, kleinere planten dichter op elkaar te kweken, in plaats van een beperkter aantal grotere planten. Het bloeien begint vijftien dagen vanaf het zaaien en creëert uniforme, homogene groei.

WAT IS SEA OF GREEN (SOG)?

Wat Is Sea Of Green (SOG)?

"Sea of green" is een binnenkweektechniek die in de jaren ’70 door Nederlandse kwekers is ontwikkeld. Bij het tot stand komen van de methode maximaliseerden ze de oogst. Dit deden ze door te berekenen hoeveel kleine planten per m² in de kweekruimte binnen pasten. Vaak worden in deze opzet feminized zaden of klonen gebruikt en worden verschillende teelten afgewisseld in een jaar. De methode wordt voornamelijk gebruikt in kweektenten en binnenruimtes.

HOE TE KWEKEN VOLGENS DE SOG METHODE

De beste manier om SOG te implementeren, is door ongeveer 20 (5x4) tot 36 (6x6) planten per m² te gebruiken. Omdat de planten dichter op elkaar staan in de ruimte, dien je potten met een inhoud van 3-7 liter te hanteren. Er wordt meestal een geautomatiseerd irrigatiesysteem gebruikt wegens de hoge concentratie planten die dicht op elkaar staan.

Bij het bepalen van de opstelling van de planten in de kweekruimte is het verstandig om de onthouden dat de planten een 12/12 lichtschema nodig hebben zodra ze de bloeifase bereiken. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat verschillende soorten variëren in hun vegetatieve cycli. De meeste groei duurt echter tussen de vijftien en dertig dagen.

Planten voeden om hun groei te stimuleren, helpt te voorkomen dat het kweek medium uitgeput raakt. Wacht ongeveer anderhalve week voordat je voedingsstoffen gaat toedienen aan de zaailingenmix. Veel kwekers voeden op regelmatige basis.

Dit, om uitputting van gezond voedingsmateriaal voor in elk geval vijf of zes weken te voorkomen. Voeding is iets wat je geleidelijk moet opbouwen terwijl de plant verschillende fases van haar groeicyclus doorloopt.

DE VOORDELEN

De Voordelen Van SOG

"Sea of green" wordt beschouwd al een van de meest efficiënte methodes om zo snel mogelijk toppen van planten te oogsten. Het vergt niet de training en verlengde groeiperiode zoals bij het kweken van planten met de screen of green (ScrOG) teeltmethode. Dus in principe kunnen kwekers, indien correcte soorten voor de SOG methode worden gebruikt, tijd en verticale ruimte sparen.

SOG kan voordelig zijn bij het gebruik van klonen, omdat het je geld en tijd bespaart op de aanschaf en ontkieming van zaden. Bij deze kweekmethode is snoeien niet nodig, maar sommige kwekers halen wel wat weg om een betere luchtstroom te creëren.

Ook helpen ze hiermee de planten hun energie te concentreren op de aanmaak van toppen. Veel kwekers voegen eveneens ventilatoren toe aan hun SOG ruimtes om niet alleen de stammen te verstevigen, maar ook het risico op ongedierte, schimmels en ziekten te beperken.

DE NADELEN

De Nadelen Van SOG

Er zijn een paar nadelen die in beschouwing moeten worden genomen voordat je voor de sea of green methode kiest. Er is sprake van een hoger aantal wietplanten in een kleine ruimte - een veel hogere dichtheid dan met de ScrOG methode.

Meer planten in een smalle ruimte betekent een groter gevaar voor bepaalde kweekgerelateerde problemen. Ten eerste is er een grotere kans op plagen en ziekten. Er is ook het potentiële gevaar om op te vallen bij de wetshandhavers door het bezit van een groter aantal planten.

Licht kan een probleem zijn voor sommige telers. Omdat de meeste lampen boven vastzitten en planten laag en dicht op elkaar staan, is het aanbevolen om meerdere lichtbronnen te gebruiken voor optimaal bereik. Dit kan een hoge energierekening opleveren en ook meer planning en coördinatie vereisen.

Maar veel van deze planten zijn geschikt voor LED kweeklampen of lichten met minder doordringingsvermogen dan 600W HPS.

DE BESTE PHILOSOPHER SEEDS SOORTEN VOOR SOG

Bepaalde soorten zijn meer geschikt voor de SOG methode dan andere. De juiste variant voor je kweek kiezen, is daarom belangrijk. De soorten die ideaal zijn voor sea of green gedijen goed in smalle ruimtes en bloeien optimaal in stressvolle situaties. Philosopher Seeds heeft een topselectie gefeminiseerde zaden voor kwekers die de SOG wijze overwegen. Hier zijn de beste Philosopher Seeds soorten voor SOG:

Orange Candy

Orange Candy Philosopher Seeds

Een fantastische keuze wegens haar stabiliteit en grote, centrale top. Deze specifieke soort is een sativa-dominante plant met veel kracht en heerlijke citrussmaken en aroma's. Ze is resistent tegen ziekte, ongedierte en stress, terwijl de plant klein blijft en compacte internoden ontwikkelt. Ze wordt beschouwd als een geweldige kandidaat voor SOG kweek.

Black Bomb

Black Bomb Philosopher Seeds

Wegens haar lage groeistructuur en hoge stabiliteit is Black Bomb een geweldige optie voor de SOG kweekwijze. De plant is een indica-dominante soort die bekend staat om het tegengaan van slapeloosheid en chronische pijn. De onweerstaanbaar zoete en aardachtige smaak prikkelt de smaakpapillen en is een sensatie voor elke blower.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken