Guerrilla kweken

Guerrilla kweken is het kweken van cannabis in het wild. Op een plek waarvan je zeker weet dat niemand per ongeluk langs kan komen, zodat je gewoon terug kunt komen wanneer je plantjes klaar zijn voor de oogst.

Het Guerrilla Kweken Van Cannabis

Guerrilla kweken is het kweken van cannabis in het wild. Op een plek waarvan je zeker weet dat niemand per ongeluk langs kan komen, zodat je gewoon terug kunt komen wanneer je plantjes klaar zijn voor de oogst.

Een Geschikte Locatie Kiezen

Zoek een geïsoleerde, afgelegen plek waar niemand komt. Controleer of er geen voetafdrukken zichtbaar zijn in de omgeving of andere tekenen dat er mensen soms rondlopen, zoals afval. Zorg ervoor dat de plek niet in de buurt ligt van wegen of straten. Vermijd plaatsen die gemakkelijk ontdekt kunnen worden door voorbijgangers, de geur van je gewas zal merkbaar zijn tot wel 10 meter, afhankelijk van de wind.

Daarnaast kan elke vorm van straatverlichting invloed hebben op je bloeiperiode vanwege het verstoren van de dag / nacht cyclus van de planten. Het is ook belangrijk dat de locatie niet wordt onderhouden door een onderhoudsteam die misschien de planten kunnen tegenkomen als ze struiken trimmen of heggen snoeien.

Een korte fietstocht door je wijk of naar andere plaatsen die je overweegt is een goed idee, om een idee van mogelijke locaties in de buurt te krijgen.

Voorbereiden Van Je Guerrilla Grow Spot

Voorbereiden Van Je Guerrilla Grow Spot

Er zijn talloze plekjes op de aarde die uitstekend dienst zouden kunnen doen als guerrilla-kweekplaats. Een aantal voorbeelden zijn:

  • In een bos
  • Aan de waterkant
  • In of tussen maïsvelden
  • In de achtertuin van een lege flat of huis

Als je niet beschikt over de mogelijkheid om een locatie te vinden in een van de hierboven genoemde voorbeelden, kan je misschien een stukje van je moestuin reserveren en je plantjes daar kweken. Het grootste gevaar van deze benadering zijn de buren die misschien de politie of aan de haal gaan met je oogst. Ook loop je de kans dat er in je moestuin ongedierte aanwezig is, dus je plantjes hebben hier wat bescherming tegen nodig.

Kweken In Een Maïsveld

Mocht je kiezen voor een locatie in een maïsveld is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen of er ergens in de buurt bruggen of hoge gebouwen zijn die misschien uitkijken op de plek die jij van plan was te maken in het veld. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een vroeg-bloeiende variant, zodat je kunt oogsten voordat de maïs wordt geoogst.

Guerrilla Kweken & Loslopende Dieren

Guerrilla Kweken & Loslopende Dieren

Het nadeel van een geïsoleerde plek is dat ze vaak niet verlaten zijn. Dieren hebben deze plaatsen vaak overgenomen en vormen een bedreiging voor de oogst. Het is aangeraden om gebieden met veel konijnenholen in de buurt te vermijden, of stappen tegen deze knabbelende dieren te ondernemen. De meest effectieve oplossing tegen konijnen is kippengaas om je planten in te graven. Let op: het gaas moet diep genoeg worden ingegraven zodat de konijnen niet eronder door kunnen graven.

Guerrilla Kweken & Zonlicht

Als je kweekt aan de rand van een bos of maïsveld, zorg ervoor dat je kiest voor de zonnige kant van het veld. Kijk waar de zon in de middag staat, waar ze opkomt en waar ze ondergaat. Hoe meer zonlicht je plant krijgt, hoe hoger de opbrengst tijdens de bloei zal zijn.

Probeer de situatie op de locatie niet teveel te veranderen. Het Trimmen van struiken of omhakken van bomen geeft aanleiding tot argwaan onder de lokale bevolking en kan leiden tot de ontdekking van je planten.

Onderhoud En Voorzorgsmaatregelen

Zorg ervoor dat niemand je ziet kruipen door de struiken als je op weg bent naar je kweek plek. Mensen zullen zich afvragen wat je van plan bent en mogelijk op onderzoek uit gaan of vragen stellen. Het meenemen van een hengel of een hond geeft je een goed alibi om op die plek te zijn.

Ga bij voorkeur wandelend je planten bezoeken, zodat mensen in de omgeving je geparkeerde auto of fiets niet zien. Het kan ook een goed idee zijn om donkere kleding te dragen en alleen tijdens de schemering op bezoek te gaan. Een ander goed moment is tijdens de kantooruren, omdat de meeste mensen aan het werk en zijn en het dus stiller is.

Laat Geen Rotzooi Achter

Laat Geen Rotzooi Achter

Laat geen rommel achter. Dit kan gemakkelijk worden gezien vanuit de lucht en ik gebieden waar veel gekweekt wordt zal direct actie worden ondernomen. Daar komt nog bij dat het waarschijnlijk is dat je je vingerafdrukken achterlaat op je afval, waardoor je gemakkelijker op te sporen bent.

Schoenen En Bagage

Om voetafdrukken te verminderen, wikkel je Duct tape op de zolen van je schoenen, waardoor de afdruk van je zool wordt verminderd en tracering wordt bemoeilijkt. Het is aanbevolen dat je je schoenen schoonmaakt zodra je thuis komt, omdat aarde op de zolen van je schoenen ook gebruikt kan worden als bewijs materiaal.

Bij Het Inpakken Van Je Tas

Denk bij het inpakken van je grow tas aan de volgende benodigdheden:

  • klonen/zaden (Tip: Stop je klonen in een schoenendoos voordat je ze in je tas stopt)
  • gereedschap: schop, troffel etc.
  • container met water (met wortelstimulator als je dit gebruikt)
  • elke beschermende materialen: draad, slakkenkorrels of koffie
  • extra voedingsstoffen

Stop alle materialen in een grote rugzak zodat je je handen vrij hebt mocht je moeten kruipen of klimmen.

De Grootte Van De Planten

De Grootte Van De Planten

Het risico om te worden ontdekt is ook afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de plant. Met een relatief kleine plant van bijvoorbeeld 70 cm is de kans kleiner dat iemand ze spot, zelfs als die persoon tamelijk dicht in de buurt komt van de locatie van de plant. Met name de autoflowering soorten leiden tot kleinere planten.

Om de natuurlijke situatie in bijvoorbeeld een bos te imiteren, moeten de planten niet worden geplant in een vast patroon. Het is beter om de planten enige ruimte tussen elkaar te geven; 5 meter of zo zorgt onopvallend voor resultaten. Probeer om geen patroon te maken tijdens het planten, dit valt op in een natuurlijke omgeving en zal de aandacht vestigen op je planten.

Het is beter om aan niemand de locatie van je planten te vertellen. Opscheppen over je planten of iemand meenemen om ze te laten zien verhoogt de kans dat iemand zijn mond open doet en daar gaat je geheime oogst. Probeer dus je guerrilla tuin voor jezelf te houden, tenzij je het kweken ervan samen met iemand anders doet.

Gerelateerd verhaal

Hoe Kun Je Jouw Buitenkweek Het Beste Verbergen