Blog
Speciale Rooktechnieken
4 min

Top 5 Speciale Rooktechnieken

4 min

In dit artikel laten we je kennismaken met enkele ongewone rooktechnieken die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien of gebruikt. Welkom in de wondere wereld van onder meer de gravity bong, de glasmethode en hete messen!

ER BESTAAN MEERDERE MANIEREN OM CANNABIS TE ROKEN

Er is een volwaardige industrie ontstaan rond parafernalia voor cannabisgebruik. Deze bedrijven voorzien klanten van alles wat ze nodig hebben om hun geliefde kruid op hun favoriete manier te gebruiken. Zo zijn er de klassieke lange vloeitjes en automatische joint rolmachines (waarschijnlijk de meest algemene manier ter wereld om te roken). Tevens kun je kiezen uit pijpen en bongs, maar kun je ook voor de meer traditionele chillum gaan.

Rokers Accessoires

Er bestaat echter ook een overvloed aan extra, minder bekende manieren en technieken om cannabis te roken. En dat is precies waar we het met je in dit artikel over willen hebben. Misschien ben je een beetje uitgekeken op de alledaagse manieren om marihuana te roken. Maar het zou ook kunnen zijn dat je open staat om iets heel nieuws en ongewoons te proberen. Als dat zo is, vind je dit artikel vast interessant. We gaan beginnen!

EMMER METHODE

Emmer (Gravity Bong)

Het gebruik van een emmer (alias "gravity bong") of omgekeerde emmer ("waterval bong") is een gevorderde techniek om wiet te roken. Het is een goede manier voor een stoner om met vernieuwende skills voor de dag te komen. Er zijn echter wel wat voorbereidingen vereist. Het goede nieuws is dat je alles wat je ervoor nodig hebt waarschijnlijk al in huis hebt.

Om een gravity bong te construeren, heb je een grote plastic fles nodig en een emmer of bak waar de fles en een flinke hoeveelheid water in past. Tevens moet je op zoek gaan naar een kort stukje koperpijp dat dienst kan doen als bowl en een gaasje (of zeefje) dat daar weer in past. Leuk om te vermelden, is dat er mafketels zijn die in plaats van een emmer water een badkuip of zelfs een heel meer gebruiken. Zo hebben ze in ieder geval voldoende water! Gebruik geen plastic sluiting als bowl; je krijgt mogelijk allemaal giftige dampen van het plastic binnen.

Snijd nu ongeveer het onderste ⅓ deel van de fles af. Maak daarna een klein gaatje in de bovenkant van de fles en draai het koperen pijpje erin. Nu heb je een bowl waar je een gaasje in kunt doen. Vul vervolgens de bowl met cannabis en steek het aan. Haal nu geleidelijk de fles omhoog totdat de wiet opgebrand is of de fles bijna uit het water komt. Houd de fles goed op z'n plek en draai de bowl eraf (dat vereist enige handigheid). Plaats je mond om de opening van de fles en duw deze weer onder water terwijl je inhaleert. Je zult merken dat de rook een stuk zachter is dan die van een gewone joint of bong.

Als je echter niet zo'n knutseltype bent, kun je in onze webwinkel een kant-en-klare gravity bong kopen.

OMGEKEERDE EMMERMETHODE

Waterval Bong

Het principe van de waterval bong is iets anders omdat er geen emmer of bak aan te pas komt. De andere benodigdheden zijn hetzelfde, maar je hebt ook een (kunststof) kurk nodig. De bodem van de fles hoef je dit keer niet te verwijderen. In plaats daarvan maak je nabij de onderkant van de fles een kleine opening. Vul de fles met water, haal de kurk eruit en steek de bowl aan. Zodra er een kleine waterval aan de onderkant van de fles verschijnt, zal er een luchtstroom in de bowl ontstaan. De rook die zich in de fles bevindt, kun je inhaleren; nadat je de bowl hebt verwijderd.

Voor beide methoden dient de bowl luchtdicht op de fles te zitten; je wilt natuurlijk dat alles perfect werkt. Vergeleken met bijvoorbeeld een waterpijp is de inspanning voor je longen een stuk minder met de emmer- of omgekeerde emmermethode. De rook wordt echter niet gefilterd, zoals met een waterpijp. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid cannabis nodig vergeleken met een joint of een blunt. Kanttekening: hoe geinig een gravity- of waterval bong ook is, ze zijn moeilijk snel te verstoppen als je onder de radar wilt blijven.

DE ROOKMETHODE MET GLAS

Glas Rookmethode

Een andere rooktechniek is de zogenaamde glasmethode. Hiervoor heb je een groot glas nodig, een beetje hasj (met andere rookwaren lukt het niet), boetseerklei en een naald.

Neem een stukje boetseerklei en prik de naald erin met het scherpe puntje omhoog dat eruit steekt. Leg dit knutselwerkje aan de rand van de tafel. Breek vervolgens een stukje van de hasj en prik het op het puntje van de naald. Steek nu het stukje hasj aan totdat het brandt en plaats dan het glas er snel overheen. Als je ziet dat het stukje hasj gaat branden, moet je snel de vlam doven. Het moet gloeien, niet in brand staan. Dit voorkomt dat de rook te heet en te scherp voor je keel wordt.

Laat het glas erover heen staan tot de hasj niet meer rookt. Vervolgens schuif je het glas naar de rand van de tafel en zuig je de rook eruit. Voilà, dat is de glasmethode! Als wiet in steeds meer landen wordt gelegaliseerd, zul je deze rooktechniek wellicht vaker zien in bars waar roken is toegestaan.

HETE MESSEN

Hete Messen Techniek

Waarschuwing vooraf: dit is niet de eenvoudigste rooktechniek en het vereist enige vaardigheid. Je kunt hiermee bij jezelf of anderen lelijke brandwonden veroorzaken. Ook je kleding kun je ermee beschadigen. Gebruik je gezonde verstand als je met de hete messenmethode in de weer gaat. Ondanks het brandgevaar is het een slimme techniek. Het kan weleens je redding zijn als je helemaal niets anders voorhanden hebt. Je hebt immers altijd wel twee messen in huis, toch? Net als de hierboven beschreven glasmethode kun je dit alleen met hasj doen.

Verhit de punten van beide messen tot ze roodgloeiend heet zijn. Als je messen helemaal van metaal zijn, kun je beter een paar ovenwanten aandoen. Gebruik wederom een klein stukje hasj en leg het op een ondergrond die niet brandbaar is. Neem één van de gloeiendhete messen en druk die op het stukje hasj. Omdat het mes roodgloeiend is, blijft het vanzelf vastkleven. Neem nu het andere mes en houd het stukje hasj tussen de beide messen. Wanneer je nu de twee messen samendrukt, zal de hasj gaan roken. De rook kun je vervolgens inhaleren. Om te vermijden dat je je gezicht brandt, kun je het beste een kokertje of buisje gebruiken om te inhaleren. Als je het goed doet, zitten je wenkbrauwen er nog aan en ben je behoorlijk high.

LONGMACHINE

Deze rooktechniek lijkt op de emmer- of gravity bongmethode. Er komt dan wel geen water aan te pas, maar je inhaleert net zoals met een gravity bong. Je hoeft hiervoor alleen op zoek te gaan naar een fles en een zak. De andere materialen en handelingen zijn hetzelfde. Verwijder wederom de bodem van de fles. Knutsel een bowl die op de fles past. De zak doe je helemaal in de fles. Wanneer je vervolgens de zak aan de onderkant van de fles eruit trekt - je raadt het al - wordt de rook in de fles gezogen. Deze techniek is lastig in je eentje uit te voeren. Je hebt assistentie nodig. Je hebt vast wel twee vrienden die je kunnen helpen. Laat er één aan de zak trekken, terwijl de andere vriend de bowl aansteekt. Jij hebt te fijnste taak door de inhoud uit de fles te zuigen. Je kunt de taken verwisselen als een soort spelletje waardoor iedereen aan zijn trekken komt.

AARDIGHEDEN EN VAARDIGHEDEN

Creatief High Worden

Dat waren ze dan. Enkele geinige rooktechnieken die nét even wat anders zijn dan je gewend bent. Zoals je misschien al opgemerkt hebt, dien je wel over enige vaardigheden te beschikken. Ook heb je wat voorbereidingstijd nodig voor het uitvoeren ervan. Zo moet je al creatief zijn voordat je een high kunt krijgen. Dat kan echter helemaal geen kwaad. De hete messenmethode is niet geheel zonder risico voor mensen die even snel high willen worden (dus doe alsjeblieft voorzichtig). Al deze technieken zijn ietwat ongewoon, maar vereisen vaak dingen die je al in huis hebt. Je hoeft niets speciaals te kopen als je eens een gravity bong wilt maken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken