Blog
Automatische Cannabiszaadjes Philosopher Seeds
3 min

5 Tips Van Philosopher Seeds Voor Het Kweken Van Automatische Zaadjes

3 min

Deze gastblog is van een vriend van Philosopher Seeds. Zij hebben heel veel ervaring met het kweken van automatische wietsoorten, dus leer van de beste en lees de volgende vijf meestertips!

Het Philosopher Seeds kweekteam is constant bezig met de ontwikkeling van automatische soorten. Dankzij de groep kwekers en andere mensen die betrokken zijn bij de samenwerking met dit betrouwbare team kan Philosopher Seeds informatie vergaren over alle variëteiten die zoal gekweekt worden.

In deze blog willen wij met vijf verbluffende tips over het kweken van automatisch bloeiende cannabis deze informatie delen met onze gemeenschap. Deze tips komen zeker van pas als je een cannabis tuin hebt en het beste wilt halen uit elke automatisch bloeiende variëteit van deze toegewijde zaadbank.

1. Enkele transplantatie en potgrootte

Automatisch bloeiende variëteiten hebben een vaste levensduur die bij hun ontkieming al vaststaat. Met name deze planten hebben een slechts 60-70 dagen nodig om hun levenscyclus te voltooien. Daarom zijn het aantal transplantaties en de potgrootte beslissende factoren voor een goede opbrengst. Met één enkele transplantatie naar de uiteindelijke pot (11-18 liter) net na ontkieming, gecombineerd met een goede belichtingsperiode, weet je zeker dat al jouw planten maximaal zullen presteren. Met Fraggle Skunk Auto zul je 100-125 g/plant kunnen verkrijgen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

2. Ideaal voor de buitenkweek buiten het seizoen en gebieden rondom de evenaar

Deze kleine schoonheden zijn voor hun bloei niet afhankelijk van het aantal lichturen per dag. Dertig dagen na ontkieming beginnen ze heel snel bloemclusters te vormen. In gebieden rondom de evenaar, waar er altijd 12 uur licht en 12 uur duisternis is – en wietplanten hebben in de eerste weken extra veel licht nodig – is deze soort zaadjes ideaal. Heel makkelijk te kweken en klaar voor de oogst binnen slechts 60-70 dagen. Deze soorten zijn zeer compact en aromatisch, met name Cheesy Auto, met haar opwindende en intense geur.

Automatische variëteiten kun je voor de overgang van de lente naar de zomer al kweken (voor het kweekseizoen dus), zo’n zeventig dagen voor begin van de lente (exacte datum hangt af van het halfrond). De tweede kweek kan dan in de herfst plaatsvinden (exacte datum hangt af van het halfrond). Deze gewassen hebben een korte cyclus en maken een vroege oogst mogelijk.

3. Perfecte fotoperiode voor automatische zaadjes

Voor grotere opbrengsten en compactere bloemen is een initiële fotoperiode van twintig lichturen en vier uren duisternis tijdens de eerste 3-4 weken (hangt van de variëteit af) belangrijk om de gewenste hoogte te bereiken. Je moet dan wel over voldoende ruimte beschikken (kleine ruimten met zwakke lampen zijn niet geschikt).

Daarna kun je de fotoperiode terugbrengen naar twaalf lichturen. Met deze techniek worden de toppen veel compacter en heeft de plant minder tijd nodig om te bloeien. De meeste automatisch bloeiende variëteiten van Philosopher Seeds kunnen binnen 60-70 dagen na ontkieming geoogst worden, afhankelijk van het fenotype dat je kweekt.

4. Alleen voor efficiënte belichting en kleine ruimtes

Automatische planten zijn ideaal voor kleine ruimtes en ruimtes waar efficiënte belichting als LED wordt gebruikt. Deze gewassen worden op een andere manier gekweekt dan die uit de vorige voorbeelden, waarin wel werd uitgegaan van voldoende ruimte. Nu zijn we geïnteresseerd in het terugbrengen van de omvang van onze planten wat betreft hoogte. Wel willen dat de planten in ruimtes van slechts 60-90 centimeter passen.

In tegenstelling tot de vorige technieken willen we nu de planten in potten van gemiddelde grootte doen (afhankelijk van de beschikbare ruimte). Dit zijn potten van 2-5 liter. Zodra de wortels de bodem van de pot gekoloniseerd hebben, beginnen ze te bloeien, ongeacht hoe groot de plant is.

5. Soorten substraat en voedsel voor automatische zaadjes

Het is erg belangrijk om een substraat te gebruiken dat geschikt is voor de voedingseisen van automatische variëteiten. Deze planten hebben een substraat nodig dat veel zuurstof bevat, zodat de wortels in de eerste weken goed kunnen groeien. Goede wortels betekent een goede opbrengst. Als je vijftien procent kokosvezels in de grond mix doet en tijdens de eerste dertig dagen een goed op auxine gebaseerd stimulerend middel toevoegt, ben je verzekerd van een weelderige en gezonde plantgroei.

Het stikstofgehalte van de grond zou erg laag moeten zijn en het substraat moet voldoende voeding bevatten; een mengsel dat voor alle planten geschikt is, is geen goed idee. Planten krijgen dan in de eerste dagen te veel voeding en dat remt de uiteindelijke groei en de opbrengst van de plant. De beste resultaten krijg je met de Lights Mix substraten (met name die van Plagron). Inerte substraten als kokosvezels leveren ook erg goede resultaten op, zelfs in hydrofone systemen voor de meest ervaren kwekers.

Conclusie

Deze variëteiten zijn baanbrekend in de huidige stand van zaken en bieden nieuwe kweektechnieken en vergroten de mogelijkheden van kwekers wereldwijd. Veel zaadbanken voegen deze zaadjes aan hun collectie toe. Je kunt nu bij Zamnesia jouw automatisch bloeiende zaadjes van Philosopher Seeds uitkiezen en genieten van een aangename ervaring met elk van deze automatische variëteiten.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken