Blog
Wild Dagga (Leonotis leonurus)
2 min

Wild Dagga: Een Mild Opwekkend Middel

2 min
Products Smartshop

Maak kennis met Leonotis Leonorus: Een lichtere, legale en eenvoudiger te hanteren alternatief voor marihuana.

Je hebt wellicht al eens gehoord van Wild Dagga. Dit is een interessante plant, waarvan de effecten overeenkomen met cannabis, maar aanzienlijk milder van aard. Het biedt een milder alternatief voor die dagen waarop je niet op volle kracht vooruit wilt, of wanneer je op zoek bent naar een extra aanvulling op je mix.

Wat is Wild Dagga?

Wat is Wild Dagga?

Leonotis Leonorus is een grote struik met brede bladeren die van nature voorkomt in Zuid-Afrika. Deze stimulerende en robuuste schoonheid is in werkelijkheid een lid van de mint familie, maar wordt in Zuid-Afrika letterlijk "wilde cannabis" genoemd vanwege de milde overeenkomsten met marihuana.

De plant is helemaal legaal in de meeste landen en ze wordt ook vaak gekweekt als sierplant, of om wilde dieren aan te trekken in de tuin, omdat de plant grote hoeveelheden hars en nectar produceert, die extreem aantrekkelijk is voor vogels en vlinders.

Maar natuurlijk is dit niet de enige toepassing die mensen hebben bedacht. Net zoals cannabis, kan de harsachtige bloem van Wild Dagga worden gedroogd en gerookt (of gevaporiseerd!) en dit wordt dan ook al jarenlang gedaan. Het is niet zo krachtig als cannabis, dus denk niet dat je het een voor het ander kan omruilen, maar er is duidelijk een overeenkomst. De high is eenvoudiger te controleren, dus het kan een licht en soepel alternatief bieden.

Related Story

Hoe Word Je High Zonder Cannabis

De effecten van Wild Dagga

Dus wat doet Wild Dagga precies? Nou, de beste manier om het effect te omschrijven is een lichte, euforische buzz en gevoelens van verhoogd comfort. Het slaat niet direct of hard in, maar als je geleidelijk doorrookt, zal je langzaam afzakken in een ontspannen comfort.

Het gebruik van Wild Dagga

Het gebruik van Wild Dagga

De beste manier om Wild Dagga te gebruiken is een aantal gedroogde bloemen te nemen en die te roken of te vapen. Dit kan puur of als onderdeel van een kruidenmix. Beide opties werken zeer goed en de keuze hangt af van je eigen voorkeur. Wild Dagga kan ook worden verwerkt tot een tinctuur voor een meer discrete dosering onderweg, maar je kan er ook thee van maken door het simpelweg te trekken in heet water.

Wild Dagga is verkrijgbaar in de Zamnesia webshop in zowel blad als geconcentreerd extract.

Wild Daggabekijk Product

Wild Dagga wordt al lang gebruikt vanwege de kalmerende en euforische effecten. Het gebruik vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika en het is bekend dat de Hottentot stam deze plant heeft opgenomen in haar cultuur, maar de Zulu en de Xhosa stammen gebruiken het ook.

Naast de euforische effecten, wordt Wild Dagga ook gebruikt in traditionele tribale geneeskunde om diverse aandoeningen te behandelen, van maagpijn tot slangenbeten.

Als je zin hebt in een kruid dat lichter en meer toegankelijk is dan cannabis, dan kan Wild Dagga in jouw straatje passen. Onthoud alleen dat het gebruik niet dezelfde effecten oplevert als cannabis; het heeft een eigen, uniek karakter, smaak en effect. De overeenkomsten zullen het echter tot een licht alternatief maken en een geweldige aanvulling op elke kruidenmix. We hopen dat je ervan geniet!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken